Synology BC500 Review – Camera de supraveghere pentru NAS-uri Synology

BC500 si TC500 sunt primele camere de supraveghere de la producatorul de NAS-uri Synology. Modelul BC500 a poposit pe masa noastra de testare si am reusit sa il integrez alaturi de un Synology DS723+.  Ambele modele au rating IP67 si pot fi atasate la interior, dar si la exterior. Detectia oamenilor si a vehiculelor este disponibila prin intermediul algoritmilor AI de recunoastere cu potential de evolutie pe viitor.

 

 

Camera Synology BC500 inregistreaza materiale video la 5 megapixeli rezolutie si cu un unghi de cuprindere de 110 grade. Camera poate filma si pe timp de noapte datorita led-urilor cu infrarosu si are o ”bataie” de ~30 metri. Este un model capabil si versatil care inregistreaza atat pe microSD imaginile, cat si pe NAS-ul Synology si totul poate fi urmarit prin Synology Surveilance Station pe MAC si PC, iar pe mobil cu aplicatia DS CAM.

 

 

Specificatii Cheie Synology BC500

 

 • Senzor de imagine de 1/2.7″;
 • Rezolutie video maxima: 2880 x 1620 pixeli la 30 fps;
 • Lungime de unda infrarosu: 850 nm; – Distanta de bataie de maximum 30 metri;
 • Shutter Speed variabil intre 1/16000 si 1/30 secunde;
 • Diafragma de F1.8;
 • Unghi de cuprindere: 110° H, 56° V, 132° D;
 • Slot de card microSD de maximum 128 Gb pentru stocare;
 • Port retea: RJ45 10M/100M Ethernet;
 • Rating IP67;
 • Dimensiuni:  110 mm x 161 mm;
 • Greutate: 353 grame;

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

Cam asa se prezinta cutia.

Are toate specificatiile si detaliile tehnice inscriptionate pe cutie.

Ca si accesorii, in cutie se gasesc 3 suruburi de prindere in perete, un sticker de pozitionare si o garnitura de etansare a conexiunii de retea.

Cam asa arata Synology BC500 din toate unghiurile.

Iata conexiunea de retea.

Baza cu prindere in perete.

Geamul frontal este glossy/reflectorizant si are sub el led-urile IR.

Exista si un slot microSD securizat de 2 suruburi si o garnitura izolanta.

Ca dimensiuni, Synology BC500 arata in mana ca o camera marisoara si foarte bine construita.

 

 

 

Utilizare si Software

 

 

Pe partea de utilizare, camera Synology BC500 poate fi integrata in sisteme de supraveghere cu NAS deja existente ca upgrade de imagine sau la un sistem complet nou gandit de la zero intr-o locatie noua. Personal, vad 4-6-8 camere de acest fel integrate atat la exterior ( colturile casei + intrare ) si cateva la interior in zonele de trafic mare. Pe langa ele, integrat un NAS Synology ( ex: DS723+ ) conectate la un RT6600AX ( vezi material ). Un setup complet Synology aduce siguranta, conectivitatea si functionalitatea la un alt nivel.

 

 

Revenind la BC500 putin, aceasta poate inregistra la rezolutie 2880 x 1620 atat ziua, cat si noaptea. Senzorul responsabil de acest lucru este similar cu cel al unui telefon mobil, dar pixelii sunt mari ( dat fiind rezolutia mica ). Inregistrarea materialelor se face local printr-un microSD, cat si intr-un NAS amplasat in locatie, iar ca monitorizare extra exista si aplicatia DS Cam in AppStore si Google Play.

 

 

Pe partea de constructie, Synology BC500 este o camera solida cu o carcasa din plastic si articulatie metalica. Frontal are un panou glossy ( preferam sa vad ceva mat, fara reflexii ) care nu se poate schimba cu 4 suruburi ( in caz ca ajunge vopsit ). As fi vrut sa vad asta din partea lor. De altfel este un dispozitiv extrem de solid si bine asamblat. O parte din justificarea costului pentru un exemplar vine de la constructie si cealalta ar trebui sa vina de la implementarea software in raport cu hardware-ul.

 

 

 

Software

 

Am instalat in OS-ul DSM 7.2 de la Synology aplicatia Surveillance Station 9.0. Am descoperit ca aplicatia in sine are module de instalat care sa ii extinda utilizarea si capacitatile de inregistrare. Este un ecosistem de supraveghere dezvoltat serios care lucreaza in armonie cu DSM 7.2 si chiar alte branduri de camere de supraveghere cu IP. Iata ce am descoperit prin aplicatie:

 

Interfata principala cu optiuni din Surveillance Station 9.0.

Exista centru de monitorizare, folder cu footage si chiar back-up in cloud a filmarilor.

Iata toate aplicatiile/modulele aplicatiei mare Surveillance Station 9.0.

Complexitatea OS-ului este grozava. Exista pana si posibilitatea de conectare a unui joystick pentru operarea camerelor Synology TC500 si similare.

Odata conectata camera la switch cu NAS-ul pornit totul a decurs instant la configurare.

Exista un mod de configurare Rapid si Complet.

O parte din optiuni si de configurari pot fi vazute in poza de mai sus.

Detectia oamenilor/obiectelor functioneaza de minune.

Exista multe optiuni de bookmark/tag-uri pentru o mai buna organizare si gasirea ulterioara rapida a evenimentelor.

 

 

 

Surveillance Station 9.0, alaturi de Synology BC500 ofera un ecosistem capabil cu conditia sa fie conectate intre ele la un NAS Synology si preferabil la un sistem Mesh/Router WRX560 ( vezi material ) si RT6600AX ( vezi material ). Calitatea imaginilor este una rezonabila pe intuneric ( datorita senzorului ), dar ziua totul arata mai bine pe mod diurn. Detaliile/evenimentele sunt pline de detalii la un zoom rezonabil.

 

 

 

Concluzie

 

 

Synology BC500 este o camera care ”lipsea” cumva din ecosistemul Synology. Atasata la un NAS si un sistem mesh indeplineste functia de supraveghere si ofera securitate afacerilor/persoanelor care au deja o parte din echipamente de la acestia. Configurarea camerei este floare la ureche in Surveillance Station 9.0 din DSM 7.2. Nu au nevoie de mare skill pentru a putea ajusta setarile. Instalarea fizica necesita putin skill de retelistica si ceva strategie de tragere a firelor si amplasare, dar de altfel totul decurge fara probleme. Constructia este solida si camera este realizata sa reziste expunerii exterioare la apa/praf/frig.

 

Recomand un kit de 2-4 BC500 cu alte 2-3 TC500 pentru un sistem de supraveghere solid pentru birouri, afaceri mici sau pe langa casa. Doar asa iti vei proteja bunurile in caz de efractie sau vei descuraja potentialii raufacatori ( muhahahaha ).

 

 

Synology BC500 are un pret in Romania de ~1400 lei, pret deloc mic, dar daca deja esti investit in ecosistemul Synology si vezi toate posibilitatile oferite de OS se poate sa intelegi mai usor pretul. Sigur, poti conecta la Surveillance Station 9.0 si alte tipuri de camere, poate chiar si cu un senzor mai mare. Flexibilitatea exista, dar trebuie stabilit de ce ai nevoie in sistemul tau. Echipamentele Synology sunt disponibile la PC Garage ( vezi oferta ) – eMAG ( vezi oferta ) – CEL.ro ( vezi oferta ) – evoMAG ( vezi oferta )Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia din ele ajutati functionarea blogului. Multumim!

 

Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).Ghidul IT 2020 ©