Placa video GeForce RTX 4080 s-a lansat, a aparut driverul Studio din noiembrie

Creatorii de conținut pot acum să cumpere noua placă video GeForce RTX 4080 și pot experiementa o creștere semnificativă de performanță de până la 1.6x comparat cu GeForce RTX 3080 Ti.Noua placa vine cu 16 GB de memorie vRAM pentru a sustine proiectele complexe. Plăcile video NVIDIA sunt foarte utile pentru creatori, după cum vom vedea și săptămâna aceasta În NVIDIA Studio cu regizorul Casey Faris.

 

 

Casey Faris și echipa de la Release the Hounds! Studio au folosit plăci video RTX pentru a crea scurtmetrajul sci-fi Tuesday on Earth. Cu ajutorul plăcilor video RTX, Faris a putut edita mai repede, a putut grăbi procesul de retușare a culorilor și a putut implementa efecte speciale demne de Hollywood în DaVinci Resolve.

 

 

Acum, cu lansarea plăcii video GeForce RTX 4080 și a treia generație de nuclee RT, a patra generație de nuclee Tensor, a opta generație de encoder duale AV1 și 16GB de memorie, creatorii și artiștii își pot extinde posibilitățile creative și pot experimenta îmbunătățiri semnificative:

 

  • DLSS 3, este acum disponibil în NVIDIA Omniverse beta, crescând numărul de cadre pe secundă semnificativ și îmbunătățind experiența în viewport, permițând artiștilor 3D să luceze mai ușor în 3D.
    • Unity și Unreal Engine 5 vor lansa curând suportul pentru DLSS 3

 

  • Noul encoder AV1 accelerează fluxurile de lucru creative video și de streaming live cu 40% mai multă eficientă de codare, oferind rezoluții mai mari și o calitate mai mare a imaginii.
    • AV1 este deja integrat în OBS Studio, DaVinci Resolve și Adobe Premiere Pro (prin plug-in-ul Voukoder).

 

 

  • Noul encoder dual permite editorilor video să captureze până la rezoluție 8K și 60FPS în timp real prin intermediul GeForce Experience și OBS Studio, în același timp reducând timpul de export aproape la jumătate.
    • Aplicații video de top, Adobe Premiere Pro (prin plug-in-ul Voukoder), Jianying Pro (cea mai mare aplicație de editat din China), DaVinci Resolve de la Blackmagic Design și MAGIX Vegas Pro au primit toate suport pentru encoder video dual.

 

  • A patra generație de nuclee Tensor stau la baza plăcilor video GeForce RTX seria 40 pentru a livra o creștere de performanță de până la 2x față de generația precedentă, oferind în același timp cele mai noi tehnologii AI și permițând creatorilor de conținut să aplice efecte mai rapid.

 

 

Pentru a afla mai multe informații despre placa video GeForce RTX 4080 ( vezi detalii aici ). Nu în ultimul rând, driverul Studio din Noiembrie este disponibil pentru descărcare astăzi, îmbunătățind funcții din aplicații creative existente, reducând procesele repetitive și accelerând procesele creative. Pe rafturile din Romania toate variantele mentionate se vor putea achizitiona de la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti activitatea independenta a blogului!

 Ghidul IT 2020 ©