Realme C33 – Inca un smartphone decent pentru utilizatorii cu buget limitat

Recent a fost anuntata aparitia pe piata a unui nou smartphone de la Realme, modelul C33, iar cu acesta continui seria de telefoane care sunt la un pret de sub 1500 de lei. In aceasta categorie de pret le-am inclus si pe Realme 9 si Realme 9 5G ( vezi review ) care au venit in teste recent. Smartphone-urile despre care vorbesc ofera camere decente pe care si le poate permite si un utilizator cu buget redus. Modelul de fata vine cu o rezolutie de 50 MP pe camera principala, iar cea secundara de 5 MP.

 

 

C33 vine cu 4 GB de memorie RAM si o memorie interna de 128 GB ( cel putin varianta ajunsa la test ). Memoria interna de 128 GB  are posibilitatea de extindere a memoriei cu ajutorului unui card microSD. Multe telefoane mai scumpe decat acesta au renuntat la locasul pentru cardul de memorie, chiar si la mufa jack. Pentru multi dintre noi asta a insemnat fie sa facem mai putine poze si sa le stergem din cand in cand pe cele irelevante, fie sa investim intr-o varianta pe care sa facem back-up ori de cate ori ni se umple memoria.

 

Realme C33 se vrea a fi un smartphone de buget orientat catre cei care au nevoie de un ecran, o baterie mare si camere decente. Smartphone numai bun pentru parinti si bunici sau copii.

 

 

Specificatii cheie

 

  • CPU: Octa core (1.82 GHz, Dual core, Cortex A75 + 1.8 GHz, Hexa Core, Cortex A55);
  • Chipset: Unisoc Tiger T612 (12 nm);
  • GPU: Mali-G57 MP1;
  • 3/4 GB de memorie RAM;
  • Stocare de 32/64 sau 128 GB;
  • Ecran IPS LCD de 6.5 inch (16.51 cm) si 60 Hz( 720 x 1600 pixels );
  • Camera principala: 50 MP f/1.8, Wide Angle (79° suprindere);
  • Camera selfie: 5 MP f/2.2;
  • Conectivitate: Wi-Fi 4 (802.11 b/g/n) 5GHz, Hotspot, Bluetooth v5.0, GPS;
  • Inregistrare video: 1920 x 1080 la 30 fps, 1280 x 720 la 30 fps;
  • Acumulator Li-ion cu capacitate de 5000 mAh;
  • OS: Android v12, Realme UI S;
  • Dual SIM;
  • Greutate: 187 de grame;
  • Dimensiuni: 164,2 x 75,7 x 8.3 mm.

 

 

Inspectie vizuala

 

Cutia lui Realme C33 plina cu specificatii.

In cutie mai gasim si manualul de utilizare impreuna cu incarcatorul micro USB.

Husa nu este inclusa in pachet.

Spatele telefonului este unul interesant, asa cum se numeste si culoarea: Night Sea.

Camera bump-ul este destul de proeminent.

C33 vine cu un profil subtire si rama din plastic rigid. Pe laterala stanga se afla sertarul pentru SIM.

Pe laterala dreapta se afla butoanele de volum, dar si cel de on/off.

Pe partea inferioara se afla portul jack de 3,5 mm + microfonul + micro USB si difuzorul.

Camera de selfie este deasupra ecranului.

C33 cu ecranul deschis la exterior care se vede decent.

 

 

Prezentare generala

 

Realme C33 vine cu un design subtire, elegant, usor, avand 187 de grame. Culoarea Night Sea este un albastru inchis cu ceva sclipici inclus, iar pentru utilizatorii care isi doresc culori mai stridente, mai exista si Sandy Gold sau Aqua Blue. Constructia nu este una wow, dar daca ai grija de el cu o husa, poate rezista mult si bine. Spatele telefonului este din plastic lucios, cu rama din aluminiu, iar fata din sticla standard ( fara Gorilla glass ).

 

 

Ecranul devine un factor important atunci cand folosesti telefonul in lumina puternica a soarelui, iar Realme C33 vine cu IPS LCD de 6.5 inch si rata de reimprospatare de 60 Hz. Luminozitatea de 400 niti se face remarcata in lumina zilei mediu. Depinde unde te prinde soarele. Insa este bine sa nu aveti asteptari de AMOLED cand vine vorba de luminozitate si culori. Afisarea culorilor fotografiilor este una buna, cu culori vii, specifice unui IPS. Suficient cat sa fie vizibil din aproape orice unghi.

 

 

Navigarea in aplicatii este una normala, fara lag-uri, se deschid repede, dar este si de asteptat acest lucru, avand in vedere ca memoria este plina doar 14% si telefonul este folosit o saptamana. Ramane de vazut cum se comporta atunci cand memoria o sa inceapa sa se umple cu aplicatii si fisiere. Totusi, imi place sa vad ca exista Android 12 pe acest smartphone de buget. Chiar zilele trecut m-a anuntat OS-ul ca pot face update. Cu noul 12 totul pare sa se miste similar ca si cu 11, dar time will tell.

 

 

Difuzorul este un alt aspect care intereseaza in alegerea unui telefon, iar acesta se aude decent, dar pana la 70% volum. Odata cu depasirea acestui procentaj incep sa apara distorsiuni ale vocilor, iar sunetele devin deranjante. Nu ai cum sa te astepti la un difuzor wow, pentru ca Realme vor sa iasa pe profit cu acest telefon.

 

 

Autonomia este una peste asteptari, asta pentru ca cei 5000 mAh din celulele Li-Po sunt capabile sa ofere o autonomie de macar 2 zile sau chiar 3 zile cu ceva uzura responsabila. In timp, pe masura ce bateria mai imbatraneste, varianta de autonomie de 1,5-2 zile tot ramane plauzibila. Ecranul fiind la maximum 400 niti si alti consumatori fiind destul de moderati. Autonomia acestui smartphone ramane un mare plus.

 

Experienta de fotografiere

 

Camera lui C33 nu iese din tiparele unui telefon de maximum 1000 de lei, dar e decenta si poate surprinde momentele de zi cu zi. Culorile redate sunt vii si aproape naturale, uneori sunt prea saturate, dar asta depinde de lumina in care sunt facute. Camera de selfie este de doar 5 MP, cam putin daca printre voi sunt si persoane care o folosesc destul de des, iar pe timp de noapte sau de iluminare scazuta nu exceleaza. In dotarea camerelor, Realme le-a eliminat pe cele ultra-wide si macro. O alegere inspirata pentru un telefon de buget, decat sa fie prezente si sa nu-si faca treaba, mai bine una si buna/bunicica.

 

Aplicatia se deschide repede, dar setarile sunt limitate. Cu toate astea, imbucurator este faptul ca exista modul Pro de unde poti seta manual  White Balance-ul, diafragma, ISO, inclusiv contrastul si saturatia, insa fotografiatul in format RAW nu este posibil, deci nu va facilita editarea lor pe calculator fara distrugerea detaliilor captate. Mai exista si functia de fotografiat panoramic, iar plaja de explorare fotografica poate fi atat de numeroasa, cat de creativ este utilizatorul.

Galerie Foto

 

Cadrele arata decent, nimic wow, dar detaliile in prim-plan exista.

 

 

 

Concluzie

 

C33 vine cu minusuri si plusuri, dar la final acest telefon este unul bun, cu performante la care te astepti, avand in vedere pretul mic. Mi-ar fi placut sa aiba inclusa in pachet si o husa, deoarece constructia care este majoritara din plastic glossy si zgarieturile abia asteapta. In rest, acesta poate fi util unui utilizator care nu are mari pretentii de la un telefon , dar cu inzestrari medii.

 

 

Camera este una rezonabila, care ofera fotografii cu claritate si detalii modeste. Calitatea constructiei este una decenta, iar echilibrul dintre pret si ceea ce ofera este unul potrivit. Aspectul exterior al acestui telefon este unul atragator, placut ochiului, asa cum sunt si celelalte Realme-uri testate pana acum.

 

 

Telefonul este disponibil in Romania la un pret de lista de 1000 lei ( fara oferte ), iar pe ici, pe colo poate fi cumparat cu preturi mai mici de atat. Smartphone-urile Realme pot fi achizitionate de la eMAG ( vezi oferta ), CEL.ro ( vezi oferta  ) si evoMAG ( vezi oferta  ). Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia lor ajutati functionarea blogului.
Va astept sa va alaturati si comunitatii de pe Youtube ( Vezi despre ce este vorba si aboneaza-te AICI ).


Ghidul IT 2020 ©