Procesoarele AMD Threadripper 7000 și PRO 7000 WX sunt aici in sfarsit

AMD anunțat mult-așteptatele procesoare AMD Ryzen Threadripper™PRO Seria 7000 WX și a reintrodus linia de procesoare Threadripper pe piața desktop-urilor de înaltă performanță cu procesoarele Ryzen Threadripper Seria 7000. 

 

În același timp, AMD introduce și procesoarele AMD Ryzen Threadripper Seria 7000, revenind pentru prima dată în mediul HEDT (High-End Desktop) începând cu anul 2020. Menținând standardele ridicate ale AMD pentru utilizatorii creativi și profesioniști, procesorul Ryzen Threadripper 7980X oferă cea mai mare putere de calcul posibilă într-un desktop de entuziast, cu o performanță excepțională în sarcini multi-fire.

 

Iata cateva specificatii pentru seria Threadripper 7000 non-Pro.

Frecventele au primit un boost considerabil, la fel ca si memoria Cache.

 

Aceste procesoare sunt construite pe arhitectura „Zen 4” de la AMD și oferă până la 48 de linii PCIe 5.0 disponibile pentru utilizatorii de desktop. Totodată, procesoarele dispun de până la 64 de nuclee și 128 de fire pentru un nivel fără precedent de performanță și eficiență. Avem si un material Threadripper 1000 vs 2000 vs 3000 ( vezi aici review-ul complet ).

 

 

Procesoarele AMD Ryzen Threadripper PRO Seria 7000 WX extind performanța și funcționalitățile superioare ale platformei din generația anterioară pentru piața stațiilor de lucru. Construite pe arhitectura de vârf „Zen 4” de 5 nm, această generație domină competiția în aplicații profesionale solicitante și sarcini de multitasking complexe.

 

 

Pentru sarcinile multi-threaded, procesoarele Threadripper PRO oferă până la 96 de nuclee și 192 de fire de execuție, cel mai mare număr de nuclee dintre toate procesoarele de stații de lucru, ideal pentru simulări complexe, design generativ, randări grafice și compilare software, unde utilizatorii pot observa o performanță de până la de două ori mai rapidă în instrumente precum Chaos V-Ray. În plus, procesoarele Ryzen Threadripper PRO Seria 7000 WX oferă până la 384MB de memorie cache L3, împreună cu opt canale pentru memorie DDR5, perfecte pentru aplicațiile care necesită o capacitate mare de memorie și lățime de bandă.

 

Iata si specificatiile seriei Threadripper 7000WX.

 

Lansate prin parteneri OEM și SI, cu modele selecte disponibile pe piața de retail, aceste procesoare beneficiază de colaborarea continuă a AMD cu partenerii ISV pentru a optimiza performanța într-o varietate de sarcini de lucru, iar cu tehnologiile AMD PRO, ele oferă un set complet de caracteristici esențiale pentru afacerile moderne.

 

Acum cativa ani am testat si Threadripper 3990X ( vezi material ).

Foarte curios cum se compara cu actuala generatie.

 

 

Seria de procesoare Threadrippe 7000 si 7000WX Pro vor fi disponibile global incepand cu 21 Noiembrie. Ambele serii au socket nou, suporta memorie DDR5 si cu frecventele mari + memoria cache marita, performantele vor fi extraordinare.
Procesoarele actuale si viitoare Threadripper si modelele Pro se pot achizitiona in Romania de la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!


Ghidul IT 2020 ©