Samsung Galaxy S24 / S24+ si S24 Ultra sunt aici cu mult AI

Samsung Electronics a prezentat astăzi modelele Galaxy S24 Ultra, Galaxy S24+ și Galaxy S24, care oferă noi experiențe pe telefonul mobil, cu ajutorul Galaxy AIGalaxy AI te ajută să descoperi un nou mod de a utiliza telefonul mobil, menit să îmbunătățească fiecare parte a vieții, în special rolul fundamental al telefonului: comunicarea.

 

 

Atunci când trebuie să comunici și să depășești barierele lingvistice, Galaxy S24 face acest lucru mai ușor ca niciodată. Discută pe chat cu un student sau un coleg din străinătate. Fă o rezervare în timp ce te afli în vacanță într-o altă țară. Totul este posibil cu Live Translate, traduceri bidirecționale de voce și text ale convorbirilor telefonice în aplicația nativă, în timp real. Nu sunt necesare aplicații terțe, iar AI-ul de pe dispozitiv păstrează conversațiile complet private. 

 

 

Cu funcția Interpreter, conversațiile în timp real pot fi traduse instantaneu pe ecranul divizat, astfel încât persoanele care se află față în față să poată citi o transcriere text a ceea ce a spus cealaltă persoană. Acest lucru funcționează chiar și fără date mobile sau Wi-Fi. 

 

 

Galaxy S24 Ultra  
Display   6.8-inch* QHD+ 

Dynamic AMOLED 2X Display  

Super Smooth 120Hz refresh rate (1~120Hz)   

Vision booster

Dimensiune & greutate 79 X 162.3 X 8.6mm, 233g (mmWave) / 232g (Sub6) 
* Greutatea dispozitivului poate varia în funcție de piață.
Camera   12MP Ultra-Wide Camera   

  • F2.2, FOV 120˚   

   

200MP Wide Camera   

  • OIS F1.7, FOV 85˚   

   

50MP Telephoto Camera   

  • 5x Optical Zoom, OIS F3.4, FOV 22˚   

  

10MP Telephoto Camera   

  • 3x Optical Zoom, OIS F2.4, FOV 36˚   

  

12MP Front Camera   

  • F2.2, FOV 80˚   
Memorie & Stocare12GB + 1TB  

12 + 512GB  

12 + 256GB  

Baterie5,000 mAh   
Încărcare*   Încărcare prin cablu*: Încărcare de până la 65% în aproximativ 30 de minute cu un adaptor de 45W** și un cablu USB-C de 5A***.

Fast Wireless Charging 2.0****  

Wireless PowerShare*****  

Sistem de operareAndroid 14 

One UI 6.1  

Rețea & conectivitate  5G*, LTE**, Wi-Fi 7***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3  
Rezistență la apă IP68   

  

Galaxy și Galaxy S24+ 
  Galaxy S24 Galaxy S24+  
Display  6.2-inch FHD+* 6.7-inch QHD+ * 
Dynamic AMOLED 2X Display   

Super Smooth 120Hz refresh rate (1~120Hz)   

Vision booster 

Dimensiune & greutate 70.6 x 147 x 7.6mm, 168g (mmWave) / 167g (Sub6) 75.9 x 158.5 x 7.7mm, 197g  (mmWave) / 196g (Sub6)
* Greutatea dispozitivului poate varia în funcție de piață.
Camera   12MP Ultra-Wide Camera   

  • F2.2, FOV 120˚  

   

50MP Wide Camera   

  • OIS F1.8, FOV 85˚   

   

10MP Telephoto Camera   

  • 3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚   

   

12MP Front Camera   

  • F2.2, FOV 80˚   
Memorie & Stocare 8 + 512GB  

8 + 256GB  

8 + 128GB  

12 + 512GB  

12 + 256GB  

* Opțiunile și disponibilitatea de stocare pot varia în funcție de operator, țară sau regiune. Capacitatea reală de stocare poate să difere în funcție de software-ul preinstalat.
Baterie  4,000 mAh   4,900 mAh   
Încărcare 
Sistem de operare Android 14 

One UI 6.1  

Rețea & conectivitate 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3  
Rezistență la apă IP68   

 

 

 

ProVisual Engine de pe seria S24 este o suită cuprinzătoare de instrumente cu AI care transformă abilitățile de captare a imaginilor și maximizează libertatea de creație la fiecare pas, de la configurarea unei fotografii până la partajarea acesteia pe rețelele de socializare. Imaginile făcute la distanță nu vor mai fi tremurate sau pixelate.

 

 

Sistemul Quad Tele al Galaxy S24 Ultra, cu noul obiectiv cu zoom optic de 5x, funcționează cu senzorul de 50 MP pentru a permite o calitate optică performantă de la 2x, 3x, 5x până la 10x niveluri de zoom, datorită senzorului Adaptive Pixel. Imaginile prezintă, de asemenea, rezultate clare și la 100x cu un zoom digital îmbunătățit.

 

 

Cu capabilitățile îmbunătățite pentru Nightography, fotografiile și clipurile video realizate cu Galaxy S24 Space Zoom sunt desăvârșite în orice condiții, chiar și atunci când sunt mărite. Captează mai multă lumină atunci când este întuneric cu dimensiunea mai mare a pixelilor de pe S24 Ultra, acum de 1,4 um, care este cu 60% mai mare față de modelul anterior.

 

 

Neclaritatea este redusă pe  S24 Ultra cu ajutorul unghiurilor mai largi ale stabilizatorului optic de imagine (OIS). Pentru înregistrarea clipurilor video, atât camera frontală, cât și camera din spate sunt echipate cu procesor de imagine pentru reducerea zgomotului de imagine, iar Galaxy S24 analizează informațiile giroscopice pentru a distinge între mișcarea celui care filmează și cea a subiectului. Acest lucru permite o eliminare mai eficientă a zgomotului de imagine și conduce la realizarea unor clipuri video mai clare în întuneric, chiar și de la distanță mare.

 

 

Instrumentele inovatoare de editare Galaxy AI permit editarea cu ușurință a pozelor realizate prin opțiuni precum ștergerea, recompunerea și remasterizarea acestora. Pentru optimizări mai facile și mai eficiente, Edit Suggestion utilizează Galaxy AI pentru a sugera modificările perfect potrivite pentru fiecare fotografie. Pentru a oferi utilizatorilor și mai mult control și libertate creativă, Generative Edit poate umple părți din fundalul unei imagini cu ajutorul AI generativ. Atunci când o fotografie este deformată,

 

 

AI va umple marginile. Dacă o persoană sau un obiect trebuie să fie ușor mutate pentru a fi în poziția perfectă, AI permite utilizatorilor să modifice poziția subiectului și ajusteze fundalul așa cum era el în versiunea originală. Ori de câte ori Galaxy S24 implementează AI generativ pentru a amplifica o imagine, un watermark va apărea pe imagine și în metadate. Dacă un utilizator vrea să transforme un clip într-un video cu mișcare lentă, noul Instant Slow-mo poate genera cadre suplimentare pe baza mișcărilor pentru a încetini ușor momentele pline de acțiune pentru o perspectivă mai detaliată. 

 

 

Pentru a se asigura că fiecare imagine uimește în fiecare etapă, Super HDR permite pre-vizualizări realiste înainte de a apăsa declanșatorul. Deși captarea de amintiri este o caracteristică esențială a telefonului, partajarea acestora cu lumea din jur este la fel de importantă. Acum, aplicațiile sociale de la terți profită la maximum de sistemul de camere Galaxy cu AI. Funcțiile premium ale camerei gamei Galaxy S se integrează acum direct cu aplicațiile mobile, precum Instagram, în HDR, pentru a o calitate mai bună a conținutului partajat în social media. Atunci când vrei să găsești o imagine în Galerie sau în aplicația de social media preferată, fotografiile sunt afișate și în Super HDR pentru de luminozitate, culoare și contrast mult mai apropiate de realitate, prin analiza zonelor foarte luminoase ale imaginilor. 

 

 

Fiecare S24 Ultra este echipat cu Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform pentru Galaxy. Optimizat special pentru utilizatorii Galaxy, acest procesor oferă o îmbunătățire remarcabilă a NPU pentru o procesare AI incredibil de eficientă. La toate cele trei modele Galaxy S24, ratele de refresh adaptive de 1-120 Hz îmbunătățesc, de asemenea, performanța. 

 

Imaginile sunt mai vibrante și mai captivante pe cel mai strălucitor ecran Galaxy de până acum. Galaxy S24 atinge o luminozitate de vârf de 2.600 nits și oferă o vizibilitate îmbunătățită în spațiile exterioare cu Vision Booster. 

 

 

Pe ecranul lui Galaxy S24 Ultra, tehnologia Corning  GorillaArmor este optic îmbunătățită și demonstrează o durabilitate superioară împotriva daunelor cauzate de zgârieturi obișnuite. Reduce semnificativ reflexiile cu până la 75% în diverse condiții de iluminare, asigurând o experiență de vizualizare lină și confortabilă.

 

 

La nivelul întregii game S24, îmbunătățirile de design cu margini mai subțiri și uniforme facilitează imersiunea în orice experiență de vizionare și permit dimensiuni mai mari ale ecranului pe afișajele de 6,7 inci pentru Galaxy S24+ și 6,2 inci pentru Galaxy S24, în cadrul acelorași specificații de dimensiuni. Galaxy S24 Ultra are un ecran mai plat de 6,8 inci, optimizat nu doar pentru vizualizare, ci și pentru productivitate. În plus, Galaxy S24+ suportă acum același nivel QHD+ regăsit pe Galaxy S24 Ultra.

 

 

Galaxy S24 continuă să extindă varietatea de materiale reciclate din dispozitivele Galaxy prin utilizarea de plastic, sticlă și aluminiu reciclate pentru componentele interne și externe. De asemenea, aceste eforturi sunt duse cu un pas mai departe. Pentru prima dată, Galaxy S24 dispune de componente realizate cu cobalt reciclat și elemente chimice rare reciclate. Pentru Galaxy S24 Ultra, în baterie a fost utilizat un minim de 50% cobalt reciclat, iar în difuzoare au fost încorporate elemente chimice rare 100% reciclate

 

 

S24 Ultra este primul telefon Galaxy care dispune de o ramă din titan, ceea ce sporește durabilitatea și longevitatea dispozitivului. Corpul semnificativ mai subțire al Galaxy S24 Ultra permite o experiență mai bună în mișcare, cu o aderență mai confortabilă. În ceea ce privește Galaxy S24+ și Galaxy S24, un design simplificat cu masă unică satisface un standard mai estetic, cu o conexiune fără cusur între capacul din spate al dispozitivului și rama laterală.

 

 

Gama  S24 este disponibilă în tonuri de culoare inspirate de mineralele Pământului. Pentru Galaxy S24 Ultra, culorile includ: Titanium Gray, Titanium Black, Titanium Violet and Titanium Yellow. Pentru Galaxy S24+ și Galaxy S24, culorile includ: Onyx Black, Marble Gray, Cobalt Violet and Amber Yellow. Toate cele trei modele vor avea culori suplimentare disponibile exclusiv online.

 

 

Seria Galaxy S24 este disponibilă pentru precomandă începând cu 17 ianuarie de la ora 21:00 pe Samsung.com, la operatori și retaileri, în online și în magazine. Seria Galaxy S24 poate fi precomandata de la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta )  – Vexio ( vezi oferta ) – ForIT ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului! 

 

 Ghidul IT 2024 ©