,

Prezentare NordVPN – Serviciu VPN usor de folosit si accesibil

Share

NordVPN ofera in acest moment in topul 10 mondial cand vine vorba de furnizarea de servicii de tip VPN. NordVPN are o retea de peste 5771 servere localizate in peste 60 de tari. Serverele lor VPN suporta un numar de configuratii pentru criptare și utilizari specifice, cum ar fi partajarea de fișiere si streaming media. Traficul realizat in timpul sesiunilor de navigare este criptate si privat datorita politici „No Logs” a serviciului. Aceasta politica promite sa nu tina absolut nici o inregistrare legata de sesiunile utilizatorilor. Folosing NordVPN, securitatea online va fi imbuntatita substantial, iar traficul va fi inaccesibil chiar si pentru furnizorului de internet. Acest serviciu beneficiaza de suport pentru clienti dedicat disponibil 24/7.

 

 

 

Functionalitati cheie ale serviciului Nord VPN

 

 • Abonarea la serviciu se poate achita lunar sau anual si poate fi folosit un singur cont pe 6 dispozitive simultan. In acest moment folosim contul actual pe 2 calculatoare, 1 laptop si doua telefoane mobile.
 • Protejarea adresei IP prin trimiterea traficului catre un server VPN dedicat si mascarea adresei IP a utilizatorului.
 • NordVPN cripteaza schimburile de date in 2048 de biti, aceasta criptare nu poate fi sparta prea curand prin tipurile de atac „Brute Force”. Protocoalele folosite sunt IKEv2/IPsec si OpenVPN.
 • Detin proprile servere DNS pentru a preveni scurgerile de date si ofera si un kill-switch in cazul deconectarilor accidentale.
 • Extensii Proxy pentru Firefox si Chrome.
 • Peste 5771 servere localizate in peste 60 de tari.
 • Servere P2P ( Peer-to-Peer ) pentru transferuri rapide de fisiere.
 • Streaming rapid si fara buffering.
 •  Serviciul NordVPN nu pastreaza nici un fel de inregistrare asupra activitatilor online. Compania fiind fondata in Panama, acesta fiind scutita de reglementari.
 • Mobile VPN disponibil prin intermediul aplicatiilor iOS si Android usor de folosit. Se pot utiliza 6 dispzitive mobile simultan pe un singur cont NordVPN.
 • CyberSec esteintegrata in aplicatia NordVPN, aceasta protejeaza utilizatorul prin blocarea reclamelor si site-urilor periculoase.

 

Functionalitatiile complete ale serviciului NordVPN sunt disponibile AICI.

 

 

 

 

Software

Aplicatia NordVPN este compatibila cu majoritatea sistemelor de operare de pe piata actuala. Tutorialele de instalare pentru toate platformele imaginabile sunt disponibile AICI.

 

NordVPN Apps

 

 

Iata o scurta prezentare a aplicatiei Windows si iOS:

 

 

Harta Servere - Nord VPN - 1

Iata harta completa cu servere disponibila golbal, se poate observa ca in Europa sunt cele mai multe servere.

Nr Servere - Nord VPN - 4

Serverele din Romania sunt 15 la numar, iar pentru fiecare putem vizualiza detalii legate de incarcarea lor, distanta fata de locul unde ne aflam.

Tipuri Servere - Nord VPN - 2

Serverele la care te poti conecta sunt de 5 tipuri: Anti DDoS, cu IP dedicat, cu encriptie dubla VPN, Onion VPN si Peer to Peer ( P2P).

  Setari - Nord VPN - 3

Auto conectarea se poate face la un server preferat de fiecare data cand calculatorul este pornit.

Functiei Kill-Switch ii pot fi setate aplicatiile cu care sa functioneze in cazul pierderii de conexiune cu serverul preferat.

Setari 2 - Nord VPN - 3

Toate setarile asupra care utilizatorul poate sa intervina.

In imaginile de mai sus este configurarea exacta in care noi folosim serviciul NordVPN.

  Diagnostics

Aplicatia are un modul de diagnostic pentru problemele persistente.

Aplicatia pentru Windows este usor de intuit, nu este nevoie de prea mult timp de acomodare si experienta din partea utilizatorului.

NordVPN on iOS     NordVPN on iOS (5)

Lista navigabila a tarilor cu servere la care ne putem conecta.

 

NordVPN on iOS (8)

Tipurile de servere la care ne putem conecta de pe mobil sunt la fel ca cele regasite in aplicatia Windows.

NordVPN on iOS 10

Optiunea de Kill Switch este disponibila si pe mobil.

 

 

 

Utilizare

 

 

Folosesc serviciul VPN de aproximativ 90 de zile pe doua calculatoare ( laptop + desktop ) si pe sistemul de operare iOS 10.3 de pe iPhone SE. Pana acum totul a mers bine, am intampinat ocazional deconectari neasteptate, dar butonul kill-switch a intrat mereu in rol la timp. Acesta permite intreruperea instanta a navigari pe internet fara serviciul VPN activat. In aceste 90 de zile am fost multumit de serviciile VPN, dar trebuie sa recunosc ca vitezele de download ale fisierelor mari au de suferit, chiar si in cazurile cand cel mai apropiat server are incarcare de sub 15%. Performantele variaza de la utilizator la utilizator, dar ele exista si trebuie sa va asteptati/sa fiti informati despre aceste aspecte inainte de a achizitiona.

 

 

Iata scenariile la care este necesara o conexiune VPN:

 

 • Accesarea continutului ( streaming/ navigare pe internet ) de oriunde te-ai afla ocolind restrictiile impuse;
 • Criptarea traficului generat de pe orice dispozitiv ( desktop/laptop/ smartphone );
 • Protectie impotriva reclamelor agresive cu ajutorul plug-inului pentru Firefox si Opera;
 • Siguranta sporita atunci cand faceti cumparaturi/plati online;

 

 

 

Conexiunea la internet pe care este activ serviciul NordVPN este furnizata de UPS si are o banda teoretica de 500 MB/s. Iata cateva teste de banda realizate pe accelasi abonament de internet, dar pe desktop conectat direct, laptop si smartphone conectate prin wireless.

Masuratori desktop conectat la internet prin cablu.

Speed Test fara NordVPN

Banda teoretica fara VPN.

Speed Test cu NordVPN

Banda teoretica cu VPN.

Viteza maxima reala de download pe fir este 22.5 MB/s fara VPN, iar cu VPN obtinem ~ 3 Mb/s.

Teste Laptop ( Inspiron 7567 ) conectat wireless la internet.

fara VPN pe Wireless

Banda teoretica fara VPN.

Cu VPN pe Wireless

Banda teoretica cu VPN.

Viteza reala  maxima de download pe wireless este ~7 MB/s fara VPN, iar cu obtinem ~ 2 Mb/s.

Masuratori iPhone SE

NordVPN pe iOS (2)

Banda teoretica fara VPN in reteaua Orange 4G.

NordVPN pe iOS (1)

Banda teoretica cu VPN in reteaua Orange 4G.

 

 

Concluzie

 

 

NordVPN este un serviciu util pentru totii utilizatorii care navigheaza zilnic pe internet de pe calculator sau telefon. Acesta ofera aplicatii usor de folosit pentru orice sistem de operare, pluginuri pentru browsere si functii avansate de criptare si protectie. Abonamentul poate fi utilizat pe maxim 6 dispozitive simultan fara probleme. Preturile practicate de NordVPN sunt facturabile fie lunar ( 12$ ) sau in abonamente pe 1 an ( 69 $ ) sau 2 ani ( 79$ ). Cel mai avantajos abonament este cel pe 2 ani, pretul pe luna ajunge la 3,29$ versus 12$ daca alegem sa achitam in fiecare luna ca pe o factura.  Comenzile pentru serviciul NordVPN se pot face de AICI. In caz ca nu sunteti multumiti de serviciile oferite, NordVPN va returnarea banilor in maxim 30 de zile de la data achizitiei.

 

 

BestBuy

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut