Artistul 3D român, Robert Drăgoiu, a participat la un proiect internațional care vizualizează viața pe alte planete

Robert Drăgoiu, alături de 4 artiști din Polonia și 2 din Republica Cehă au fost invitați participe la un proiect prin care fiecare realizeze o vizualizare a modului în care își imaginează ei o planetă îndepărtată, locuibilă, cu întregul său ecosistem.

 

Astfel, în decursul a 30 de zile, Robert, alături de partenerul local ITDirect a creat Elysium, o planetă similară cu Terra, dar foarte exotică, colorantă și vibrantă, cu o floră și o faună foarte diversificate și exagerate. La bază, inspirația artiștilor a venit din progresul omenirii în ceea ce privește tehnologia, care a fost semnificativ în ultimii ani, în multe dintre industrii. Totuși, universul încă rămâne neexplorat și este o dorință mare a oamenilor.

 

 

Pentru Robert, inspirația pentru acest proiect și pentru planeta Elysium a venit din vremurile pe care le trăim, din tehnologia actuală, felul în care aceasta a evoluat și influențat foarte mult viețile oamenilor. De asemenea, a fost un exercițiu de imaginație gândească cum vor arăta lucrurile în viitor, când o tehnologie care este acum considerată experimentală va deveni ceva normal. Pe lângă acest aspect, o altă sursă de inspirație a fost și dorința oamenilor de a coloniza planeta Marte, iar de acolo, Robert s-a gândit cum ar putea arăta o planetă similară, pe care oamenii ar putea o colonizeze în viitor.

 

Pentru a realiza proiectul, Robert a folosit aplicații precum Cinema și Daz 3D care beneficiază de accelerare hardware, cu ajutorul unei plăci video GeForce RTX 4090, și a ecosistemului NVIDIA Studio.

 

 

Placa video GeForce RTX 4090 alături de ecosistemul NVIDIA Studio au fost esențiale pentru tot procesul creativ din cadrul acestui proiect, și nu numai, pentru multe dintre programele software în care Robert Drăgoiu lucrează sunt accelerate de NVIDIA Studio. Acest lucru care l-a ajutat câștige mai mult timp, având posibilitatea se dedice mai mult procesului creativ, dar l-a ajutat foarte mult și în Cinema4D, în viewport, unde a putut vedea în timp real modificarile pe care le aducea personajelor, modelelor sau texturilor.

 

 

Robert Drăgoiu este un designer 3D generalist, cunoscut și sub numele de Mental.OS, care reprezintă o identitate artistică personală ce creează lumi dintr-un viitor foarte probabil. La origine, Robert a fost designer grafic, dar cu timpul, a constatat este ideile pe care voia le pună în aplicare erau câteodată limitate de cunoștințele și abilitățile pe care le avea ca designer grafic. Cu timpul, a devenit interesat de zona 3D și pe măsură ce a încercat lucruri noi, a simțit limitările încep dispară, în special în ceea ce privește creativitatea sa, iar acum poate creeze și implementeze orice.

 

 

În cadrul proiectului, artiștii Cehi Anna Pačesová și Erik Bartoš au creat două lumi distincte. Anna, care este un mare fan al jocurilor video încă de când era mică a creat lumea numită TRAPPIST-1e, o exoplanetă stâncoasă, care se aseamănă foarte mult pământului datorită formei, nucleului și a câmpului magnetic. Ce o face specială este jumătate este îndreptată în permanență către spațiu, iar cealaltă jumătate către steaua universului în care se află, ceea ce înseamnă pe jumătate este mereu noapte, iar în cealaltă jumătate este mereu zi. Date fiind aceste condiții aspre, specia care trăiește pe această planetă este un animal similar cu un pangolin, care poate supraviețui aici.

 

 

În același timp, Erik a creat o lume care se află într-o galaxie a cărui soare a explodat și a distrus aproape toate celelalte planete. Drept urmare, planeta și-a pierdut o bună parte din masă, iar condițiile climatice sunt extreme, lucru care a dus la reducerea formelor de viață înapoi la cel mai de bază nivel, iar acum totul trebuie sa evolueze din nou.

 

 

 

În Polonia, cei patru artiști au lucrat în perechi de câte doi. Kuba Matyka și Kamila Staszczyszyn au creat o planetă cu o lume aflată sub apă reprezentată de Axoloți, o specie de salamandre. Cea de-a doua pereche, formată din Maciej Zemojcin și Waldemar Peter, au creat o planetă care a fost locuită de o altă civilizație înainte de acest moment.

 

 

Driverele de Studio pot fi descarcate de AICI ( vezi pagina ), iar placile video Nvidia sunt disponibile in Romania la F64 ( vezi produse ) –  PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Trebuie sa stiti ca tendinta globala pentru placile video este sa se ieftineasca, deci curand vom avea placi de generatie noua la pret decent.Pentru ceo care cauta desktop-uri certificate Nvidia Studio le pot achizitiona direct de la IT Direct ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea blogului. Va Multumesc!



Ghidul IT 2020 ©