HyperX Clutch Wireless Review – Gamepad excelent pentru PC si Smartphone

Cei de la HyperX sunt renumiti pentru perifericele de gaming pe care le aduc pe piata. Chiar si dupa preluarea HP, acestia au continuat sa faca treaba buna. Gamepad-ul HyperX ClutchWireless care a ajuns la testat este o dovada clara in acest sens. Acest gamepad are un layout tipic gamepad-urilor de tip Xbox.

 

Noul Clutch Wireless care va imbunatati experienta in jocuri, fie ca este vorba de folosirea lui pe PC sau chiar pe smartphone ( numai Android ). Acest gamepad multi-platforma vine si cu un suport pentru telefon alaturi de un receiver 2.4 Ghz si un cablu de 3 metri pentru a oferi toate metodele de conectare/functionare posibile. Are integrat si un modul de bluetooth alaturi de un acumulator de 600 mAh integrat.

 

 

Multifunctionalitatea lui Clutch Wireless ofera extrem de mult control si flexibilitate, fie ca te afli in fata calculatorului sau in deplasare sau ai numai telefonul aproape. Gamepad-ul iti permite sa te joci in orice situatie si sa iti mai dezmortesti mainile. Bateria tine pana la 19 ore, insa poti juca chiar si dupa descarcare, cu ajutorul cablului inclus in pachet. Acest gamepad este gandit pentru o multime de pasionati de jocuri care au nevoie de ceva compact, accesibil si functional. Detalii complete in randurile urmatoare.

 

 

Specificatii cheie

 

  • Conexiune: 2.4GHz Wireless / Bluetooth / Cu fir;
  • Layout Butoane in stil Xbox;
  • Dongle 2.4 Ghz inclus;
  • Clips pentru telefon inclus in pachet;
  • Compatibilitate: Android, PC;
  • Aranjare standard a butoanelor;
  • Capacitatea bateriei: 600 mAh;
  • Autonomie maxima de 19 ore;
  • Dimensiuni: 15.56 x 11.03 x 7.51 cm;
  • Greutate: 270g;
  • Cablu detasabil de ~3 metri.

 

 

 

Inspectie vizuala

 

 

Cam aceasta este cutia in care a venit noul Clutch Wireless.

Aceasta contine cateva dintre specificatiile cheie printre care ascunsa si capacitatea bateriei.

In cutie gasim si manualul de utilizare.

Asa vine ambalat clutch-ul. Pe langa, mai gasim si suportul de telefon, dar si micul receiver.

Cablul de incarcare/Joaca care are in jur de 3 metri.

Aceasta reprezinta si o alta metoda de conectare a gamepad-ului la un Laptop/Desktop.

Si, in cele din urma, noul Clutch Wireless de la HyperX.

Metodele de conectare ale gamepad-ului care pot fi alese de catre utilizatori cu un switch.

4 dintre butoanele clutch-ului, locul in care se insereaza suportul de telefon si portul USB.

Restul butoanelor, dar si led-urile care se aprind atunci cand clutch-ul este conectat. Acestea indica si starea bateriei.

Aici avem si singurul logo prezent pe tot gamepad-ul.

Butoanele sunt la indemana, iar joystick-urile au un cauciuc texturat pentru o atingere mai precisa.

Suprafete cu cauciuc texturat pentru un grip mai bun.

Spatele clutch-ului. Are cateva suruburi si pare sa fie reparabil la nevoie sau, mai important, sa se schimbe bateria la nevoie.

Micul receiver impreuna cu suportul de telefon.

Cam asa arata suportul de telefon atasat de gamepad. Portul USB este la vedere pentru atasarea cablului.

Led-urile aprinse in timpul jocului.

Simplu, ergonomic si usor de luat oriunde. As fi apreciat prezenta unui toc textil pentru transport.

 

Utilizare

 

In jocuri sunt adeptul folosirii gamepad-ului deoarece iti ofera libertatea de miscare fata de un mouse si o tastatura. Numai asa te poti juca cu un set-up minimalist de pericerice in pat, pe canapea sau in deplasare. Nu te tine neaparat pe scaun, nu mai spun despre cat este de comod sa ai mai multe gamepad-uri intr-o seara de jocuri cu prietenii. HyperX Clutch Wireless ofera flexibilitate mare de conectare ( cu fir , fara fir cu 2.4 Ghz si prin Bluetooth la telefon sau laptop ). Poate fi conectat prin Bluetooth la telefon, tableta sau PC, poate fi conectat prin receiver-ul cu care vine la pachet sau poate fi folosit cu fir.

 

 

Ca si dimensiuni, este de marime medie, iar pentru palmele medii/ mari ar putea fi putin problematic. Lateralele de care e tinut sunt putin cam scurte si vin pana la jumatatea palmei, iar asta s-ar traduce printr-un grip nu 100% bun, insa pentru mainile mai micute este perfect. Gripul este unul bun datorita formei sale ergonomice si a lateralelor care au pad-uri din cauciuc pentru a nu-ti aluneca din mana, chiar si daca esti transpirat. Cele doua joystick-uri sunt partial acoperita cu cauciuc antiaderent care ofera o priza buna. Ar fi putut sa scaleze dimensiunile putin mai mult, macar un 10-12% si ar fi fost cu atat mai bine. Dupa o sesiune de 1-2 ore de joc, dimensiunea actuala nu deranjeaza sau nu se simte incomod.

 

 

In jocuri s-a descurcat excelent, odata ce iti gasesti confortul si mapezi corespunzator butoanele dupa bunul plac, sesiunile de joaca devin fluide si placute. Am jucat cu el Asphalt 9: Legends pe Smartphone, Chicken Invaders pe PC si Overwatch 2 + Doom Eternal pe PC. Lasand deoparte perioada de acomodare, HyperX Clutch Wireless a livrat un control facil cu feedback solid de la butoane care se potrivea cu ceea ce simteai. L-am conectat la PC si laptop cu ajutorul receiver-ului, dar si prin Bluetooth. In ambele cazuri nu am intampinat probleme de conexiune, iar intre cele doua nu s-a simtit nicio diferenta sesizabila cat sa afecteze fluiditatea jocului.

 

 

Desi este compus integral din plastic, este un gamepad solid, care nu scartaie atunci cand incerci sa il indoi si nici nu scoate alte sunete ingrijoratoare. Atunci cand il iei in mana se simt cele ~300 de grame de plastic solid care, daca esti un jucator mai agresiv cu perifericele, nu vei sta cu frica ca daca ajunge pe jos se va crapa instant. Si butoanele fac parte din aceeasi categorie de plastic calitativ, rezistent, nu foarte galagioase, iar la apasare dau un feedback tactil placut si ferm.

 

 

Suportul de telefon este un plus pentru multi dintre utilizatorii care se joaca in deplasare sau jocurile lor preferate se afla pe ecranul mic al telefonului. Dupa atasarea telefonului in suport, clutch-ul se conecteaza automat si este gata de treaba. Bateria are o autonomie maxima de pana la 19 ore, lucru care se traduce in realitate in cam 14-16 ore de joc in functie de conexiune. Te poti juca o saptamana lejer 2 ore pe zi fara sa iei vreun cablu dupa tine. Chiar si dupa 1 an de uz intens si incarcare corecta tot vei mai ramane cu 8-10 ore de utilizare… deci poti exploata produsul cativa ani buni fara probleme.

 

 

Concluzie

 

Sunt placut surprins de acest Clutch Wireless de la HyperX. Desi este facut din plastic, impresia pe care o da nu este una a unui gamepad ieftin, ci unul calitativ care este facut sa reziste si in mainile gamerilor mai putin prietenosi cu perifericele. Este si primul dispozitiv de acest gen, curand sigur vor lansa si o varianta cu fir si poate, cine stie, o varianta Premium sau XL :D. Flexibilitatea de utilizare il va face pe placul a multor pasionati de jocuri.

 

 

Totusi, Clutch Wireless este de departe un produs perfect, desi mi-ar fi placut sa aibe prezent un locas integrat pentru receptorul 2.4 Ghz alaturi de o husa textila. In rest, numai de bine pana acum. In Romania pretul mediu al unui Clutch Wireless este de ~300 lei fara vreo promotie aplicata, dar la promotii se va gasi sub 250 lei lejer. In acest moment este disponibil la ALTEX, dar curand se va putea achizitiona si de la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!



Ghidul IT 2020 ©