,

QNAP anunta noul OS QTS 5.0 Beta pentru NAS-uri

Publicat in

Share

QNAP a lansat QTS 5.0 Beta, cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru dispozitivele NAS. QTS 5.0 a fost actualizat cu Linux Kernel 5.10, oferă o securitate îmbunătățită, suport WireGuard VPN și performanțe îmbunătățite ale cache-ului pe NVMe SSD.
QNAP invită utilizatorii să participe la programul Beta și să ofere feedback în privința noii versiuni, în vederea îmbunătățirii continue a QTS pentru a oferi o experiență de utilizare mai completă și mai sigură. Aflați mai multe despre programul QTS 5.0 Beta la https://www.qnap.com/go/qts/5.0.

 

Principalele aplicații și caracteristici noi din QTS 5.0:

 

  • Interfața oferă o navigare mai fluidă, un design accesibil, un panou de anunțuri pentru simplificarea instalării inițiale a NAS-ului și bara de căutare din meniul principal pentru găsirea rapidă a aplicațiilor.
  • QTS 5.0 suportă TLS 1.3, poate actualiza automat sistemul și aplicațiile și oferă chei SSH pentru autentificare securizând accesul la NAS.
  • Noul QVPN 2.0 va integra WireGuard VPN, un instrument ușor și fiabil. QVPN 2.0 le oferă utilizatorilor o interfață ușor de utilizat pentru configurarea și securizarea conexiunii.
  • Noul kernel îmbunătățește performanța și utilizarea SSD-urilor NVMe. Atunci când este activată accelerarea cache-ului, stocarea SSD poate fi utilizată mai eficient, eliberând în același timp resursele de memorie.
  • Utilizând Edge TPU în QNAP AI Core (motorul cu AI pentru recunoașterea imaginilor), QuMagie poate efectua o recunoaștere mai rapidă a fețelor și a obiectelor, în timp ce QVR Face consolidează analiza video în timp real pentru recunoașterea instantanee a fețelor.
  • DA Drive Analyzer valorifică inteligența artificială bazată pe cloud pentru a estima durata de viață preconizată a unităților de stocare, ajutând utilizatorii să planifice în avans înlocuirea unităților pentru a se proteja împotriva timpilor de nefuncționare a serverului și a pierderilor de date.
  • QNAP NAS poate funcționa ca un server FTP, oferind conexiune SSL/TLS criptată, controlul lățimii de bandă QoS, setarea limitărilor de transfer FTP sau a limitărilor de viteză pentru utilizatori și grupuri de utilizatori. QuFTP suportă, de asemenea, FTP Client.

 

QTS 5.0 Beta poate fi descărcat de la adresa https://www.qnap.com/go/qts/5.0. Utilizatorii trebuie să verifice în prealabil compatibilitatea versiunii QTS 5.0 Beta cu dispozitivul NAS. Anul 2021 pare sa fie un an al OS-urilor noi pentru NAS-uri ( recent si Synology a lansat o noua varianta ). Produsele Qnap sunt disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut