Garmin HRM-FIT Review – Monitor cardiac pentru femei

Cei de la Garmin pun tot mai mult accentul pe accesoriile menite sa masoare performantele sportive ale femeilor. De aceasta data vom vorbi despre primul monitor cardiac pentru femei numit HRM-Fit. Aceasta este o banda care se prinde cu cleme de bustiera care se conecteaza la aproape toata gama de ceasuri Garmin si rezultatele se pot vedea in Garmin Connect. Atentie la compatibilitate, nu toate ceasurile de dama de la Garmin sunt pe lista, gama de ceasuri Lily nu este compatibila cu aceasta banda.

 

 

Principalele specificatii care ma incanta sunt rezistenta la transpiratie (ceea ce era necesar), dar si viata bateriei de aproximativ un an ( datorita bateriei CR2032 ). HRM-Fit este un monitor destul de versatil care va inregistra activitatea multor sporturi, precum HIIT, ciclism, alergare, dar si altele. Acesta va v-a tine la curent cu pulsul, caloriile si pasii de pe tot parcursul zilei indiferent de ce activitate practicati. HRM-Fit ofera o precizie mai buna pentru masurarea pulsului fata de senzorii de la incheietura.

 

 

Specificatii cheie HRM-Fit

 

  • Se ataseaza direct pe bustierele sport pentru sustinere medie si mare;
  • Rezistent la transpiratie si apa ( 3 atmosfere );
  • Durata bateriei : pana la 12 luni ( folosit o ora pe zi );
  • Dimensiuni : 33.5 x 3.3 x 1.7 cm;
  • Greutate: 53 g;
  • Conectivitate: Bluetooth, ANT+;
  • Se asociaza cu aplicatia Garmin Connect;
  • Accepta variabilitatea pulsului (HRV);
  • Transmite pulsul in timp real si accepta HRV prin tehnologia Bluetooth catre dispozitive si aplicatii compatibile;
  • Functii alergare: dinamica alergarii, ritm si distanta de alergare;
  • Functii de fitness: pasi, pulsul pe parcursul zilei, calorii, minutele de intensitate
  • Putere pentru schi xc;
  • Stocheaza si transmite datele privind pulsul in cazul utilizarii pentru inot sau independent.

 

 

Inspectie vizuala

 

Cutia in care a venit ambalat monitorul cardiac HRM-Fit. Pe aceasta nu se regasesc foarte multe specificatii cheie.

Dar la interior gasim un manual de utilizare si un mic ghid pentru cum ar trebui sa fie bustiera pentru a se prinde banda cat mai bine si,

in acelasi timp, sa transmita si date cat mai corecte.

Acesta este monitorul cardiac pentru femei, HRM-Fit.

Frontal se afla cea mai mare clema care este, in acelasi timp, si locul in care se afla bateria.

Aceasta este deschiderea maxima, atat cat sa intre banda bustierei.

Balamaua este destul de rigida care este un lucru bun, de altfel.

Iata si celelalte doua cleme laterale. Sunt mai mici, la fel si balamaua, dar deschiderea este la fel.

In interiorul benzii se afla doua pad-uri din cauciuc care se muleaza pe circumferinta toracelui.

De asemenea, tot pe interior avem si instructiunile de igienizare.

HRM-Fit alaturi de un alt monitor cardiac de la Garmin care are prinderea direct pe piele, de jur imprejurul trunchiului ( variama unisex ).

 

 

 

Utilizare

 

 

  • Constructia nu este una foarte complexa. Este alcatuita dintr-o banda non-elastica de aproximativ 33 de cm lungime, acoperita de un material textil elastic, iar in interiorul acesteia are doua pad-uri din cauciuc care se muleaza foarte bine pe corp, mai ales atunci cand apare transpiratia si astfel se lipeste. Cele 3 cleme care se prind de bustiera sunt din plastic rigid, cu balamale fixe, fara joc si care se declipseaza cu putin efort. Astfel, fetele si femeile care o vor purta nu trebuie sa isi mai faca griji in privinta unghiilor ca s-ar putea rupe atunci cand este desprinsa de pe bustiera.

 

 

 

 

  • Design-ul a fost gandit pentru confortul femeilor. In general este destul de deranjant sa porti si bustiera si o banda mai jos de aceasta, ambele care se lipesc pe piele, in timp ce trebuie sa te concentrezi la sportul pe care il practici. Din fericire, acest 2 in 1 o sa isi justifice imediat investitia, mai ales daca sunteti persoane active/sportive care tin la confortul lor. Dupa atasare, puteti sa optati pentru o bustiera cu banda neagra si sa nu scoateti foarte mult monitorul in evidenta, in afara de capacul clemei din fata pe care sta inscriptionat “Garmin” de culoare verzuie sau, dimpotriva, puteti opta pentru bustiere colorate si sa scoateti in evidenta acest accesoriu care arata foarte bine datorita carcasei in ”valuri”.

 

 

 

 

  • Prinderea de bustiera nu este una grea, banda fiind micuta si atasandu-se doar pe jumatatea din fata a bustierei. Recomand sa faceti asta in timp ce purtati bustiera. Bata pe care se ataseaza nu trebuie sa fie larga, nu trebuie sa fie prea lata si nici sa nu aiba fermoar. Odata atasata, clemele au niste dinti din plastic si pad-urile din cauciuc nu ii vor mai da voie sa se miste, dar pentru ca este doar pe partea din fata a bustierei ramane flexibila si nu o vei simti prea mult in timpul sportului. Personal, am purtat-o atat in timpul antrenamentelor, cat si in afara lor, dar atunci cand nu fac miscare nu mi-a placut sa simt acel cauciuc lipit de piele.

 

 

 

  • Daca, din intamplare, nu porti ceasul compatibil cu monitorul la incheietura in timpul antrenamentelor, acesta va inregistra si stoca date precum caloriile consumate, pasii, minutele de intensitate si, bineinteles, bataile inimii de pe inteaga zi si pe care le va afisa in aplicatie in momentul sincronizarii. Sincronizarea se face in timpul purtarii bustierei.

 

 

 

  • Pentru ca am inceput sa il testez inca de prin luna februarie, mi-a fost partenerul ideal in timpul antrenamentelor mai mult de interior din cauza frigului de afara. L-am folosit la antrenamente precum HIIT, Cardio, Pilates si Yoga si pot spune ca in timpul antrenamentelor nici nu simti ca e acolo, asta daca ai bustiere comode, cele care strang mai tare nu sunt cea mai confortabila varianta. Asta pe partea de ergonomie. Iar pe partea de performante este foarte fain daca ai deja un dispozitiv compatibil, eu am folosit la incheietura un Garmin Venu 3S ( vezi review ) pe care am vazut direct informatiile inregistrate de monitorul care ofera date mai precise atunci cand se afla langa inima decat senzorul de la incheietura.

 

 

 

 

  • Dar recent, cand s-a incalzit afara, am putut sa il testez si in cadrul antrenamentelor de exterior, precum mersul cu bicicleta si alergat. La fel de confortabil si in acest caz, dar si aici confortul este foarte mult dat si de bustiera. In cazul alergarii, datele sunt mai generoase si, pe langa acuratetea parametrilor importanti, ofera detalii legate de dinamica alergarii atunci cand este conectat la un ceas Garmin. Aceasta presupune lungimea pasului, echilibrul pe care il ai pe sol in timpul alergarii, oscilatia verticala si multe alte date care te ajuta sa iti imbunatatesti antrenamentul.

 

 

Software

 

Am atasat monitorul cardiac de banda bustierei si am deschis aplicatia Garmin Connect.

Asocierea s-a facut rapid si simplu.

 

Cam asa arata meniul de setari al monitorului HRM-Fit.

Masurarea batailor inimii in aplicatie direct de pe monitor.

Ei bine, cam asa arata graficul din timpul unei zile in care am purtat HRM-Fit.

 

Concluzie 

 

 

Monitorul cardiac pentru femei HRM-Fit de la Garmin este un accesoriu de care nu stiai ca ai nevoie, dar pe care il vei integra imediat in orele in care te antrenezi, mai ales daca sunteti sportive care acorda o atentie deosebita datelor inregistrate. Este un accesoriu care arata foarte bine pe bata bustierei, destul de confortabil si care iti va oferi metrice importante din timpul activitatilor sportive. Precizia este cu atat mai mare pentru ca este pozitionata mult mai aproape de inima fata de senzorul de la incheietura.

 

 

Garmin HRM-Fit este o banda care costa in acest moment 799 lei pe Garmin.ro ( vezi produs ). Iar daca va doriti sa cumparati direct de pe site-ul lor am si un cod oficial pentru voi. Folositi cuponul ”ghidulit10” si primiti 10% reducere la banda sau la orice alta comanda de pe site-ul oficial. Printre partenerii locali care vand Garmin se numara eMAG ( vezi intreaga oferta Garmin ).- F64 ( vezi oferta ) si PC Garage ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 



Ghidul IT 2024 ©