Cooler Master SK622 – tastatura mecanica in miniatura pentru portabilitate absoluta

Dupa experienta incantatoare cu tastatura TKL Logitech G915 ( vezi review ) a sosit momentul sa testez o tastatura cu 60% atributii similare, dar mult mai compacta. Este vorba despre Cooler Master SK622, aceasta este o tastatura multi-platforma cu bluetooth care functioneaza si cu fir la nevoie. Vine cu switch-uri RED low-profile si are  2 acumulatori de 2000 mAh pentru a alimenta tastatura si iluminarea RGB. Pentru control si personalizare se foloseste aplicatia MasterPlus care promite sa fie stabila si usor de folosit.

 

 

Cooler Master SK622 este o tastatura compacta, mecanica si ultra-portabila care se potriveste celor care vor feeling-ul unei tastaturi mecanice. Conectivitatea multi-platforma ( Windows si MacOS ) alaturi de Android si iOS ii permite utilizarea in majoritatea scenariilor posibile. Sunt mega incantat sa testez ceva similar cu G915, dar intr-un format mult mai compact. In randurile urmatoare am sa va prezint experienta mea cu aceasta micuta tastatura.

 

 

 

Specificatii cheie Cooler Master SK622

 

 • Tastatura mecanica cu switch-uri Red/Blue/Brown de tip LowProfile;
 • Modelul sosit la testat este unul cu varianta RED;
 • Tastatura in format 60% – Vine cu 64 de taste;
 • Iluminare RGB individuala;
 • Iluminarea RGB cu 16.7 milioane de culori;
 • Software: MasterPlus;
 • Conexiune Type-C cu cablu textil detasabil cu lungime de 180 cm;
 • Pooling rate: 1000 Hz = 1 milisecunda ( detalii aici) pe fir si 125 Hz prin Bluetooth;
 • Conectivitate Bluetooth 4.0
 • Acumulator: 2 x 2000 mAh;
 • Autonomie estimata de peste 1 saptamana;
 • Compatibilitate: Windows – MacOS – iOS si Windows;
 • Dimensiuni: 293 mm ( Lungime ) x 1103 mm ( Latime )  x 30.2 mm ( Grosime );
 • Greutate: 446 grame.

 

Inspectie Vizuala

 

 

Cam asa arata cutia lui Cooler Master SK622 pe fata si verso.

Cutia este compacta pe masura tastaturii.

In cutie se gasesc, pe langa manual, un cablu detasabil de 180 cm cu USB-C la USB-A si un extractor de switch-uri.

Tastatura vine livrata intr-o husa din catifea.

Asa arata Cooler Master SK622 de sus.

Asa arata layout-ul tastelor mai de aproape.  Cu ajutorul tastei CoolerMaster se pot controla multi parametri multimedia.

Partea inferioara ascunde un finisaj simplu si mat alaturi de 2 picioare ajustabile si 2 tab-uri din cauciuc.

Cam asa arata picioarele de aproape.

Profilul tastaturii este unul foarte compact si pe dreapta se gaseste butonul de On/Off.

Cam asa arata si profilul vazut de sus.

Conectorul USB-C este pozitionat la mijlocul tastaturii.

Cam asa arata switch-urile low-profile de la Cherry.

Sunt garantate pentru peste 50 milioane de apasari.

 

 

Utilizare

 

Cooler Master SK622 este o tastatura care imbina o multime de dotari interesante intr-un singur produs. Printre acestea se numara: switch-uri mecanice low-profile, functionare wireless si format 60%. Nu prea exista multe tastaturi care sa faca asta, recent am mai testat G915 de la Logitech ( vezi material ). SK622 este o tastatura wireless fara dongle care functioneaza strict wireless cu ajutorul conexiunii Bluetooth 4.0.

 

 

Cooler Master SK622 este genul de tastatura care traieste pentru a fi portabila alaturi de un laptop. Iar in ultimele 2 luni a fost folosita alaturi de un ultrabook de la Asus pentru a scrie materiale sau a ma juca cu Nvidia GeForce Now ( vezi material ). Fiind o tastatura mecanica ofera senzatia pronuntata de feedback solid, liniar in acest caz datorita switch-urilor RED. Greutatea redusa si dimensiunile compacte permite utilizarea ei, atat pe birou, cat si in poala pentru sesiuni de joc wireless de pe canapea.

 

 

Tastatura vine cu 2 layere de functionalitate, asta pentru ca este un format 60% si cu ajutorul tastei FN fiecare tasta are functie dubla. In acest fel tastatura se poate controla fara a avea nevoie de aplicatie dedicata ( exact ca si Ducky One – vezi material ). De asta exista si procesorul 32bit ARM Cortex M0 integrat pentru a permite utilizarea ei fara aplicatie unde nu este posibila instalarea aplicatiei MasterPlus+.

 

 

Constructia tastaturii este una realizata dintr-o baza superioara metalica si foarte rigida, date fiind dimensiunile lui SK622. Lateralele si baza sunt din plastic mat cu finisaje bune. SK622 este o tastatura solida si deloc fragila in ciuda dimensiunilor, astfel socurile ocazionale primite de aceasta nu o vor strica prea curand. Picioarele din plastic si cauciuc par a fi de calitate, dar mare atentie la cele care inclina tastatura (acestea neavand rezistenta mare la presiune ).

 

Partea de autonomie este buna, dar nu pot spune mai mult pentru ca in 3 luni am reincarcat-o o singura data.

 

 

Concluzie

 

 

Cooler Master SK622 este o tastatura orientata catre portabilitate, indiferent ca este vorba despre productivitate, jocuri sau multimedia. Iluminarea RGB programabila este bine-venita, profilul jos ofera ergonomie in utilizare, iar switch-urile mecanice ajuta la longevitatea de utilizare. Feedback-ul de utilizarea al switch-urilor cu profil jos este fain si te va face sa nu o lasi din mana prea curand.

 

 

Cooler Master SK622 este disponibila la un pret mediu de 640 lei in Romania. Un pret nu prea mic, dar pentru cei cu pretentii specifice nu este chiar atat de mare. Nu este o piata colosala pentru tastaturi 60% – Wireless si low-profile, iar asta se traduce in preturi maricele. Tastatura poate fi achizitionata de la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) – si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 

 

 Ghidul IT 2020 ©