Prezentare Seasonic MagFlow – Ventilatoare magnetice pentru un build cat mai wireless

Seasonic a inceput sa fie cunoscut nu doar in lumea surselor, ci si pentru carcasele Syncro Q704 / Q503 realizate impreuna cu cei de la Lian Li. Totusi in materialul de astazi o sa vorbim de inca un produs realizat in colaborare cu brand-ul amintit mai sus. Este vorba despre ventilatoarele Seasonic MagFlow de 120 mm. Aceste ventilatoare sunt disponibile la bucata sau intr-un pachet de trei bucati. Se prind intre ele magnetic si este nevoie doar de un singur cablu pentru alimentare. Doar asa se pot obtine sisteme cu cabluri mai putine si pe partea de ventilatoare, nu doar pe partea de surse.

 

 

 

MagFlow 120 mm vine cu rulment Fluid Dynamic Bearing (FDB) care promite zgomot redus de operare, vibratii putine si o garantie de 3 ani de zile. Ventilatoarele au o rotatie cuprinsa intre 600 RPM si 2000 RPM, iar la rotatie maxima se produce un airflow de 63.33 CFM. Aceste ventilatoare sunt o evolutie a modelelor Lian Li Uni Fan. Se integreaza perfect in sistemele unde se doreste un management cat mai curat al cablurilor. In randurile urmatoare o sa vedeti despre ce este vorba.

 

 

Specificatii cheie Seasonic MagFlow 

 

  • Prindere de tip Daisy Chain Design magnetica;
  • Rulment FDB ( Fluid Dynamic Bearing);
  • Zgomot acustic: 9.9 dBa la 600 RPM si 33.78 dBA la 2000 RPM;
  • AirFlow Maxim: 63.33 CFM;
  • Greutate: 212.7 g;
  • Dimensiuni: 120.4 mm x 124.2 mm x 26.6 mm.

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

Cam asa se prezinta cutia ventilatoarelor.

Exista si manual de utilizare.

In cutie sunt 3 ventilatoare in 3 tray-uri de plastic.

Fiecare tray contine suruburi de prindere, prindere magnetica la mufa cu 4 pini si prelungitor de conector.

Cam asa se prezinta prinderea magnetica de aproape.

Cam asa se prezinta ventilatorul frontal.

Cam asa se vede ventilatorul din spate.

Cam asa se prezinta Seasonic MagFlow pe toate partile.

Cam asa arata conectorii de alimentare si prinderea magnetica.

MagFlow 120 mm de la Seasonic scoase din cutie si gata de treaba.

 

Concluzie

 

Seria de ventilatoare Seasonic MagFlow este bazata pe ventilatoarele Lian Li care au revolutionat in sensul bun interconectarea ventilatoarelor. Nu sunt multe lucruri pe care le poti face sa imbunatatesti un ventilator, dar iata ca se mai gasesc cate unii sa chimbe jocul. Editia Seasonic inca este o implementare fericita si placut de privit.

 

Existenta lor are sens, date fiind existenta carcaselor Seasonic ARCH/SYNCRO ( vezi material ). Poti interconecta pana la 4-5 ventilatoare fara suruburi si cu alimentare comuna pentru a folosi cat mai putine hub-uri de ventilator si fara a avea fire atarnand aiurea prin carcasa. Zgomotul de functionare este, de asemenea, unul relativ ok, cel specificat pentru un ventilator este cam cu 11% pente zgomotul ambiental, dar 3-4 la viteza maxima se apropie spre pragul de 38 decibeli.

 

 

Seasonic MagFlow sunt ventilatoare de calitate si nu tocmai ieftine, asta pentru ca Lian Li vrea profit, dar si Seasonic. O bucata este disponibila in Romania la un pret de ~165 lei, iar kit-ul de 3 undeva pe la 490 lei. Curand aud ca si editiile MagGlow ARGB isi vor face aparitia. Pana atunci, puteti cumpara sursele/carcasele Seasonic de la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!

 

 Ghidul IT 2020 ©