AMD va echipa noul supercomputer Atos pentru Max Planck Society

Atos a anunțat că va construi un nou supercomputer cu procesor AMD pentru Societatea Max Planck din Germania. Odată ce va fi funcțional, se așteaptă ca supercomputerul să ofere o performanță de trei ori mai mare decât actualul sistem Cobra al organizației pentru aplicațiile esențiale, ce includ AI, astrofizică, cercetare în domeniul științelor vieții, cercetare în domeniul materialelor.

 

Viitorul ATOS va fi unul dintre cele mai interesante supercomputere din Europa.

 

Sistemul va fi alimentat de a 4-a generație a procesoarelor AMD EPYC și de viitorul accelerator AMD Instinct MI300A. Noul supercomputer va fi instalat la Max Planck Computing and Data Facility (MPCDF) din Garching, lângă München. CPU-urile noului super computer urmează să fie livrate în al treilea trimestru al anului 2023, iar instalarea completă a GPU-urilor este prevăzută să fie gata în prima jumătate a anului 2024.

 

Cei de la AMD au un viitor stralucitor in sfera eneterprise, iar daca totul merge bine multe de inovatii vor ajunge si pe cipurile Threadripper si Ryzen. Ramane de vazut cum se vor scala si la ce pret. Poate chiar si in Romania se va face un ATOS al nostru.

 

 

Noua familie de procesoare EPYC reprezinta un motiv de bucurie pentru consumatori, asta pentru ca tehnologiile se vor scala la un moment dat si pentru piata utilizatoriilor de acasa. Dar pana acolo ne bucuram de seria Ryzen 7000 ( vezi review ) si chipseturile X670E/B650 ( vezi materiale AICI si AICI ). Noile procesoare Ryzen 7000 sunt disponibile la la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). AMD EPYC din noua generatie vor fi disponibile si pe piata din Romania in 2023.

 

Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!



Ghidul IT 2024 ©