,

UPS înființează o nouă companie pentru servicii de livrare a coletelor cu drone

Share

UPS a solicitat Administrației Federale a Aviației din SUA (FAA) certificarea Part 135, pentru a opera zboruri comerciale cu drone în rețeaua UPS, prin intermediul noii subsidiare UPS Flight Forward Inc. Noua companie ar putea primi certificarea Part 135 chiar din acest an, ceea ce va consolida poziția UPS ca una dintre primele companii certificate din SUA ce derulează operațiuni comerciale cu drone. După ce va primi aprobarea FAA, UPS Flight Forward va deveni una dintre primele companii certificate din SUA ce efectuează zboruri de rutină cu drone. Această certificare reglementează derularea de zboruri cu drone care depășesc raza vizuală a unui operator și a zborurilor de zi sau noapte.

 

 

Astfel de zboruri sunt restricționate în Statele Unite și primesc aprobare doar în situații speciale. Spre deosebire de certificările FAA limitate pentru zborurile cu drone acordate altor companii, UPS Flight Forward va opera sub certificarea integrală Part 135 a FAA, care reglementează din punct de vedere legal o companie ca operator de transport și operator aerian certificat.

 

 

Drona medicala.

 

În prezent, UPS operează servicii specifice de livrare a probelor medicale cu drone în conformitate cu reglementările Part 107 ale FAA. În martie, UPS a lansat primul serviciu de livrare cu drone sub supervizarea FAA pentru zboruri comerciale de rutină care implică transportul de produse medicale în cadrul spitalului și campusului WakeMed din Raleigh, Carolina de Nord, SUA. Prin intermediul acestui program, compania livrează probe medicale cu ajutorul unor drone fără pilot, suplimentând astfel serviciile de livrare la sol. UPS intenționează să extindă serviciul de livrare cu drone și în cadrul altor spitale și unități medicale.

 

 

In viitorul apropiat ar fi interesant sa vedem acest serviciu valabil si in Romania. Cel mai probabil va mai dura un minim de 4-5 ani pana vom vedea drone pe ceruri livrandu-ne coletele de la eMAG/PC Garage si F64.

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut