,

{ Review } Trust GXT 890 Cada RGB – Tastatura mecanica pentru productivitate si gaming

Share

Dupa testarea mouseului Trust GXT 164 ( review ), a venit randul unei tastaturi pe masura acestuia. In acest articol voi vorbi pe scurt despre Trust GXT 890.  Tastatura vine cu iluminare RGB avansata si switch-uri Outemu Red rezistente la 50 milioane de apasari. Timpul de raspuns al tastaturii este de 5 milisecunde si are un pooling rate de 1000 Hz. Switch-urile au o miscare liniare si necesita o apasare echivalenta cu 50 de grame de forta ( per tasta ).  Personalizarea tastelor si a iluminarii se face cu aplicatia dedicata Trust. Constructia este realizata din plastic cu o parte superioara metalica. Cablul este ecranat si are o lungime de 160 cm. Dupa prima impresie, Trust GXT 890 Cada, pare a fi o tastatura solida dedicata gamerilor pasionati si persoanelor productive, iubitoare de iluminarea RGB.

 

Specificatii cheie

 

 • Tastatura mecanica cu switch-uri Outemu RED;
 • Rezistenta declarata la 50 milioane de apasari;
 • Presiunea pentru apasarea unei taste este de 50 de grame.
 • Timp de raspuns de 5 milisecunde;
 • Posibilitate de programare macro a tastelor;
 • Rama frontala realizata din aluminiu;
 • Taste multimedia;
 • Iluminare RGB cu personalizare individuala a tastelor;
 • Cablu spiralat si ecranat cu o lungime de 160 cm;
 • Finisaj negru mat cu portiuni glossy;
 • Dimensiuni: 459 mm ( lungime )  x 152 mm ( latime ) x 42 mm ( grosime ).
 • Greutate: 1027 grame.

 

 

Inspectie Vizuala

 

Trust GXT 890 Cada RGB (1) Trust GXT 890 Cada RGB (4) Trust GXT 890 Cada RGB (5)

In cutie gasim: tastatura, un sticker si manualul de utilizare.

Tastatura este plug&play, dar pentru utilizarea la potentialul maxim trebuie folosita alaturi de aplicatia dedicata.

Trust GXT 890 Cada RGB (9)

Spatele este din plastic, iar suprafata este dintr-o placa metalica.

Trust GXT 890 Cada RGB (11)

Profilul tastaturii este neregulat in grosime, dar permite o curatire usoara a tastelor.

Cursa tastelor este de 4 mm.

Trust GXT 890 Cada RGB (12)

Logo-ul lucios Trust este iluminat.

Trust GXT 890 Cada RGB (10)

Picioarele din cauciuc sunt dublate de cele pentru ajustarea unghiului de inclinare.

Trust GXT 890 Cada RGB (7)

Switch-urile Outemu Red la vedere.

In pachet nu gasim taste suplimentare sau extractor, pentru cele existente.

Trust GXT 890 Cada RGB (18) Trust GXT 890 Cada RGB (19) Trust GXT 890 Cada RGB (21) Trust GXT 890 Cada RGB (25)

Iluminarea tastaturii Trust GXT 890 Cada RGB, surprinsa din diverse unghiuri.

Personalizarea iluminarii se poate face pe zone sau individual. Exista 18 efecte standard de iluminare.

Utilizare

 

Am butonat tastatura intensiv timp de 10 zile, in acesta perioada am apucat sa imi fac o parere destul de corecta despre produs. Constructia sasiului este solida, combinatia de plastic cu panoul metalic din fata ii ofera o rigiditate si rezistenta in timp. Finisajele sunt o combinatie de glossy cu mat, nu arata rau, dar personal sunt cel mai mare fan al suprafetelor glossy. GXT 890 Cada livreaza o calitate peste asteptari la capitolul constructiei.

 

Experienta de butonare alaturi de switch-urile Outemu Red este interesanta, dar nu perfecta. Am observat o usoara instabilitate a tastelor si scartaitul nu intarzaie sa apara dupa cateva ore de utilizare. Nu este deranjant cand ai muzica pornita, dar cand incerci sa lucrezi in liniste, nu este atat de comod. Senzatia de utilizare este similara cu Cherry MX Red de pe Mionix Wei ( review ). Trust GXT 890 Cada este o tastatura potrivita pentru gameri, datorita cursei timpului de raspuns rapid. Utilizatorii care au mai avut o tastatura mecanica vor fi familiarizati cu produsul dupa doar cateva ore. Fiecare tasta necesita o forta de activare de 35 de grame, iar cursa este de 4 mm. Pentru cei care sunt la prima tastatura mecanica, acomodarea se va instala in cateva zile.

 

 

Software

 

Trust GXT 890 Cada vine cu iluminare RGB personalizabila pentru fiecare tasta in parte. Interfata este simpla si usor de folosit, iar setarile pot fi grupate in maxim trei profile de utilizare. Aplicatia Trust Gaming ofera utilizatorului posibilitatea de a crea si salva trei tipuri de profile, pentru utilizarea tastaturii in diverse medii sau de mai multi utilizatori.

 

 

 

Prezentarea aplicatiei

gxt 890 cada

Interfata principala a aplicatiei.

gxt 890 cada 3

Macro manager, permite automatizarea proceselor zilnice.

Inregistrarea scurtaturilor se face destul de usor.

gxt 890 cada 2

Personalizarea iluminarii se poate face individual, dar si pe zone.

Exista 18 efecte standard de iluminare.

 

 

 

 

Concluzie

 

Trust GXT 890 Cada ofera un echilibru intre calitate, performanta si pret. Este o tastatura mecanica dedicata pentru gameri, dar si pentru persoanele care vor o tastatura de calitate cu aplicatie de management si posibilitate de configurare a setarilor Macro. Iluminarea RGB este indrazneata si ofera posibilitate de personalizare dupa orice gust in limita a 16,7 milioane de culori. Design-ul este unul indraznet, dar se poate sa nu placa multor persoane, datorita amestecului de suprafete lucioase cu suprafete mate. In alegerea unei tastaturi, designul si confortul in utilizare sunt un factor decizional foarte important. Singurul dezavantaj al acestei tastaturi observat, este scartaitul subtil al tastelor. Daca esti o persoana care nu te deranjeaza astfel de aspecte si iti place design-ul, poti lua linistit GXT 890.

 

Trust GXT 890 Cada este disponibila la un pret cuprins intre ~270-350 lei in functie de promotia fiecarui magazin. Produsul este disponibil la PC GarageCEL.roevoMAG eMAG.

 

 

 

 

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut