Nvidia ICAT Preview – Instrument pentru analiza paralela a imaginilor din jocuri

Acest material va fi despre Nvidia ICAT ( Image Comparison Analysis Tool ), pentru ca tot am vorbit recent despre Nvidia Broadcast ( vezi material ) si GFN RTX 3080 ( vezi prezentare ), voi face o prezentare scurta  despre ICAT, o aplicatie de care sigur multi dintre voi nu ati auzit ( nici eu nu stiam de existenta ei ).

 

 

 

Pe scurt, Nvidia ICAT este o aplicatie care permite utilizatorului sa compare imagini si secvente video simultan pentru a determina diferentele de calitate. Acest lucru se aplica si pentru imaginile obtinute cu Nvidia Ansel ( functie de fotografie ”profesionala” pentru scene din jocuri ). Nu este o aplicatie pentru toata lumea, dar exista utilitate in diverse scenarii. Cel mai evident scenariu este analiza setarile de jocuri si cum afecteaza acestea imaginea in raport cu performanta. Mai multe despre aplicatie in randurile urmatoare.

 

Caracteristici cheie Nvidia ICAT

 

  • Mod de afisare impartit pentru pana la 4 imagini/secvente video;
  • Afisare in mod Full-Screen pentru parcurgere detaliata a imaginilor;
  • Functioneaza cu imagini in format – JPEG, PNG, WEPM  si secvente video – MP4 sau WEBM;
  • Instrumente pentru alinierea exemplara a continutului.
Prezentare Interfata

 

Nvidia ICAT trebuie doar descarcat, nu si instalat.

Pentru a incepe comparatiile, tot ce trebuie sa faceti este sa dati drag and drop la fisiere.

Cam asta se gaseste in setarile imaginilor.

In partea centrala de jos exista trei instrumente care se ocupa cu marirea imaginilor, redarea pixelilor si dimensiunile de grid.

Compararea imaginilor se face Split Screen sau Side by Side.

Modul de comparare Split Screen.

Modul de comparare Side by Side.

Cand importi video cam astea sunt setarile si controlul asupra lui.

Exista si timeline pentru fiecare secventa video comparata.

Setarile si optiunile de export ale imaginilor comparate.

 

 

Utilizare

 

Nvidia ICAT este o aplicatie usor de folosit cu o interfata simpla si cu care oricine se poate obisnui. Cei de la Nvidia au lansat-o pe piata acum 6 luni si de atunci a si primit imbunatatiri constante. Este o unealta pe care producatorul Nvidia o ofera GRATUIT posesorilor de placi grafice pentru a compara imaginile din jocuri cu sau fara DLSS aplicat, sau prin comparatie cu FSR si nativ ( vezi material despre DLSS 2.0 ). Este o inealta interesanta, utila pentru unii utilizatori, iar faptul ca Nvidia o ofera gratuit este si mai laudabil.

 

 

 

 

Scenarii alternative de utilizare

 

  • Compararea calitatii fotografiilor la diverse setari folosind un kit foto ( camera + obiectiv );
  • Idem cu scenariul de mai sus se aplica si secventelor video ( format MP4 );
  • Compararea fotografiilor realizate in jocuri sau print screen-uri de la servicii de streaming;

 

 

 

 

 

Fisierele exportate de Nvidia ICAT pot fi integrate si in site-uri pentru a face comparatii de imagini. In functie de rezolutia materialelor dimensiunea finala poate avea cativa sute de Kb sau cateva sute de MB sau chiar 1 GB. Totusi metoda rapida de utilizare pentru Nvidia ICAT este mai optima la nivel local ( instalata pe laptop sau desktop ).

 

 

Nvidia ICAT este o aplicatie usor de folosit care permite comparatia imaginilor si a secventelor video realizate in special in jocurile care ruleaza pe cipurile lor grafice. Cam aceasta a fost prezentarea, iar aplicatia Nvidia ICAT se poate descarca de AICI ( vezi link ).

 

 Ghidul IT 2020 ©