Asigurarea Seagate Rescue Plan – Recupereaza date de pe orice HDD, SSD si card de memorie

Share

Seagate Rescue Plan este un serviciu de recuperare al datelor, acesta fiind inclus in pretul de achizitie al modelelor Iron Wolf Pro si Barracuda Pro. Valabilitatea acestui serviciu este de 2 ani de la achizitie, ulterior putand fi prelungit cu inca trei ani, printr-o achizitie separata. Pentru a beneficia de cei 2 ani, Seagate Rescue Plan HDD-urile care au inclus acest serviciu trebuie inregistrate la maxim 90 de zile dupa achizitie.

 

Seagate Rescue Plan este o ultima metoda preventiva impotriva pierderilor de date. Asigurarea datelor este mult mai ieftin, in comparatie cu achitarea unui serviciu de post-recuperare a datelor. Taxa minima de post-recuperare pentru un produs este de ~300 Euro. Costul de maxim 50 Euro pentru asigurarea datelor pe 5 dispozitive este unul foarte tentant, financiar vorbind.

 

Sediul  de recuperare al datelor este localizat in Amsterdam, acesta fiind unul in-house Seagate, iar procesul poate fi urmarit in timp real.

 

Seagate Rescue (8)

 

Informatii cheie despre Seagate Rescue Plan

 

 • Disponibil pentru orice HDD, SSD, card de memorie si laptop. Daca ai HDD-uri Western Digital, Samsung, Toshiba, le poti asigura imediat dupa achizitie sau la maxim 6 luni dupa data de cumparare.
 • Se poate pot recupera date si din matrici RAID. Daca se intampla  sa cedeze un HDD asigurat din matrice, iar celelalte nu sunt, recuperarea se va face pentru toata matricea.
 • Poti asigura pentru recuperarea de date telefoane, tablete, console Xbox, laptopuri, deskopuri, hdd, ssd, carduri de memorie, camere foto sau video si drone.
 • Poate fi achizitionat pentru o perioada de 2 sau 3 ani. Pentru HDD cu 5 ani garantie din seria Pro, este recomandata o prelungire de asigurare, pe langa cei 2 ani inclusi in pretul de achizitie.
 • Disponibil pentru un singur dispozitiv cu o singura interventie sau in varianta Family Plan, pentru 5 dispozitive, dar cu maxim 3 interventii.
 • Pretul variaza intre 4,99 si 39.99 Euro pentru un singur dispozitiv  si pana la 49.99 Euro, pentru Family Plan.

 

Seagate Rescue (9)

 

Procedura in cazul unui HDD/produs cu date de recuperat:

 

 • Se deschide un ticket pe site-ul seagate.com/contactrescue/.
 • Fedex/UPS preia coletul si il livreaza in cateva zile la centrul de recuperare din Amsterdam. Costul expeditiei produsului este inclus in pretul asigurarii.
 • Interventia dureaza intre 3 si 10 zile lucratoare.
 • Pentru produsele care nu sunt fabricate de catre Seagate, se va solicita de la utilizator permisiunea de desfacere, pentru a efectua recuperarea datelor, acest lucru atragand dupa sine pierderea garantiei.
 • Poti urmari interventia in timp real 24/7 de AICI.
 • Datele recuperate sunt trimise pe un hdd/memorie externa sau printr-un link de cloud. In ambele cazuri, datele sunt criptate.
 • Dupa recuperarea datelor, produsul este returnat odata cu acestea. Returnarea prin curier a datelor este inclusa in pretul asigurarii.

 

Seagate Rescue (1)

 

De ce am nevoie de Seagate Rescue Plan ?

 

In cazul in care ai sters fisierele din greseala, ai formatat accidental unitatea de stocare sau aceasta s-a defectat/corupt, asigurarea Seagate Rescue Plan te va ajuta sa iti recuperezi fisierele cu o rata de success de ~90%. Totul este influentat de tipul de defect ( logic/mecanic ).

 

De unde se pot achizitiona ?

 

Pachetele Seagate Rescue Plan sunt disponibile pentru achizitie pe site-ul oficial Seagate, iar in curand vor fi disponibile pentru achizitie, la PC GarageCEL.roevoMAG eMAG. In acest moment, asigurarile pot fi achizitionate de pe site-ul oficial Seagate ( vezi oferta ).

 

Iata ce trebuie sa faci dupa achizitie:

 

 

Badge Inovation - Seagate Rescue Plan

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut