Hardcase NANUK 915 40-Knives Review – Organizarea si transportul in siguranta a colectiei EDC

Aici in ”Redacatia” Ghidul IT exista si alte pasiuni pe langa IT&C-ul, iar printre aceastea se numara o colectie de Victorinox si Leatherman medie care este folosita aproape zilnic, iar pentru a tine la un loc toate acestea am apelat la hardcase-ul NANUK 915 40-Knives. Aceasta carcasa rigida vine sa organizeze si sa protejeze lamele pliabile de apa, praf, apa si coroziune.

 

 

Pentru cei care nu stiu, Nanuk este inca un producator de genti rigide mai accesibile care se straduieste sa ofere o calitatea similara cu SKB si Peli, cand vine vorba de genti rigide. NANUK 915 40-Knives este o valiza rigida special facuta pentru a transporta cutite pliabile, lanterne slim sau diverse accesorii subtiri cu lungime maxima de 10-12 cm. Modelul de fata vine si in configuratie standard pentru utilizare universala.

 

Victorinox SOLO Alox in varianta EDC Romania 2022.

 

Este construita dintr-o rasina ultra-usoara ( denumita NK-7 ) si foarte rezistenta la impact, iar spuma Cross-Linked Polyethylene (XLPE) absoarbe foarte bine vibratiile. Valiza este submersibila si etansa conform standardului IP67. Manerul este cauciucat si confortabil de tinut in mana in timpul transportului. Case-ul vine si cu o valva automata de presiune + inele pentru securizare cu lacate.

 

Geanta are mult potential in aceasta configuratie, dar este nevoie de o colectie de lame EDC pentru a o umple. In randurile urmatoare va voi arata cum se descurca si cum arata.

 

 

Specificatii NANUK 915 40-Knives

 

 • Construit din  rasina ultra-usoara ( Lightweight NK-7 );
 • Spuma Cross-Linked Polyethylene (XLPE) decupata la interior pentru 40 lame pliabile;
 • Submersibila si etansa conform standardului IP67;
 • Valva automata de presiune;
 • Incuietori( optional disponibile cu lacate TSA );
 • Manere turnate si cauciucate;
 • Interior configurabil cu divizoare din spuma;
 • Volum Intern: 13 litri;
 • Adancimea Capacului/Bazei : 53 mm / 104 mm;
 • Dimensiune Slot: 8.3 mm x 4 mm x 2 mm;
 • Dimensiuni exterioare: 391 x 307x 173 mm ;
 • Dimensiuni interioare: 351 x 236 x 157 mm ;
 • Greutate: 2 kilograme.

 

Inspectie Vizuala

 

Asa arata frontal NANUK 915 40-Knives.

Rosul in care vine face un contrast optim cu interiorul din spuma neagra.

In fata se poate observa o valva automata de presiune cat si doua incuietori actionate cu arc.

Manerul este cauciucat si prins cu pini de Otel.

O privire mai de aproape alaturi de turnarea aproape impecabila a carcasei.

Garnitura de cauciuc fereste lamele pliabile si spuma de coroziune, umezeala si praf.

Sloturile valizei NANUK 915 40-Knives sunt foarte fin decupate si cu colturi rotunjite.

Fiecare slot are o dimensiune de 8.3 mm x 4 mm x 2 mm.

Inaltimea sloturilor este medie spre buna si permit apucarea lamelor/lanternelor depozitate cu usurinta ( pentru ca acestea nu intra chiar cu totul).

 

 

Utilizare

 

Sunt multi pasionati de lanterne si lame pliabile, dar prea putini duc pasiunea mai departe si vor sa isi protejeze investitia. Sau exista oameni care vor sa protejeze investitia, dar nu stiu ca exista NANUK 915 40-Knives. In oricare din cazuri, o astfel de valiza este excelenta pentru orice pasionat. Mereu am fost adeptul protectiei adecvate a echipamentului pentru a nu da banii de doua ori si a pierde timp si nervi.  Cu un hardcase minimizezi sansele de dezastru.

 

Leatherman Free P4 – Olight i5R Copper si Victorinox Ranger 53 se afla in imaginea de mai sus.

 

Constructia gentii NANUK 915 40-Knives este rigida, nu se zgarie atat de usor, iar greutatea este foarte mica. Protectia asiguranta este excelenta, o poti tranti in apa, pe pamant sau noroi fara grija ca ceva ar putea patrunde la interior. Garnitura de etansare este din cauciuc si se poate schimba la nevoie. Majoritatea accidentelor pot fi evitate prin utilizarea unui hard-case. Protectia celor 40 de lame pliabile va fi floare la ureche.

 

 

6 din cele 40 sloturi ocupate.

 

Am transportat cu NANUK 915 40-Knives diverse combinatii de lame pliabile cu lanterne compacte de la Olight. Aceasta este o geanta ideala pentru organizarea echipamentelor marunte si sensibile.Poti pune in aceasta chiar si stick-uri de memorie securizate alaturi de multe alte unelte scumpe de dimensiuni mici si medii. In galeria foto de mai jos puteti vedea o parte din echipamentul transportat.

 

Galerie Foto

 

Am realizat o serie tare faina cu EDC-urile din dotarea redactiei in NANUK 915 40-Knives si iata ce a iesit:

 

 

 

Cam asa arata NANUK 915 40-Knives aproape plina cu Olight-uri, Victorinox, Leatherman si stick-uri de memorie securizate.

 

Concluzie

 

NANUK 915 40-Knives este un hardcase cu dimensiuni medii portivit pentru protectia lamelor pliabile, lanternelor si a echipamentelor/sculelor mici si sensibile. Pe site-ul oficial exista optiuni de comanda cu interior custom  sau standard pentru utilizare universala.

 

Leatherman Surge ( Review Aici ).

 

Ca rezistenta Nanuk este capabila sa suporte zgarieturi, socuri mecanice accidentale fara ca echipamentul de la interior sa fie avariat. Garnitura de etansare fereste echipamentul de ploaie si praf. Inchiderile sunt sigure si mult mai bune ca la cele intalnite pe hardcase-urile de la Peli/Pelican.

 

 

 

Nanuk livreaza o calitate buna si o protectie pe care te poti baza la un pret accesibil. Nanuk 923 este disponibile pe Amazon UK ( vezi oferta ) si Amazon DE ( vezi oferta ) la un pret mediu de ~800 lei. Sper sa vad intreaga gama de Nanuk-uri si prin Romania curand.



Ghidul IT 2020 ©