Ecosistemul 2024 al seriei Lenovo Legion ajută gamerii

Noul ecosistem de gaming Lenovo a debutat la CES 2024, cu PC-uri cu Microsoft Windows 11, periferice, software și servicii care oferă performanță, tehnologii de răcire, și grafică superioare, dar și beneficii datorate inteligenței artificiale și libertatea de a construi cel mai bun sistem pentru jocuri. Noul portofoliu de dispozitive include următoarele noi laptopuri și PC-uri Lenovo Legion de 16 inch din generația a 9-a Lenovo Legion de 16 inch:

 

 • Lenovo Legion 7i (16”, 9), Lenovo Legion 5i (16”, 9) și Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9), pentru jucătorii care au nevoie de un laptop care să facă față atât jocurilor preferate, cât și aplicațiilor de tip STEM.
 • Lenovo Legion 9i (16”, 9) se adresează utilizatorilor care își doresc cele mai bune echipamente pentru activitățile lor, atât pentru jocuri, cât și pentru crearea de conținut. 
 • Lenovo Legion Pro 7i (16”, 9) și Lenovo Legion Pro 5i (16”, 9), pentru jucătorii care au nevoie de cel mai bun FPS, stil și ecran.
 • Legion Tower 7i și Legion Tower 5i, pentru utilizatorii care au nevoie de puterea suplimentară a unui PC de gaming de top.

 

 

Alege un dispozitiv care să le facă pe toate – seria Lenovo Legion, Lenovo Legion Slim 5 și Lenovo Legion Tower 5i

 

 

Gamerii din prezent au vieți diverse și ocupate și au nevoie de un dispozitiv care să poată face față tuturor provocărilor, fie că este vorba de aplicații cu procesor intensiv, care predomină în studiile de tip STEM, fie de cele mai solicitante jocuri AAA. Seria Lenovo Legion, formată din modelele Legion 7i (16″, 9), Lenovo Legion 5i (16″, 9) și Lenovo Legion Slim 5 (16″, 9), oferă gamerilor care au nevoie de un laptop puternic într-un pachet portabil soluția ideală pentru a le face pe toate. 

 

Cipurile LA AI de la Lenovo sunt prezente în laptopurile din seria Lenovo Legion. Cipul LA AI al Legion 7i suportă Scenario Detection, creșterea inteligentă a FPS-urilor și Smart Control, toate accesibile prin intermediul software-ului Lenovo Vantage, astfel încât gamerii își pot personaliza și mai mult laptopul în căutarea unei performanțe optime, indiferent de cazul de utilizare. Lenovo Legion 5i suportă Smart Control pentru schimbarea profilului de alimentare din mers. 

 

 

 

Disponibilă în mai multe nuanțe, seria de laptopuri Lenovo Legion are un design elegant, dar cu un hardware puternic – până la cele mai recente procesoare Intel Core i9 14900HX pe Lenovo Legion 7i (16”, 9) și Lenovo Legion 5i (16”, 9) și până la procesoarele AMD Ryzen™ din seria 8040 pe Lenovo Legion Slim 5 (16”, 9). Toate laptopurile din seria Lenovo Legion sunt disponibile cu plăci grafice care ajung până la NVIDIA GeForce RTX 4070 care dispun de upscaling RTX AI de la NVIDIA pentru un framerate mai rapid, tehnologie Max-Q cu inteligență artificială pentru a optimiza performanța și eficiența.

 

Toate laptopurile din seria Lenovo Legion sunt echipate cu până la 32GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz și SSD de până la 1TB M.2 2280 PCIe Gen 41. De asemenea, noua tastă Copilot se află acum pe fiecare tastatură Lenovo Legion 7i, astfel încât însoțitorul AI de zi cu zi al utilizatorului este la doar o apăsare distanță. Lenovo Legion 7i (16”, 9) dispune de o conexiune de până la Wi-Fi 72 precum și de o tastatură TrueStrike cu RGB per-tastă și o cursă a tastelor de 1,5mm, în timp ce Lenovo Legion 5i și Lenovo Legion Slim 5 vin cu Wi-Fi 6E2 și tastaturi TrueStrike keyboards cu RGB în până la 4 zone și o cursă a tastelor de 1.5mm.

 

 

O noutate pentru acest an este soluția de răcire Legion „Coldfront: Hyper”, disponibilă pe Lenovo Legion 7i și Lenovo Legion 5i. Aceasta este o soluție de răcire complet nouă, care a reinventat traseul pe care aerul îl parcurge prin șasiu pentru răcirea laptopului. Aerul cald de la cipuri este forțat să treacă printr-o cameră hiperbară, asemănătoare unui canal, în centrul laptopului. Capacul inferior în formă de D este proiectat pentru a împiedica aerul cald care iese prin gura de aerisire din spate să se amestece cu aerul rece aspirat de ventilatoarele duble, optimizând schimbul de căldură și menținând hardware-ul laptopului mai rece și framerate-ul mai ridicat. Acest lucru are ca rezultat o putere maximă de 175W în modul Extreme pe Lenovo Legion 7i, mai subțire, și până la 190W TDP maxim pe Lenovo Legion 5i, menținând în același timp tastatura mai rece și mai confortabilă chiar și în cazul unor sarcini mari ale procesorului. 

 

 

Laptopurile Lenovo din seria Legion dispun, de asemenea, de ecrane PureSight, care sunt calibrate individual. Lenovo Legion 7i (16″, 9) este disponibil fie cu un afișaj IPS de 16 inch 3.2K 16:10 cu refresh de 165 Hz, suport 100% DCI-P3 și luminozitate de 450 niți pentru un plus de fidelitate în timpul jocurilor, proiectării sau creării de conținut; fie cu un afișaj WQXGA 16:10 de 16 inch cu refresh de 240 Hz și 100% sRGB pentru utilizatorii care au nevoie de rate de refresh mai rapide. Acest panou este disponibil și pe Lenovo Legion 5i și Lenovo Legion Slim 5. Software-ul eSports Display permite jucătorilor să activeze Dynamic response time, accelerând timpul de răspuns al ecranului LCD, reducând neclaritatea imaginii și îmbunătățind claritatea contururilor. De asemenea, software-ul include un afișaj FPS cu poziție selectabilă și un reticul de asistență la țintire pentru un avantaj suplimentar în jocurile de tip first-person shooter.

 

 

Laptopurile din seria  Legion și Legion Slim 5 pot fi luate oriunde în rucsacul Lenovo Legion Active Gaming Backpack. Iar atunci când jucătorii sunt acasă sau la cămin, acestea pot fi asociate cu monitorul de gaming Lenovo Legion Y27h-30, noul mouse de gaming wireless RGB Legion M410 și noua tastatură Lenovo Legion K510 Pro Mini Keyboard pentru un control suplimentar asupra jocurilor preferate sau a temelor pentru acasă mai puțin preferate. Mouse-ul de gaming Lenovo Legion M410 Wireless Gaming Mouse dispune atât de o conexiune wireless de 2,4Ghz, cât și de o conexiune prin cablu cu până la 16000dpi, efecte de iluminare RGB reglabile pe 2 zone și o baterie reîncărcabilă. Fiind o tastatură compactă pentru jocuri, tastatura Lenovo Legion K510 Mini Pro Keyboard oferă o mulțime de caracteristici de gaming căutate, inclusiv comutatoare mecanice pentru taste, taste cu săgeți și taste funcționale, anti-ghosting și suport RGB de 16,8 milioane de culori per tastă, toate într-un format de 75%.

 

 

Pentru jucătorii care caută o soluție desktop pentru jocuri, în scopuri educaționale sau profesionale,  Legion Tower 5i poate fi configurat cu procesoare Intel Core i9-13900F de până la a 13-a generație, GPU NVIDIA GeForce RTX 4080, până la 32GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz, până la 850W 90% PSU și până la 2TB de stocare PCIe NVMe SSD1. La 26L, Lenovo Legion Tower 5i oferă multă putere într-un șasiu care domină jocul, nu biroul. 

 

 

Utilizatorii pot duce  Legion Tower 5i și  Legion Tower 7i la următorul nivel cu perifericele deja disponibile pe anumite piețe: monitorul de gaming  Legion Y34wz-30, tastatura de gaming Lenovo Legion K310 RGB și mouse-ul de gaming Lenovo Legion M300s RGB, pentru a valorifica adevăratul potențial al acestor echipamente puternice.

 

 

Instrumente speciale pentru gameri specializați: seria Legion Pro și Legion Tower 7i

 

 

Pentru jucătorii competitivi și exigenți, seria Lenovo Legion Pro oferă cele mai bune performanțe din portofoliul de gaming și tehnologii de răcire de ultimă generație. Laptopurile Lenovo Legion Pro din acest an din seria Lenovo Legion Pro dispun de până la toate noile procesoare Intel Core 14th Gen i9-14900HX, până la 32GB de memorie DDR5 la 5600MHz, panouri de afișare PureSight WQXGA 16:10 IPS de până la 16″ care suportă rate de refresh de până la 240Hz cu o luminozitate de 500 niți și până la 2TB de stocare PCIe SSD1. Display-ul PureSight modernizat dispune de o acoperire DCI-P3 de 100%.

 

 

Toate laptopurile Legion Pro 7i (16″, 9) din acest an dispun de răcire cu Coldfront: Vapor indiferent de configurație, permițând GPU-ului de până la NVIDIA GeForce RTX 4090 pentru laptop să atingă un TDP total de 250 W în modul extrem. Sistemele de răcire Coldfront din laptopurile Legion Pro 5i (16″, 9) permit GPU-urilor de până la NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop să funcționeze cu o putere maximă de 215W TDP în Modul Extrem. Performanța este împinsă și mai departe datorită combinației de cipuri Lenovo AI pe laptopurile Legion Pro 7i și a cipului LA1 pe laptopurile Legion Pro 5i. Acesta alimentează Lenovo AI Engine+, care utilizează software machine learning, implementat prin Lenovo Vantage, pentru a ajuta la monitorizarea FPS-urilor în timpul jocului și pentru a ajusta dinamic direcționarea energiei, oscilațiile ventilatoarelor și multe alte setări pentru a menține cea mai înaltă performanță de răcire, indiferent de scenariu.

 

 

Tastaturile TrueStrike de pe laptopurile din seria Legion Pro vin cu patru taste comutabile și cu iluminare Legion Spectrum RGB pentru fiecare tastă pe Lenovo Legion Pro 7i sau cu iluminare opțională Spectrum RGB pe 4 zone pe Lenovo Legion Pro 5i. De asemenea, noua tastă Windows Copilot este acum prezentă pe fiecare tastatură Lenovo Legion Pro 7i, astfel încât asistența AI este la doar o apăsare de tastă, facilitând controlul setărilor PC-ului și asistența în alte sarcini.

 

Pentru jucătorii care au nevoie de performanțe de top dedicate și concentrate pe victorie, Legion Tower 7i este dotat cu procesoare care ajung până la Intel Core i9 14900K, până la cele mai recente GPU-uri NVIDIA GeForce RTX Desktop, până la 64GB de memorie RAM DDR5 la 5600MHz, până la 6TB de stocare PCIe NVMe SSD1, și până la o sursă de alimentare de până la 1200W 90% PSU. Acest echipament uriaș de 34L – la fel ca și vărul său din seria Pro – poate împinge la maximum fiecare pixel de pe un ecran Legion Y34wz-30 cu rate de refresh foarte rapide. Împreună cu tastatura mecanică Legion K300 și mouse-ul de gaming wireless  Legion M600e, seria Legion Pro și  Legion Tower 7i oferă arsenalul de instrumente potrivit pentru victorie.

 

 

Lenovo LOQ – poarta de acces în universul jocurilor

 

Cei mai buni gameri din lume și-au început călătoria spre vârf făcând primul pas în universul jocurilor, iar cu laptopurile și PC-urile de gaming Lenovo LOQ, acest prim pas este mai simplu. Gama Lenovo LOQ din acest an include o multitudine de opțiuni de procesoare și GPU, inclusiv procesoare Intel și AMD Ryzen, precum și GPU pentru laptopuri din seriile NVIDIA 20, 30 și 40, dar și o opțiune complet bazată pe Intel cu grafică Intel Arc A530M. Noua tehnologie de răcire Hyperchamber, care se regăsește și pe laptopurile Lenovo LOQ bazate pe Intel, menține procesoarele mai reci, consumând până la 15 W de energie suplimentară în modul Extreme, menținând în același timp temperaturile de la suprafața laptopurilor cu până la 2°C mai scăzute și reducând zgomotul ventilatorului cu până la 2dB față de ultima generație.

 

 

Cipul Lenovo LA1 AI prezent pe toate laptopurile Lenovo LOQ oferă și mai multă putere, alimentând Lenovo AI Engine+ prin Lenovo Vantage pentru a regla dinamic puterea laptopului, curbele ventilatorului și alte setări din mers, maximizând performanța în funcție de sarcina specifică pe care utilizatorii o au de îndeplinit. Această tehnologie permite laptopului Lenovo LOQ 15IRX9 de 15 inch să genereze un TDP maxim de 160 W în modul Extreme, mai mult decât suficient pentru a juca majoritatea jocurilor, fie că este vorba de titluri AAA sau de lansări indie.

 

 

Toate laptopurile Lenovo LOQ aduc jocurile la viață pe două opțiuni de display – fie un panou WQHD (1440p) de 165 Hz cu timp de răspuns de 5 ms, fie un panou FHD de 144 Hz, ambele cu acoperire de culoare sRGB 100%. Gamerii pot juca în stil cu o tastatură RGB opțională cu 4 zone și o cursă a tastelor de 1,5 mm pe toate laptopurile Lenovo LOQ.

 

 

Utilizatorii care caută un PC care să constituie piesa centrală a primei lor configurații de jocuri nu trebuie să caute mai departe de Lenovo LOQ Tower 17IRR9. Acesta dispune de un șasiu reproiectat de 17L, de un procesor Intel Core i7-14700 din a 13-a generație, de un GPU NVIDIA GeForce RTX 4060, de până la 32GB de memorie RAM DDR5 la 4800MHz și suportă până la 1 opțiune de stocare hibridă SSD și 2 HDD11. Toate acestea sunt alimentate de o sursă de alimentare de 500W și randament de 92%.

 

 

 

 

Prețuri și disponibilitate în EMEA

 

 •  Legion 9i va fi disponibil de la sfârșitul lunii februarie 2024 la un preț începând de la 4.299 EUR (TVA inclus).
 •  Legion 7i (16”, 9) va fi disponibil de la sfârșitul lunii februarie 2024 la un preț începând de la 1.999 EUR (TVA inclus).
 •  Legion 5i (16”, 9) va fi disponibil de la mijlocul lunii ianuarie 2024 la un preț începând de la 1.399 EUR (TVA inclus).
 • Legion Slim 5 (16”, 9) va fi disponibil de la sfârșitul lunii martie 2024 la un preț începând de la 1.499 EUR (TVA inclus).
 •  Legion Pro 7i va fi disponibil de la sfârșitul lunii februarie 2024 la un preț începând de la 3.099 EUR (TVA inclus).
 •  Legion Pro 5i va fi disponibil de la sfârșitul lunii februarie 2024 la un preț începând de la 1.599 EUR (TVA inclus).
 •  Legion Tower 7i va fi disponibil în ianuarie 2024 la un preț începând de la 2.395 EUR (TVA inclus).
 •  Legion Tower 5i va fi disponibil în ianuarie 2024 la un preț începând de la 1.199 EUR (TVA inclus).
 •  LOQ 15IRX9 va fi disponibil de la mijlocul lunii ianuarie 2024 la un preț începând de la 1.099 EUR (TVA inclus).
 •  LOQ 15IAX9I va fi disponibil de la mijlocul lunii ianuarie 2024 la un preț începând de la 799 EUR (TVA inclus).
 •  LOQ 15IAX9 va fi disponibil de la mijlocul lunii ianuarie 2024 la un preț începând de la 899 EUR (TVA inclus).
 •  LOQ 15AHP9 va fi disponibil de la sfârșitul lunii martie 2024 la un preț începând de la 1.049 EUR (TVA inclus).
 •  LOQ Tower 17IRR9 va fi disponibil de la sfârșitul lunii mai 2024 la un preț începând de la 899 EUR (TVA inclus).
 •  Legion M410 Wireless RGB Gaming Mouse va fi disponibil de la mijlocul anului 2024 la un preț începând de la 49,99 EUR (TVA inclus). 
 • Tastatura Legion K510 Pro Mini va fi disponibilă de la mijlocul anului 2024 la un preț începând de la 69,99 EUR (TVA inclus).

 

 

Pana atunci, seria actuala de laptopuri Lenovo sunt disponibile pentru achizitie la   PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – CEL.ro ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta )Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia din ele ajutati functionarea blogului. Multumim!

 Ghidul IT 2024 ©