Nvidia Broadcast Preview 2022 – AI-ul care vine in ajutorul streamerilor

Nvidia Broadcast este o aplicatie lansata in Septembrie 2020 care vine in ajutorul celor care fac streaming si video conferinte. Broadcast are cateva functii cheie care sunt posibile datorita tehnologiilor RTX integrate in seriile 2000 si 3000 de placi video.

 

 

Broadcast se foloseste de RTX/AI-ul si modelele de invatare disponibile pentru a:

 

  • Schimba sau estompa fundalul – Anularea fundalului, Înlocuirea fundalului și Estomparea fundalului si personalizarea acestuia fără echipamente scumpe sau lumini sofisticate. Personalizează imaginile folosind efecte bazate pe AI, de tip „greenscreen”, ideale pentru muncă și jocuri, de oriunde te afli.

 

  • Anuleaza zgomotele de fundal/ecoul –  Taste gălăgioase. Microfonie. Ventilatoare zgomotoase. Reverb de fundal sâcâitoare. Funcțiile Anularea zgomotului și Anularea ecoului din încăpere utilizează AI-ul pentru a elimina zgomotele de fundal nedorite.

 

  • Incadra automat utilizatorul – Urmărește în mod dinamic mișcările în timp real cu ajutorul funcțiilor Încadrare automată, decupare automată și mărirea imaginii, pentru a rămâne în centrul ”atenției” – chiar și atunci când te miști.

 

  • Reduce zgomotul imaginilor video in lumina slaba – Îmbunătățește calitatea camerei web, eliminând elementele vizuale neclare prezente în mediile cu lumină slabă.

 

 

Toate aceste functionalitati ajuta utilizatorii sa beneficieze de o calitate mult mai buna a imaginii si a sunetului intr-o aplicatie Gratuita. Tot ce trebuie sa faci este sa ai o placa video Nvidia RTX. In randurile urmatoare va voi arata cat de usor este sa o folositi si ce avantaje aduc fiecare din functionalitati.

 

Cerinte de sistem Nvidia Broadcast

 

  • Versiune actuala: 1.3;
  • OS: Windows 10 pe 64 de biți;
  • NVIDIA GeForce RTX 2060, Quadro RTX 3000, TITAN RTX sau modele mai noi;
  • Procesor / CPU Recomandat: Intel Core i5 8600  AMD Ryzen 5 2600 sau modele mai noi;
  • RAM: 8 GB minim sau mai mult;
  • Driverul NVIDIA Studio 462.46 sau driverul Game Ready 465.89 sau o versiune mai recentă.

 

Interfata si Configurare

 

Aplicatia Nvidia Broadcast se lasa instalata numai pe un sistem cu placa video compatibila cu RTX ( din lista mentionata mai sus ). Procesul de download/instalare este usor si similar cu driverele lor GameReady/Studio. Iata si o mica prezentare cu interfata.

 

Interfata este simpla cu trei tab-uri ( Microphone / Speakers / Camera ).

Fiecare tab are cate o functie cu optiuni si efecte.

Tab-ul de microfon ofera posibilitatea de a scoate din inregistrari eco-ul si zgomotul de fundal.

Ambele functionalitati pot fi suprapuse.

Nvidia Broadcast filtreaza sunetul din difuzoare de ecou si zgomot.

Pe partea de camera, aplicatia poate inlocui fundalul, face blur si ca efect suprapus ofera un autoframe pentru fata cand utilizatorul se misca.

 

Setarile aplicatiei sunt aproape inexistente.

 

 

Concluzie

 

Nvidia Broadcast este o aplicatie interesanta si utila celor care lucreaza de acasa prin call-uri sau fac streaming. Filtrarea zgomotului functioneaza neasteptat de bine si va puteti convinge instaland gratuit aplicatia. Pe partea de camera, aceasta aplicatie este inca in stadiul BETA, dar functioneaza decent incadrarea automata. Conectand o camera de calitate printr-o placa de captura cu Nvidia Broadcast poti avea un stream aratos cu fundal schimbat. Nvidia Broadcast este o aplicatie usor de folosit si vine ca un bonus pentru cei care au placi video din seria RTX2000/RTX3000 ( indiferent de model ).

 

 

Aceasta aplicatie poate fi privita ca un bonus bine venit din partea Nvidia pentru cei care se arunca sa cumpere placi video in aceste momente. Aplicatia poate fi descarcata de pe site-ul oficial, iar placile video Nvidia RTX 3000 sunt disponibile pentru achizitie la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 Ghidul IT 2020 ©