SPC GK630K TKL Review – Tastatura mecanica echilibrata cu switch-uri Kailh Blue

A venit momentul sa testez noua tastatura SPC GK630K destinata pasionatilor de gaming si nu numai. Este o tastatura mecanica, de tip tenkeyless ( TKL ), cu dimensiuni compacte, lucru care vine in ajutorul celor care au un birou nu foarte incapator sau pur si simplu celor care isi doresc o suprafata de lucru cat mai curata.

 

Vine cu switch-uri Kailh Blue care sunt cele mai zgomotoase dintre toate switch-urile disponibile, acestea au un click inconfundabil atunci cand sunt apasate. Aceasta va fi apreciata de catre gamerii care isi doresc un produs durabil cu pret cat se poate de accesibil fara sa sacrifice iluminarea sau aspectul. Switch-urile au o durata de viata de pana la 50 de milioane de click-uri.

 

 

Aceasta vine cu iluminare RGB programabila pentru a o seta dupa propriile preferinte. Cele 18 efecte ofera nenumarate variante de personalizare a tastaturii, imbunatatind experienta utilizatorului atat pe timp de zi, dar mai ales pe timp de noapte. Constructia acesteia este una destul de rezistenta si rigida datorita capacului de aluminiu. Mai multe despre aceasta tastatura de la SPC gasiti in randurile urmatoare.

 

Specificatii cheie

 

 

  • Tastatura mecanica cu switch-uri Kailh Blue ;
  • Rating Switch: 50 milioane de apasari;
  • Iluminare RGB individuala pe fiecare tasta si  18 moduri dinamice;
  • Iluminarea RGB cu 16.7 milioane de culori;
  • Conexiune Type-C cu cablu textil detasabil cu lungime de 180 cm;
  • Mod Gaming;
  • Pooling rate: 1000 Hz = 1 milisecunda ( detalii aici);
  • 100% Anti-ghosting;
  • N key rollover;
  • Compatibilitate: Windows, Mac, Linux;
  • Dimensiuni: 361,5 mm ( Lungime ) x 140 mm ( Inaltime )  x 42,5 mm ( Grosime );
  • Greutate: 915 grame;
  • Numar de butoane: 88.

 

Inspectie Vizuala

 

Asta este cutia lui SPC GK630K  ( fata-verso ).

Cam asa a venit ambalata.

Cutie solida din carton la exterior si o folie din spuma in jurul tastaturii.

In cutie regasim si un manual de utilizare impreuna un cablu USB-C cu lungime de 1.8 metri.

Asa arata tastatura vazuta de sus.

Acestea sunt singurele logo-uri pe care le regasim pe intreaga tastatura.

Pe spatele tastaturii se regaseste si un extractor de taste.

Acestea sunt si picioarele  mobile cu 2 pozitii care va vor ajuta sa ajustati tastatura la inaltimea dorita.

Tastatura prezinta si 3 pad-uri mari anti-derapante din cauciuc.

Cablul detasabil conectat la tastatura.

Cele 3 iesiri pentru cablu care sunt ingenios sculptate in carcasa.

Am scos switch-urile Kailh Blue la lumina.

 

 

Utilizare

 

 

Am apucat sa testez vreme de cateva zile aceasta tastatura, dar a fost suficient cat sa imi pot face o parere bine documentata.  Datorita dimensiunii compacte ale tastaturii, mouse-ul a avut mai mult loc de desfasurare, ceea ce este ideal pentru spatii restranse sau setup-uri de periferice cat mai minimaliste.

 

Este o tastatura potrivita pentru gameri datorita switch-urilor care ofera un feedback atat auditiv, cat si tactil la apasarea acestora. La apasarea lor iti trebuie ceva mai multa forta decat in folosirea celorlalte tipuri de switch-uri, dar nu cred ca asta ar putea fi o problema pentru iubitorii de jocuri care au nevoie de feedback tactil, dar si auditiv de la tastatura lor. Totusi, aceste switch-uri zgomotoase nu ar fi atat de agreate de catre cei care vor sa scrie in liniste.

 

 

 

Tastatura este potrivita mai ales celor care sunt putin mai agresivi cu perifericele lor, dar in acelasi timp nu sunt dispusi sa dea foarte multi bani pe ele. Are capacele butoanelor rezistente, cu o rezistenta crescuta in timp.

 

 

 

SPC GK630K are un design unghiular cu multe muchii rotunite si nu am reusit sa gasesc margini care agata degetele. Tastatura este realizata in proportie de 85% din plastic, iar singura parte metalica este baza frontala care este realizata din aluminiu. Profilul tastaturii de aproximativ 43 mm, fara piciorusele de sustinere ridicate, lucrul acesta forteaza incheieturile mainilor sa stea la un unghi destul de incomod. As recomanda folosirea unui pad pentru o experienta mai confortabila.

 

 

 

Tastatura nu poate fi flexata oricat ai incerca, ceea ce dovedeste inca o data rigiditatea acesteia. Cablul textil este detasabil, are o lungime generoasa de 180 cm si poate fi conectat la orice dipozitiv. De asemenea, dupa conectare, cablul poate fi directionat prin una dintre cele 3 iesiri (stanga-mijloc-dreapta), fiind destul de flexibil, desi este imbracat cu un fir textil. Avantajos este faptul ca tastele sunt evidentiate in afara cadrului, ceea ce va face curatarea sa nu mai fie una chinuitoare, ci una foarte simpla cu ajutorul unui pompite de aer.

 

Concluzie

 

 

Experienta cu tastatura SPC GK630K a fost una placuta in proportie de 90%. Neavand asteptari mari de la o tastatura mecanica de ~300 lei a ajutat. Mi-au placut switch-urile Kailh Blue si feedback-ul pe care il dau acestea in timpul utilizarii intense. Ele sunt durabile, dar nu pentru cei cu urechi sensibile.

 

Iluminarea RGB ofera foarte multe posibilitati de personalizare prin simpla descarcare a aplicatiei. Ergonomia de utilizare este una mediocra, acesta fiind si principala nemultumire la cat costa. As fi vrut sa vad in pad de incheieturi in cutie, chiar daca ar insemna sa achit extra pentru asta.

 

 

Este o tastatura mecanica care se adreseaza gamerilor care vor un raport bun calitate-pret-durabilitate. Insa, din cauza switch-urilor destul de zgomotoase, s-ar putea sa nu fie potrivita pentru toata lumea. SPC GK630K in format TLK este disponibila atat cu taste pudding sau standard.

 

Are un pret mediu de ~300 lei in si poate fi achizitionata incepand de astazi. Produsele SPC Gear sunt disponibile in Romania la eMAG ( vezi oferta ) PC Garage ( vezi oferta )evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 

 



Ghidul IT 2024 ©