,

Synology anunţă DiskStation Manager 7.0 

Share

Synology a anunţat versiunea 7.0 a sistemului de operare DiskStation Manager – o platformă solidă de gestionare a informației, cu fiabilitate testată și demonstrată la scară largă. DSM 7.0 îmbunătățește toate aspectele sistemului de operare, de la gestionarea stocării și interfața cu utilizatorul, până la funcționalitatea în cloud, cum ar fi monitorizarea pe scară largă a dispozitivelor și stocarea la cerere.

 

Review-ul SSD-urilor este disponibil AICI.

Nouatile aduse de noul DSM 7.0

 

  • Performanță RAID 6 cu până la 80% mai rapidă
  • Viteze SSD cash write-back cu pana la 200% mai mari
  • Reparații în RAID mai rapide și mai inteligente, reparând doar spațiul afectat
  • Performanță sporită cu SSD cache și opțiunea de fixare a metadatelor
  • Suport pentru volume de până la 1PB pentru sarcini de arhivare
  • De-duplicare pe volum pentru creșteri semnificative ale eficienței stocării (Disponibilă ulterior).

 

Noua metodă de înlocuire a unităților de stocare este mult mai simplă. Când o unitate este nominalizată pentru înlocuire, iar o noua unitate de stocare este introdusă, sistemul DSM va clona datele de pe vechea unitate pe noua unitate, fără a degrada fișierele. În acelaşi timp, funcția auto-repair facilitează gestionarea  unităților de stocare de la distanță. Astfel, când un spaţiu de stocare este degradat și o unitate trebuie înlocuită, tot ce trebuie să faceţi este să vă logați în DSM și să marcați spaţiul respectiv pentru auto-repair. Memoria cache aflată pe SSD-uri este o modalitate excelentă de a crește performanța sistemului, iar DSM 7.0 permite acum utilizatorilor să o adauge oricând sau să o dezactiveze, fără a afecta serviciile. Noua funcție SSD Cache Advisor este mai precisă, analizând datele I/O în timp real, rezultând sugestii mai bune pentru utilizator.

 

 

În DSM 7.0, autentificarea este mult mai flexibilă datorită Synology Secure SignIn, o nouă aplicație mobilă care permite administratorilor de sistem să securizeze conturile fără efort. Folosind Secure SignIn, utilizatorii pot elimina parolele, autorizând cererile de conectare direct de pe telefoanele lor. De asemenea, Secure SignIn poate fi utilizat şi ca metodă de autentificare secundară în modul de conectare cu doi pași. FIDO2 va fi şi el introdus în noul DSM, oferind o metodă de autentificare sigură care poate fi utilizată cu cheile de securitate prin USB, Windows Hello și TouchID din macOS. La fel ca la Secure SignIn, FIDO2 poate înlocui sau suplimenta parolele, oferind utilizatorilor interferențe minime şi securitate suplimentară.

 

 

Noua aplicaţie Synology Photos se bazează pe funcțiile AI din Moments și pe flexibilitatea organizațională oferită de Photo Station. Utilizatorii pot face cu ușurință copii de siguranță ale fotografiilor de pe dispozitivele lor mobile sau de pe camere, pot răsfoi, filtra cu opțiuni extinse și le pot organiza prin opţiunile de Timeline sau Folder view. Alternativ, se pot crea albume dedicate, astfel încât fotografiile care corespund anumitor criterii să fie adăugate automat. Aplicaţia Photos este o soluție complet locală, ceea ce înseamnă că nu este necesară conectivitate la rețea pentru a efectua sarcini precum recunoașterea facială.

 

 

Toata flota de NAS-uri Synology actuale si viitoare vor putea face upgrade la noul sistem. De retinut ramane faptul ca limitarile de configuratii si bay-uri vor impiedica ca si pana acum utilizarea unor functionalitati ale sistemului. Eu deja m-am apucat sa testez noua varianta BETA si in curand sper ca va pot povesti cum este. Pana atunci va invit sa cititi ultimul meu review despre Synology DS420+ ( vezi review ). Produsele Synology se pot achizitiona de la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia din ele ajutati functionarea blogului.

 

 

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut