,

Review Seagate IronWolf 110 – Stocare SSD pentru NAS-urile cu 10 GBps

Share

Noul SSD IronWolf 110 cu o capacitate de 1.92 TB a sosit in test in urma cu cateva saptamani. Capacitatea utilizabila de aproape 2 TB este „inghesuita” in formatul de 2.5 inch. Modelul este realizat special pentru a fi utilizat in sistemele de stocare cu RAID de tip NAS/DAS, dar poate fi instalat si in laptop/desktop. Interfata de conectare este SATA 3, performanta oferita de acest standard fiind suficienta pentru sistemele cu conectivitate de 10 Gbps / Thunderbolt 3. IronWolf 110 este un SSD optimizat sa functioneze 24/7, iar modelul de 1.92 TB rezista la 3500 TB de scrieri si vine cu serviciul Seagate Rescue Plan inclus ( review ), pentru o perioada de 2 ani de zile.

 

 

 

Specificatii cheie

 

 • Interfață: SATA 3 ( 6 Gb/s );
 • 560 Mb/s viteza de citire si 535 MB/s viteza de scriere;
 • Potrivit pentru utilizarea in sistemele de stocare cu matrice RAID;
 • Controller proprietar Seagate;
 • Cipuri de memorie Seagate 3D-NAND TLC;
 • Număr total de biți scriși (TBW): 3500 TB pentru varianta testata;
 • Temperatură stocare: -40°C to 85°C;
 • Temperatură funcționare: 0°C to 70°C;
 • Dimensiuni: 100 mm x 69 mm x 7 mm;
 • Greutate: 77 grame.

 

IronWolf SSD vs HDD.

Inspectie Vizuala

 

IronWolf 110 este disponibil si in capacitate de 3.84 TB.

Spatele SSD-ului este metalic, pentru racire pasiva.

Interfata de conectare este SATA 3.

IronWolf 110 vs IronWolf Pro de 4 TB.

IronWolf 110 se aseamana la dimensiuni si grosime cu un Kingston KC400 ( review ).

 

 

Utilizare si Performanta

 

 

IronWolf 110 este un SSD de mare capacitate util in sistemele de stocare de tip NAS/DAS. Matricile RAID de acasa sau de la birou, sunt scenarii in care IronWolf 110 se va face remarcat. SSD-ul vine cu o asigurare Seagate Rescue Plan valabila 2 ani ( vezi articol ). Aceasta asigurare ofera recuperare gratuita a datelor, in cazul in care unitatea de stocare se defecteaza accidental/intentionat. Pentru a utiliza SSD-ul IronWolf 110 la potentialul maxim, este nevoie de un NAS cu conexiune 10 GBps, doar asa vitezele de scriere de pana la 530 MB/s vor fi atinse. In cazul unitatilor de tip DAS, este recomandata sa aiba prezente o conexiune USB-C sau Thunderbolt 3.

 

Utilizarea in afara de sistemelor de stocare atasate este posibila, IronWolf 110 fiind o unitate de stocare potrivita pentru laptop-uri sau sisteme de tip desktop.Capacitatea mare de stocare poate inlocui cu succes un HDD de 1/2 TB din actualul laptop. Performanta suplimentara putand fi exploatata imediat dupa upgrade, fara limitari de conexiune.

IronWolf 110 alaturi de un Inspiron 7567 ( review ).

 

 

 

SeaTools SSD este o aplicatie de management a unitatilor de stocare de tip SSD, aceasta permite update de firmware, formatare si monitorizarea uzurii SSD atasate.

 

Monitorizarea SSD-urilor se face usor si intuitiv.

In tab-ul de operatiuni se pot face update de firmware, clona unitati de stocare si formatarea lor.

Exista si un mod de performanta care scade capacitatea de la 1.92 TB la 1.46 TB, pentru un buffer generos.

 

Performanta declarata a noului SSD IronWolf 110 este de 560 MB/s la citire si 535 MB/s la scriere. Aceste cifrenu inseamna nimic, pana nu sunt confirmate de cateva benchmark-uri. Am realizat cateva teste si iata ce performante am obtinut:

 

 

 

CrystalDisk Mark si ATTO ofera cifre de peste 500 MB/s la scriere si citire.

Transferul unor fisiere video RED 8K de pe Samsung 970 Pro pe IronWolf 110 s-au facut cu o viteza medie de ~500 MB/s.

 

 

 

 

 

 

Testele sau realizat folosind urmatoarea configuratie

 

 • CPU: AMD Threadripper 2920X;
 • Placa de baza: Aorus Gaming Extreme X399;
 • Placa Video: Radeon RX580;
 • RAM: HyperX Predator 32 GB DDR4 la 3200 mhz;
 • Sistem de operare: Windows 10 64 bit.

 

 

 

 

Concluzie

 

 

IronWolf 110 este un SSD specializat in utilizarea alaturi de sistemele RAID din servere, NAS/DAS-uri. Poate fi utilizat si in laptopuri/desktop-uri, dar pentru astfel de utilizari recomand Seagate BarraCuda SSD ( review ). Performantele reale corespund cu delcaratiile oficiale celor de la Seagate, dar pentru a obtine performante maxime de la acest produs avem nevoie de conectivitate Thunderbolt 3/ Conexiune retea de 10 GBps.

 

 

SSD-ul vine cu o asigurare de recuperare a datelor pe 2 ani de zile, aceasta ofera mai multa liniste/incredere viitorilor utilizatori. IronWolf 110 este disponibil in capacitati cuprinse intre 240 GB si 3.84 TB. Costurile de achizitie sunt cuprinse intre 440 lei ( 240 GB ) si 4500 lei ( 3.84 TB ), SSD-urile vor fi disponibile pe stoc la PC Garage ( vezi oferta ) in prima saptamana a lunii Iunie.

 

 

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut