ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602) – Un nou laptop pentru creatorii de continut

ASUS a anunțat Zenbook Pro 16X OLED (UX7602), un laptop fără compromisuri destinat creatorilor de conținut, cu o multitudine de caracteristici inovatoare și un design nou, complet metalic. Echipat cu procesoare Intel  din a 12-a generație și un GPU NVIDIA GeForce RTX™ 3060, Zenbook Pro 16X OLED oferă o performanță mobilă extremă, inovațiile aduse maximizând productivitatea în mișcare. Mecanismul AAS Ultra ridică și înclină automat tastatura pentru a asigura un unghi de tastare confortabil și, de asemenea, îmbunătățește răcirea generală a sistemului, permițând disiparea unei cantități mai mari de aer cald

 

Specificații ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

 

CPU Procesor Intel® Core™ i9-12900H
Procesor Intel® Core™ i7-12700H
Ecran Ecran tactil de 16 inchi 16:10 4K OLED HDR la 60 Hz NanoEdge
Suport ASUS Pen 2.0
Sistem de operare Windows 11 Home
Windows 11 Pro
Grafică NVIDIA® GeForce RTX™ 3060
Memorie principală 16 GB / 32 GB LPDDR5 5200 MHz integrată
Stocare 512 GB / 1 TB / 2 TB PCIe® 4.0 x4 SSD
Conectivitate WiFi 6E
Bluetooth® 5.2
Cameră Cameră 1080p FHD cu 2 x camere IR
Porturi I/O 2 x Thunderbolt™ 4 USB-C®
1 x USB 3.2 Gen 2 Type-A
1 x HDMI® 2.1
1 x cititor de carduri SD Express 7.0
1 x jack audio combo
1 x DC-in
TouchpadTouchpad haptic cu ASUS NumberPad 2.0  / touchpad ASUS ErgoSense
Audio Sistem de sunet Dolby Atmos®  cu certificare Harman Kardon, cu boxe încorporate
Rețea de microfoane integrată cu suport pentru recunoaștere vocală Cortana și Alexa
Baterie 96 Wh
Adaptor AC Adaptor DC-in de 200 W
Dimensiuni 355 x 252 x 16,9 mm
Greutate2,4 kg


Zenbook Pro 16X OLED oferă mai multe facilități care sporesc productivitatea. Noul mecanism AAS Ultra, proiectat cu precizie, înclină tastatura în sus cu 7° la deschiderea capacului. Astfel, aceasta se poziționează la unghiul perfect pentru o tastare confortabilă. Mecanismul ridică tastatura cu 14,5 mm, fapt ce îmbunătățește răcirea, permițând un flux de aer cu 30% mai mare decât la generația anterioară.
Zenbook Pro 16X prezintă, de asemenea, noi modalități de lucru cu ajutorul rotiței actualizate ASUS Dial, un controler fizic rotativ intuitiv care oferă un control instantaneu și precis, din vârful degetelor, asupra diverșilor parametri în cele mai importante aplicații creative. Acesta are acum o grosime de doar 3,2 mm și este acoperit cu sticlă pentru o funcționare ultra-lină.

 

Cu acest controler este ușor să schimbi dimensiunea pensulei, să îmbunătățești saturația, să ajustezi opacitatea straturilor sau să anulezi rapid acțiunile. De asemenea, ASUS Dial îi permite utilizatorului să controleze luminozitatea și volumul ecranului sau derularea pe verticală, pentru a optimiza fluxurile de lucru creative. Controlerul funcționează fără probleme cu Adobe® Photoshop®, Premiere® Pro, Lightroom® Classic, After Effects® și Illustrator®. ASUS Dial este complet personalizabil prin intermediul ProArt Creator Hub, astfel încât funcțiile sale pot fi definite pentru a fi utilizate în orice alte aplicații.

 

 

Pentru a afișa un aspect serios și sofisticat, Zenbook Pro 16X OLED are un monocorp prelucrat prin frezare CNC, fabricat din aliaj de aluminiu super-rezistent, de calitate aerospațială, din seria 6000. Suprafețele exterioare au un strat anti-amprentă care păstrează finisajul elegant imaculat.

 

 

Pentru o experiență vizuală de ultimă generație, Zenbook Pro 16X OLED dispune de un ecran tactil OLED HDR NanoEdge de 16 inchi 4K 60 Hz HDR NanoEdge, de top la nivel mondial, cu suport pentru stiloul digital. Având un aspect expansiv cu raport 16:10, ecranul este certificat Dolby Vision și validat PANTONE , confirmând redarea precisă a culorilor. Cu o luminozitate de vârf de 550 de niți, panoul este de asemenea, certificat VESA DisplayHDR True Black 500, pentru cele mai profunde nuanțe de negru, pentru a oferi detalii ultra-realiste. Gama sa de culori acoperă 100% spațiul DCI-P3 de calitate cinematografică, oferind culori ultra-vii.

 

 

Toate modelele de laptopuri Asus sunt la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti independenta blogului!

 Ghidul IT 2020 ©