Watch Pro de la CMF – Smartwatch accesibil cu design excelent

Nothing Phone sunt de ceva vreme in Romania, iar de putin timp au si sub-brandul de accesorii CMF by Nothing. Am primit de la ei pentru review ceasul Watch Pro, un smartwatch de sub 400 lei. In aceasta suma te-ai gandi ca nu primesti mare lucru, dar cum tehnologia a evoluat in segmentele de mijloc si de varf, se pare ca a ajuns si in zona Low-Mid.

 

 

Watch Pro vine cu ecran AMOLED de aproape 2 inch in diagonala, lucru deloc surprinzator, dar poti efectua apeluri ( initia si raspunde ) direct din ecranul ceasului si, culmea, se aude destul de bine. Vine cu certificare IP68 pentru apa si praf, acumulatorul tine pana la 13 zile si vine cu monitorizare puls / somn si saturatie de oxigen din sange, dar si numarul de pasi. Are si ceva preseturi pentru ~110 sporturi si multe altele.

 

 

Fiind utilizator de Garmin Instinct ( vezi review ), chiar este de datoria mea sa vad ce mai fac si alte branduri in segmentul de smart/sportwatch pentru a putea fi cu picioarele pe pamant cand vine vorba de analiza si testarea acestor tipuri de device-uri. Uitandu-ma prima data la Watch Pro de la CMF imi este clar, echipa de design stie ce face. Avem un smartwatch care arata bine ( rama din aluminiu ) si cureaua este lata, moale si placuta in timpul purtarii. La prima impresie, imi place ce vad, iar in randurile urmatoare va voi detalia experienta.

 

 

 

Specificatii cheie Watch Pro 

 

  • Ecran AMOLED cu ecran de 4.98 cm in diagonala;
  • Rezolutie ecran de 410 x 502 si 600+ niti de luminozitate;
  • Senzori de acceleratie, puls si monitorizare satuaratie oxygen in sange;
  • Monitorizarea sanatatii: Automated heart rate measurement, 24-hour heart rate monitor, resting heart rate, exercise heart rate, heart rate alert, blood oxygen monitor, stress monitor, sleep monitor, steps throughout the whole day, calories, distance, exercise duration;
  • Peste 100 de moduri de inregistrare a activitatilor;
  • Conectivitate: Bluetooth 5.3 pentru apeluri si aplicatia CMF App – compatibila iOS 13 si Android 8.0;
  • Functii speciale: Preluarea si initiarea apelurilor direct din ceas;
  • Microfon si Speaker integrate;
  • Acumulator de 340 mAh cu autonomie de ~13 zile;
  • Curea din silicon detasabila cu latime de 22 mm;
  • Dimensiuni fara curea: 46.9 x 39.87 x 12.89 mm;
  • Dimensiuni cu curea: 261.2 x 39.9 x 12.9 mm;
  • Greutate: 47 grame cu curea.

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

Watch Pro vine cu un ambalaj foarte misto.

Se vede ca design-ul este un punct forte pentru cei de la Nothing.

Ceasul vine intr-un ambalaj din carton mulat dupa gadget si accesoriile din cutie.

La interior se gaseste cablul de incarcare, ceasul si cureaua in sine.

Manualul de utilizare este imprimat pe interiorul ambalajului.

O metoda foarte desteapta de a folosi ambalajul si design-ul inteligent.

Cam asa arata cablul de incarcare magnetic si proprietar.

Cam asa se prezinta cureaua din silicon cu prinderi rapide.

Latimea curelei este de 22 mm.

Corpul ceasului este rotund la colturi si usor dreptunghiular.

Profilul ceasului are o grosime de ~ 12.9 mm si un design simplu.

Prinderile de curea sunt pe laterale.

Nu ai cum sa nu apreciezi integrarea curelei in carcasa lui Watch Pro.

Ca design arata excelent.

Pe spate se poate vedea senzorul de puls/saturatie si pinii magnetici pentru incarcator.

Design-ul pe spate este simplu si bine inchegat.

Pe laterala dreapta avem microfonul + speaker pentru apeluri si butonul de meniu/back.

Ecranul AMOLED al lui Watch Pro este rotunjit pe la margini si se integreaza foarte bine cu carcasa.

Si aici se vede atentia maxima la detalii.

Cam asa arata WatchPro cu o curea atasata.

Este un smartwatch accesibil cu un design excelent.

 

 

Primele Impresii

 

 

  • Design-ul lui Watch Pro, la prima impresie, este surprinzator, pentru ca nu ma asteptam ca la ~333 lei sa primesti un produs cu un design atat de minimalist. Exteriorul este gri cu negru, foarte simplu, iar cureaua este moale/simpla/flexibila si usor de atasat. Ecranul se integreaza direct in carcasa din aluminiu dintr-o bucata. Pana si prinderea laterala a curelei are tolerante minime si da o impresie buna. Calitatea materialelor este buna si nu ma asteptam sa primesti un design atat de placut la atat de putini bani.

 

 

  • Pe langa design, Watch Pro by Nothing vine cu o constructie solida. Carcasa este din aluminiu de jur imprejur. Ecranul cu diagonala de 5 cm este acoperit de o sticla minerala, iar la baza pe langa senzori este o bucata din plastic. Cureaua din silicon are prinderi rapide. Imi pare rau ca nu exista gorilla glass pentru protectia de ecran. In rest, nu prea am reprosuri de facut la acest capitol. Totusi nu poti cere mai mult ca si constructie si design de la un produs de ~300 si de lei.

 

 

  • Ecranul AMOLED de 5 cm in diagonala este luminos ( cam 600 niti ) si se vede foarte bine in soare intens. Rezolutia este ”HD” in comparatie cu ecranele altor ceasuri inteligente. Ecranul are 5 niveluri de luminozitate si are chiar si un mod ”lanterna” unde ecranul se aprinde la 100% ca sa vezi noaptea cheile sau treptele cand mergi prin intuneric.

 

 

  • Functionalitatile lui Watch Pro sunt relativ putine in raport cu concurenta. Totusi, printre cele importante, se numara: inregistrarea a pana la 110 de activitati diferite ( Sporturi de vara / primavara / iarna / interior / exterior si multe altele ). Monitorizarea stresului / pulsului / somnului / saturatiei de oxigen din sange sunt posibile non-stop. Exista si functionalitate de find my phone / lanterna / alarme / timer  si posibilitate de vorbit la telefon prin intermediul ceasului ( cand nu ai telefonul aproape ). Am incercat functia de vorbit si se aude destul de clar si te scuteste de a te duce la telefon sa preiei / initiezi un apel. Functionalitatile sunt excelente pentru cat costa.

 

 

  • Meniurile sunt simple, usor de navigat si inteles. Iata cum se prezinta intreaga interfata a ceasului:

 

Cam asa se prezinta interfata simpla, cu fonturi simplificate pentru vizibilitate.

 

 

 

  • Ca utilizare, Watch Pro de la Nothing este un smartwatch solid, usor de folosit si dedicat pentru cei care au nevoie sa isi numere pasii si monitorizeze orientativ activitatile la interior si exterior. Ecranul este luminos si iti permite sa il ai peste tot dupa tine. Daca esti un sportiv ocazional te poti bucura de tot ce are de oferit acest smartwatch. Este usor de navigat, inteles si folosit fiind optim pentru orice tip de utilizator. Cureaua este confortabila, iar marimea cadranului il face un smartwatch mai mult pentru barbati decat pentru femei.

 

Cam asa sta Watch Pro pe incheietura.

 

 

 

Concluzie

 

Watch Pro este un smartwatch foarte simpatic, mai ales pentru cei care pun pret pe un design exterior la un pret prietenos. Design-ul interfetei este la fel de placut si viteza de navigare este cat se poate de utilizabila. Nu prea am experimentat blocaje in utilizarea zilnica. Constructia este solida pentru cat costa ceasul. Imi place asamblarea si alegerea materialelor pentru constructie. Per total, ceasul arata bine si functioneaza decent.

 

 

Functionalitatea senzorilor este rezonabila, dar in comparatie cu alte ceasuri nu as putea spune ca este la acelasi nivel. Avand in vedere costul de achizitie si functionalitatile de masurare ale somnului / saturatie / puls sunt bine-venite. Aplicatia nu este tocmai complexitatea intruchipata, dar ”get’s the job done”. Functionalitatea de vobit la telefon este suprinzator de buna si utila, la fel si ecranul. Mi-ar fi placut sa vad un altimetru, insa, si o interfata cu fonturi marite care sa profite de rezolutia ecranului.

 

Placut surprins am ramas si de prezentarea ambalajului.

 

Watch Pro este disponibil in acest moment la nivel local cam pe la ~350 lei fara promotii. La momentul redactarii este disponibil doar la eMAG pentru achizitie ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!

 



Ghidul IT 2024 ©