,

AMD lanseaza 6 noi procesoare Ryzen Mobile 3000 – Upgrade pentru viitoarea gama de laptopuri mainstream

Share

In asteptarea procesoarelor pentru desktop din seria Ryzen 3xxx pe baza arhitecturii Zen2, AMD a anuntat mai intai seria 3000 de APU-uri fabricate pe baza arhitecturii Zen+. Noua serie de procesoarele Ryzen Mobile 3, 5 si 7 impart acelasi cip cu grafica Radeon Vega, acestea formand sisteme SoC ( system on chip ) mai puternice, pentru urmatoarea generatie de laptopuri mainstream.

AMD Ryzen H - Seria Ryzen 3000 pentru laptopuri (2) AMD Ryzen H - Seria Ryzen 3000 pentru laptopuri (1)

Specificatiile complete ale intregii serii Ryzen Mobile pentru laptopuri si ultrabook-uri.

Ryzen 7 3750H este cel mai puternic procesor dedicat pentru piata mainstream de laptopuri de gaming. Integrarea unui cip grafic Vega 10 ii va oferi capabilitati grafice mai promitatoare cu ce ofera intel cu al sau Iris Plus 655. Cele 4 nuclee cu 6 MB de cache vor oferi o experienta multimedia si de gaming echilibrata, toate acestea pentru un consum de doar 35W. Seria Ryzen H intra in competitie cu actuala serie U de la Intel. Drept urmare va fi un an competitiv si pe partea mobile de procesoare intre Team Blue si Team Red.

Ryzen Mobile 3000 (2)

In comparatie cu genereatia a 2-a de Ryzen Mobile actualele procesoare au primit upgrade-uri minore de frecventa, dar o suplimentare de cache si frecvente pentru cipurile grafice. Procesoarele lansate astazi au un consum de energie optimizat, pentru a oferi o durata de viata a bateriei imbunatatita, teoretic cel putin, in functie de configurarea integratorilor. Astept cu nerabdare primele laptopuri cu noile procesoare Ryzen H/Ryzen U. Sper sa testez cat mai curand un exemplar.

Ryzen Mobile 3000 (1)

In Romania gama de laptopuri disponibile cu prima generatie de Ryzen Mobile este formata din 13 modele de laptopuri ( vezi oferta completa ). In acest an speram sa vedem mai multe modele cu noua generatie de procesoare. Din actuala generatie, cel mai puternic laptop disponibil este un Acer Nitro 5 ( vezi produs ), acesta fiind dotat cu un AMD Ryzen 2700U si o placa video RX 560X cu 4 GB de memorie.

Daca esti in cautarea unui sistem de editare foto sau video configurat de la zero pentru nevoile tale, ai ajuns unde trebuie. Dupa o mini sesiune de consultanta rapida putem pune la punct un Desktop PC mic sau mare pentru post-procesare de continut sau grafica.

Consultanta personalizata

Configurare personalizata

Eficienta

Sari la conținut