Sietemele certificate Nvidia Studio disponibile in Romania – Artistul 3D FESQ

Săptămâna aceasta În NVIDIA Studio vorbim despre disponibilitatea în România a sistemelor certificate Studio, dedicate creatorilor de conținut, dar și despre artistul 3D FESQ.

 

 

FESQ, artistul 3D pășește În NVIDIA Studio săptămâna aceasta pentru a împărtăși detalii din fluxul său creativ, aflat în spatele animației Double/Sided, cu temă inspirată cyberpunk. Unul dintre motivele pentru care munca lui FESQ este inspirațională, este faptul că nu vede culori.

 

 

Cu Double/Sided, FESQ a derivat prima dată modele de bază de la programe de randare 3D accelerate de GPU pe Cinema 4D, înainte de a edita modelul 3D cu ajutorul plăcii video GeForce RTX 3080 Ti, care i-a permis interactivitate și viteze mai rapide.

 

 

FESQ a câștigat timp valoros folosindu-și NVIDIA Iray renderer, accelerat RTX. Cu acest timp câștigat, FESQ a putut să se joace cu culorile. Pentru Double/Sided, a folosit Adobe Substance 3D painter pentru a aplica culorile și texturile direct pe modelel 3D. Accelerat de GPU, a putut să folosească ray-traced baking pentru viteze mai mari de randare, datorită NVIDIA RTX și tehnologia NVIDIA Iray în viewport.

 

 

De asemenea, aplicarea corecțiilor de culoare, folosind Lumetri Color și funcția Glow a beneficiat de accelerare din partea plăcii video. FESQ nu a putut își dea seama cum ar fi putut să-și termine lucrarea fără GPU, spunând că „în principiu, cam toată munca mea se bazează pe GPU”. Artiștii pot învăța cum să creeze peisaje suprarealiste cu ajutorul tutorialului Studio ținut de FESQ – Creating Surreal Landscapes Using Cloners in Cinema 4D & Redshift.

 

Află mai multe despre FESQ și munca sa în postarea de blog In NVIDIA Studio.

 

 

De asemenea, NVIDIA anunță disponibilitatea sistemelor certificate Studio în România. Sistemele NVIDIA GeForce RTX Studio sunt dedicate creatorilor de conținut, fie că sunt la început de drum sau veterani ai industriei, ajutându-i să-și realizeze viziunea creativă mai rapid și mai eficient. Sistemele sunt disponibile la partenerii locali F64 și ITDirect.

 Ghidul IT 2020 ©