Preview ROG Flow Z13 – Exercițiu de stil cu o tableta de gaming

Prima tabletă de gaming din lume care rulează Windows 11 este ROG Flow Z13. Povestea ei a început în urmă cu trei ani, odată cu aterizarea lui ROG Mothership, care a redefinit ideea de dispozitiv de gaming. Chiar dacă e vorba de jocuri și mobilitate, inclusiv lucru de la distanță sau în condiții de mobilitate, tableta are o personalitate pronunțată și un stil atractiv, fiind mai subție și mai elegantă decât nava mamă din trecut.

 

ROG Flow Z13

 

Putere sau portabilitate nu mai este o dilemă pentru gamerii de azi, iar jocurile AAA în condiții de mobilitate sunt acum posibile la un nivel de calitate comparabil cu laptopuri de gaming sau chiar desktopuri. Și asta datorită unei configurații hardware pe cât de surprinzătoare pentru o tabletă, pe atât de robustă și performantă: un procesor din generația a 12-a ce urcă până la Intel Core i9-12900H și un GPU NVIDIA GeForce RTX 3050Ti lucrează în tandem cu 16 GB DDR5, totul într-o carcasă cu o greutate de doar 1,1 kg.

 

Noua Flow Z13 are un format portabil modernizat cu un aspect de navă spațială încorporat în carcasa dispozitivului. Cel mai spectaculos și inovator element de design de inspirație spațială al panoului dorsal este mica fereastră de sticlă cu iluminare RGB, care îți permite să vezi direct placa de bază. Designerii și inginerii ASUS au vizat în permanență o portabilitate superioară a acestei tablete. La numai circa 1 kg, poți transporta cu ușurință Z13 și, cu o autonomie de peste 10 ore, precum și cu o încărcare PD de 100 W, poți lucra și te poți juca oriunde și oricând.

 

 

Cel mai comun scenariu de utilizare implică navigarea pe internet, urmărirea de conținut de pe platforme de streaming gen Netflix sau Spotify sau jucarea de jocuri mobile pe ecranul tactil. Dar ar fi și păcat să te limitezi doar la asta, mai ales dacă ai nevoie de un dispozitiv de lucru performant și mobil. În modul clamshell, atunci când folosești suportul cu picior și tastatura inclusă experiența de utilizare devine revoluționară, permițându-ți să lucrezi fără probleme de oriunde. Special pentru creatorii de conținut, ASUS oferă soluția opțională XG Mobile, care permite asocierea de monitoare suplimentare, conectarea la o rețea Ethernet sau accesorii USB suplimentare. Placa video externă din XG Mobile 2021 poate ajunge până la o NVIDIA GeForce RTX 3080 pentru sarcini intense, cum ar fi editarea video sau 3D.

 

 

 

 

Cu ecranul edge-to-edge al lui Flow X13 te vei putea scufunda în detalii FullHD sau chiar Ultra HD, cu un raport de aspect mai înalt de 16:10, ceea ce înseamnă că vei avea la dispoziție mai mult spațiu pentru bare de instrumente și taburi. Fiind o tabletă, evident ca ecranul va fi unul tactil, care suportă și stylus, ceea ce va  echilibra experiența vizuală cu o intrare mai intuitivă pentru divertisment și artă. Tableta are o diagonală de 13 inchi care se pretează atât la redarea de conținut video, cât și la jocuri, ecranul oferind imagini extrem de clare, culori excelente și detalii suficient de mari.

 

 

Nu doar imaginile afișate sunt extrem de atractive pe această tabletă, ci și sunetul, care este redat neașteptat de clar și la un volum îndestulător. Difuzoarele Dual Smart Amp cu suport Hi-Res Audio și Dolby Atmos oferă un sunet stereo excelent pentru conținutul tău preferat. Pentru comunicații vocale, ai la dispoziție o matrice de 3 microfoane și tehnologia AI Noise Cancelation, care menține sunetul vocii clar, atât pentru pentru tine, cât și pentru coechipierii tăi, chiar și în medii zgomotoase.

 

ROG Flow Z13

 

Pentru o mașină de jocuri portabilă, durata de viață a bateriei este esențială. În pofida formei sale subțiri, Flow Z13 are o autonomie de peste 10 ore, pentru o mașină care poate rezista cu adevărat toată ziua. Adaptorul de 100 W inclus cântărește doar 300 g. În ciuda dimensiunilor sale mici, acesta suportă tehnologia de încărcare rapidă, care poate încărca Flow Z13 cu până la 50% din baterie în doar 30 de minute. Vorbind de portabilitate, bateria este un criteriu important. Bateria lui Flow Z13 rezistă în jur de 8 ore, utilizatorii pot avea mai mult timp pentru a se bucura de tabletă fără a se conecta la adaptor.

 

Z13 este ușor ca proverbiala pană, cântărind doar 1,1 kg și având o grosime de numai 12 mm. Această carcasă extrem de ușoară înseamnă că îți vei putea transporta tableta chiar și în genți sau cutii de transport mai mici. Adaptorul de 100 W inclus cântărește doar 300 g, dar, în ciuda dimensiunilor sale subțiri, suportă tehnologia de încărcare rapidă, care poate aduce Z13 la 50% din baterie în doar 30 de minute.

 

 

Spre deosebire de alte tablete subțiri și ușoare, Flow Z13 este echipată cu o amplă conectivitate, care include un port USB -A și un port USB -C dedicat cu suport Thunderbolt 4, așa că vei putea folosi fără probleme dispozitive externe de mare viteză. În plus, portul USB-C suportă alimentarea Power Delivery și servește ca port de încărcare al lui Flow Z13. Atunci când conectezi tableta la XG Mobile, sunt accesibile și  porturi suplimentare precum DisplayPort, HDMI și Ethernet. Un slot pentru carduri microSD este ascuns subtil sub suportul dispozitivului, pentru stocare suplimentară pentru jocuri și aplicații.

 

 

Flow Z 13 oferă două camere foto. Poți discuta în video chat cu prietenii și familia folosind camera frontală sau poți face fotografii cu camera din spate de 8 megapixeli. Suportul pentru cel mai recent standard Wi-Fi 6E asigură o latență mai mică și conexiuni de rețea mai bune, chiar și pe rețele Wi-Fi aglomerate.

 

 

ROG Flow Z13 este o tableta interesanta cu expandabilitate grafica pentru cei ce au nevoie, iar pentru cei care nu au nevoie poate fi un multi-tasker office foarte bun. Seria ROG Flow Z13 este disponibile in Romania la un pret cuprins intre 7000 lei si 18000 lei in functie de configuratie. Preturile acestea sunt fara GPU-ul optional. Un dispozitiv scump, dar nu pentru toata lumea. ROG Flow Z13 este disponibil pentru achizitie de la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 



Ghidul IT 2020 ©