MasterFrame 700 Review Partea I – Carcasa FullTower de perete cu convertibilitate Test Bench / Open Case

Dupa ce am testat Cooler Master NR200 ( vezi material ) a sosit momentul pentru inca un model remarcabil, mai exact MasterFrame 700. Aceasta carcasa FullTower este una cu totul speciala, asta pentru ca este o carcasa deschisa de tip 3 in 1. Aceasta carcasa deschisa este special facuta pentru a face din sistemul asezat pe ea unul de showroom sau test-bench. Se poate prinde in perete cu prinderea VESA integrata – OpenBench stand in picioare sau ca un test-bench cu flexibilitate extinsa pentru solutiile de racire.

 

 

 

Carcasa in sine este gandita sa ofere o flexibilitate suprema in utilizare. Pentru noi la birou va fi folosita mai mult ca Test Bench in locul compactelor Streacom BC1. MasterFrame 700 are 12 kg ca greutate si este realizata din metal gros si foarte rezistent. Este facuta sa stea pe birou sau pe un perete din beton armat solid prinsa. Poate sa cantareasca lejer 20-25 Kg cu tot cu componentele atasate. Vine si cu panou din sticla securizata pentru modul de utilizare OpenFrame. Nu are mesh, pentru ca nu are nevoie pentru a asigura un airflow bun, dar are nevoie de curatare de praf constanta.

 

 

 

 

Este o carcasa nisata pentru cei care vor ceva special si solid in materie de carcase deschise. Trebuie sa ai si un birou mare sau un perete solid pe care sa o tii. Imi place ideea celor de la Cooler Master si o consider una excelenta pentru entuziastii care au nevoie de modularitate avansata. In randurile urmatoare am sa va arat ce am facut cu aceasta si cat de capabila este.

 

 

Specificatii cheie MasterFrame 700

 

  • Format: FullTower;
  • Utilizare in mod OpenCase – TestBench sau prinsa de perete ( suport VESA integrat );
  • Panouri laterale cu balama care suporta 3 x 120mm / 2 x 140mm sau radiator de 360 mm;
  • Panou din sticla securizata;
  • Compatibila cu placile de baza: SSI EEB, SSI CEB, XL-ATX, E-ATX, ATX, Micro ATX, Mini ITX;
  • Porturi frontale: 2x USB 3.1 Gen 2 Type-A, 1x USB 3.2 Gen 2 Type-C, 1x 3.5mm Jack (Audio+Microfon);
  • Expansiune: 4 x 3.5 HDD sau  7 x SSD 2.5 inch;
  • Suporta surse SFX / SFX-L si ATX ( lungime maxima 210 mm );
  • Compatibil cu raciri pe aer cu inaltime de maximum 165 mm;
  • GPU Compatibil: Lungime de maximum 450 mm;
  • Suport special pentru pompa de apa intr-un Custom Loop de racire;
  • Compatibila cu radiatoare de 240/280/320 si 420 mm;
  • Greutate: 11.9 Kg;
  • Dimensiuni: 702 x 306 x 410mm.

 

Inspectie Vizuala

 

MasterFrame 700 este un monstru de carcasa care vine intr-o cutie pe masura.

Specificatiile carcasei se gasesc si pe cutie.

Pe capacul inferior se gasesc specificatiile si cum se poate transforma/decapota carcasa.

Impachetarea carcasei MasterFrame 700 este pe straturi, aceasta fiind livrata dezasamblata.

De aproape cam asa se vad explicatiile de manual.

Grosimea sticlei securizate este de 3 mm.

Stratul nr 2 de sub sticla ascunde plate-ul metalic principal alaturi de picioarele din cauciuc si cage-ul de sursa.

Cateva detalii de pe plate-ul principal se zaresc de aproape.

Cateva detalii cu partea inferioara a plate-ului principal.

Sunt si cateva velcro-uri pentru managementul cablurilor.

Iata si 6 pungi de suruburi incluse cu MasterFrame 700…

Spoiler: Sunt si multe de rezerva :D.

Inca un strat de spuma cu picioarele, IO de pe carcasa si un braket.

Cam asa se prezinta panoul cu I/O care este detasabil si atasabil in multiple locuri pe carcasa ( in functie de modul de utilizare ).

Power On – 2 x USB A + USB-C.

Pe ultimul strat se regasesc ”aripile” cu cele 4 balamale care se prind de plate-ul principal de mai sus.

Cateva detalii cu balamalele, prinderile acestora si decupajele CNC din acestea.

Cam asta a fost carcasa cu componentele din cutie aranjate pe straturi.

MasterFrame 700 este un adevarat Puzzle Case pentru entuziasti.

Asamblare MasterFrame 700 ( Test Bench Mode )

 

Asamblarea incepe prin prinderea bazei de sursa.

Ulterior se prind aripioarele care tin MasterFrame 700 sus pentru a instala mai usor picioarele.

Pasul urmator si cel mai important este prinderea picioarelor si Test-Bench este aproape gata de treaba.

Cam asa arata si panoul de I/O atasat.

MasterFrame 700 in toata maretia sa. Arata foarte bine si este impunatoare ca o carcasa de tip Test-Bench.

Am pus un X570 de la Asus + un RX6800XT de la Gigabyte pe bench pentru proba.

Pentru ca totul sa functioneze, am pus si braket-ul de GPU pentru extra-securitate cand mut bench-ul.

 

 

Utilizare

 

 

MasterFrame 700 este o carcasa extrem de solida, se simte imediat ce primesti cutia de aproape 15 KG la usa. Metalul este decupat CNC cu precizie desavarsita si are toate marginile slefuite. Carcasa in sine are ~12 Kg si metalul solid este motivul din spatele acestei greutati. Nici o muchie nu agata si totul este slefuit si de o calitate CNC foarte buna. Miscarea balamalelor este greoaie si, totusi, ferma. Finisajele sunt si ele de cea mai buna calitate, vopseaua este aplicata electrostatic. Per total este un produs foarte bine realizat si solid care va rezista uzurii ani la rand. Fiind o carcasa asamblabila se pot cere piese de rezerva pentru a fi ”reparata” acasa ( inca un avantaj major ).

 

 

 

Partea de asamblare a carcasei MasterFrame 700 este floare la ureche odata ce urmaresti manualul si orientarile pieselor din puzzle. Ce as fi apreciat mai mult sa vad ar fi manualul facut sub forma de carticica pentru reutilizari ulterioare. Asa, o foaie ~A3 limiteaza destul de mult tot procesul de lucru si este incomod de folosit. Suruburile din pachet sunt numeroase, dar ar trebui sa fie mai de calitate. Cu trusa iFixIT din dotare ( vezi review ) am ”reusit” sa stric cateva filete. In rest, o experienta pozitiva de asamblare, dar la final se obtine o carcasa foarte grea care are nevoie de un perete/birou solid pentru a putea fi expusa.

 

 

 

Pe partea de utilizare/utilitate ca Test Bench, MasterFrame 700 permite entuziastilor de overclock sau celor ca noi care testeaza componente, sa asambleze un sistem in sub 10 minute daca este nevoie. MasterFrame 700 se poate plia pentru multe tipuri de utilizatori pentru simplu fapt ca prinderea in perete sau utilizarea care OpenAir Case extinde exponential flexibilitatea. Iar in aceasta flexibilitate intra si compatibilitatea cu o selectie enorma de componente. MasterFrame este un FullTower Case si poate sa accepte componente full-size, cum ar fi surse de 1600W ( vezi Seasonic Prime PX-1600 ) alaturi de radiatoare de maximum 420 mm si placi de baza E-ATX.

 

 

MasterFrame 700 vine cu doua aripioare pe care se pot pune doua radiatoare de pana la 420 mm ca sa se poata raci un combo de CPU+GPU custom cu componente de la EKWB sau Alphacool. Carcasa ofera prinderi, spatiu, expandabilitate pentru a transforma componentele intr-un sistem desktop de tip showroom fara probleme. Singura observatie este legata de furtunele de AIO standard de 40 cm care sunt putin cam scurte pentru marimea acestei carcase. La nevoie se pot atasa si doua surse, iar aceasta optiune ar fi fost faina sa fie insotita de posibilitatea de atasare a doua placi de baza mITX.

 

 

Concluzie

 

 

MasterFrame 700 = Flexibilitate Inegalabila de utilizare si pozitionare. Carcasa reuseste sa surprinda printr-o constructie fenomenala si cu o greutate pe masura acesteia. Imi place MasterFrame 700 ca se poate atasa pe un perete, dar trebuie sa fie unul foarte solid, cat sa tina 20-25 Kg minimum. Functionalitatea de tip Test Bench este cel mai usor de construit si este nevoie de ceva dibacie pentru a pune totul cap la cap de unul singur.

 

Nu este o carcasa pentru toata lumea, pentru ca greutatea mare, dificultatea de asamblare si pretul isi spun cuvantul si cumva indeparteaza pe cei care nu au mult spatiu pe birou si persoanele care nu vor sa isi sufle constant desktop-ul de praf ( nu are filtre de praf  – vezi review Suflanta ). Este o carcasa foarte nisata cu multa utilitate pentru unii, dar 0 practicabilitatate pentru altii.

 

 

MasterFrame 700 de la Cooler Master este o idee sublima pusa in aplicare si reusita in proportie de 95%. Are mult loc de imbunatatire si evolutie, exista loc pentru un Frame 700 V2.0. Aceasta carcasa are un pret mediu in acest moment de ~1200 lei. In Romania disponibilitatea este limitata, dar noul an poate va aduce un stoc mai permanent prezent. Produsele CoolerMaster poate fi achizitionate de la PC Garage  ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta )  ForIT ( vezi oferta )CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul si independenta lui!. Va multumesc!



Ghidul IT 2020 ©