Seria Ryzen 7000 a fost dezvaluita oficial – Socket-ul AM5 si 3 chipseturi Noi

Azi, în cadrul conferinței AMD COMPUTEX, președintele și CEO-ul AMD, Dr. Lisa Su, și alți reprezentați AMD au prezentat cele mai noi detalii despre viitoarele Ryzen 7000 si socket-ul AM5

 

  • Procesoarele AMD Ryzen din seria 7000 pentru desktop-uri: Construite pe noua arhitectură „Zen 4” pe 5 nm. Noile procesoare vor dubla cantitatea de cache L2 pe nucleu și vor crește cu 15% performanța single-thread, ceea ce va duce la o experiență incredibilă pe PC. De asemenea, procesoarele vor avea o nouă matrice I/O pe 6nm, care include grafică ușoară bazată pe arhitectura AMD RDNA 2 și suport pentru DDR5 și PCI Express 5.0.

 

Calendarul actualelor arhitecturi AMD. Zen 4 urmeaza in toamna acestui an.

Cateva din detaliile tehnice.

 

  • Platforma AMD Socket AM5: Construită pentru procesoarele desktop din seria Ryzen 7000. Noua platformă LGA Socket AM5 va contribui la aducerea mai multor caracteristici în domeniul desktop-urilor. Plăcile de bază AM5 vor fi disponibile în trei niveluri diferite, cu caracteristici diferențiate: AMD X670 Extreme, AMD X670 și AMD B650.

 

Chipseturile si partenerii AMD.

Socket-ul AM5 si pad-urile noilor procesoare AMD.

 

  • Procesoarele „Mendocino”: Cu nuclee „Zen 2” și grafică bazată pe arhitectura RDNA 2, cele mai noi procesoare Ryzen Mobile sunt așteptate să ofere o combinație excelentă de performanță și cost, primele sisteme fiind disponibile de la partenerii OEM în T4 2022.
  • AMD SmartAccess Storage: Cea mai nouă adiție pentru familia de tehnologii inteligente, AMD SmartAccess Storage ajută la reducerea timpilor de încărcare a jocurilor și la accelerarea fluxului de texturi.
  • Noul sistem AMD Advantage: Corsair lansează primul său laptop conceput pentru gameri și streameri, exclusiv cu AMD Advantage.

 

Pana atunci va astept sa cititi materialele realizate cu Ryzen 5950X ( vezi procesor ) si Threadripper 3990X ( vezi review ).

 

Actualele procesoare din seria Ryzen 5000 sunt disponibile pentru achizitie la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 Ghidul IT 2020 ©