,

NVIDIA lanseaza DRIVE PX 2, cel mai performant computer auto

Publicat in

Share

Cu noul NVIDIA DRIVE PX 2, industria auto va putea aborda complexitatea șofatului autonom utilizând inteligența artificială. Sistemul are la bază cele mai avansate unități de procesare grafică NVIDIA, pentru a oferi siguranță la 360 de grade în timpul șofatului. Concret, sistemul determină cu precizie poziția mașinii, calculându-i astfel o traiectorie sigură. „GPU-urile NVIDIA sunt esențiale în dezvoltarea super-computerelor și reprezintă baza tehnologică pentru crearea sistemelor de inteligență artificială dedicate mașinilor autonome.

În viitor, autovehiculele fără șofer vor fi dotate cu sisteme de alertă mult mai eficiente și vor reuși să atingă niveluri de performanță superioare omului în rezolvarea situațiilor imprevizibile. Mașinile autonome vor asigura pasagerilor siguranță sporită, servicii de mobilitate convenabile și chiar un design urban mai plăcut – oferind cadrul construirii unui viitor mai bun”, spune Jen-Hsun Huang, cofondator și CEO NVIDIA.

 

24 de trilioane de operațiuni de Deep Learning pe secundă

 

Creată pentru a satisface nevoile partenerilor NVIDIA din industria auto pentru o platformă de dezvoltare deschisă, DRIVE PX2 oferă o putere de procesare pentru Deep Learning echivalentă cu 150 de MacBook Pro. Noua platformă se bazează pe două procesoare de generație următoare Tegra, precum și pe noua generație de GPU-uri cu arhitectură Pascal, livrând până la 24 de trilioane de operațiuni de învățare profundă pe secundă. Asta înseamnă un produs cu o putere de calcul de peste 10 ori mai mare decât generația anterioară.

Mașinile autonome utilizează o serie de senzori capabili să depisteze ce se întâmplă în jurul vehiculului. Sistemul DRIVE PX 2 încorporează 12 camere video, radar și senzori pentru ultrasunete. Are astfel capacitatea de a detecta și identifica obiecte și obstacole, de a depista poziția mașinii, generând ulterior soluția optimă pentru o călătorie în condiții de siguranță.

 

După lansarea din vara trecută a primei generații de DRIVE PX, peste 50 de jucători din industria auto, furnizori, dezvoltatori și instituții de cercetare de top au adoptat cu succes platforma NVIDIA în procesul de dezvoltare și cercetare al șofatului autonom – bazându-se pe performanța sistemului, caracteristicile sale și ușurința în implementare.Cea mai nouă generație a platformei, DRIVE PX 2, va fi disponibilă la scară largă în cel de-al patrulea trimestru al anului în curs. Primii parteneri NVIDIA vor avea acces la noua tehnologie încă din cel de-al doilea trimestru.

DRIVE-PX-2

 

Volvo implementează DRIVE PX 2

Grupul auto Volvo este unul dintre primii parteneri NVIDIA care a anunțat că va implementa DRIVE PX 2 pe mașinile sale autonome. Tehnologia DRIVE PX 2 va fi utilizată în proiectul pilot de dezvoltare “Drive Me”, în cadrul căruia vor fi lansate 100 de modele autonome Volvo XC90 SUV, în 2017. Tehnologia mașinii autonome este unul dintre pilonii de dezvoltare al producătorului pentru anul 2020, care își propune să creeze autovehicule mult mai sigure decât în prezent.

DRIVE PX_illustration

„Ne dorim ca până în anul 2020 să putem oferi mașini atât de sigure încât niciun pasager să nu fie rănit sau să își piardă viața într-un Volvo,” spune Marcus Torhoff, directorul programului de dezvoltare a mașinilor autonome Volvo. „Platforma creată de NVIDIA, foarte performantă și receptivă, reprezintă un pas important care ne va ajuta la îndeplinirea țintei noastre până în 2020 și este ideală pentru dezvoltarea programului Drive Me”.

 

DRIVE-PX-2

DRIVE-PX-2 DRIVE-PX-2

Sistemul DRIVE PX 2 va fi implementat pe mașinile de lux dezvoltate de Volvo în cadrul programului Drive Me, care vor fi testate în modul automat în zona Gothenburg, orașul în care se află și fabrica Volvo, și vor fi conduse în modul semi-automat pe alte trasee.

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut