ASUS prezintă Incredible Unfolds la CES 2022 – Zenbook 17 Fold OLED – Un laptop cu ecran pliabil

ASUS a dezvăluit o nouă serie de inovații în cadrul evenimentului virtual „Incredible Unfolds”, continuând tradiția de a duce industria PC-ului pe teritorii noi odată cu designul pliabil al lui Zenbook 17 Fold OLED și cu Zenbook 14X OLED Space Edition. În acest context au fost prezentat si ProArt Display PA169CDV cu tehnologie Wacom EMR, ce oferă experiențe interactive creatorilor profesioniști cu ajutorul lui ASUS ProArt Pen.

 

 

 

 

În cadrul evenimentului, ASUS a anunțat trei laptopuri cu design nou: Zenbook 17 Fold OLED, Zenbook 14X OLED Space Edition și Zenbook 14 OLED. Anumite modele Zenbook, precum Zenbook 17 Fold OLED și Zenbook 14 OLED, se vor distinge printr-o monogramă ASUS reînnoită, ce are la bază conceptul vizual aniversar ASUS 30 ani. Monograma actualizată transmite principiile gamei Zenbook: inovație de clasă mondială, un spirit ascendent, concentrarea pe utilizator și urmărirea unor experiențe încântătoare.

 

Zenbook 17 Fold OLED (UX9702)

 

 


Incredibilul se dezvăluie: ASUS a colaborat strâns cu Intel și BOE Technology Group pentru a lansa Zenbook 17 Fold OLED, primul laptop cu ecran OLED pliabil de 17,3 inchi din lume. Designul revoluționar permite utilizarea cu un singur dispozitiv a două formate de ecran OLED; un touchscreen cu aspect 4:3 și diagonală mare de 17,3 inchi, cu rezoluție 2,5K, se pliază la mijloc generând două ecrane perfect alipite, fiecare cu aspect 3:2, diagonală de 12,5 inchi și rezoluție 1920×1280.

În combinație cu tastatura și touchpad-ul ASUS ErgoSense conectat prin Bluetooth®, designul pliabil permite multiple moduri de lucru – PC, laptop, tabletă, ecran cu tastatură virtuală, carte și ecran extins. 

 

 

 

Oferind facilități inteligente de ultimă generație, camera IR HD lucrează împreună cu Windows Hello și cu noul cip Intel Visual Sensing Controller pentru a activa mai multe funcții bazate pe inteligența artificială, inclusiv detectarea prezenței utilizatorului; un senzor de culoare integrat pentru ajustarea automată a luminozității ecranului și a temperaturii de culoare; o cameră web de 5 MP cu tehnologie ASUS 3D Noise Reduction pentru apeluri video mai clare. 

 

Pentru a furniza performanțe și conectivitate fără efort, laptopul a adoptat cele mai recente procesoare Intel Core i7 U-Series din generația a 12-a, grafica Intel Iris® Xe și două porturi USB-C® Thunderbolt™ 4, ce suportă încărcarea rapidă a bateriei de 75 Wh și extinderea imaginii pe monitoare externe.

 

 

Proiectat în colaborare cu Intel, designul Zenbook 17 Fold OLED îndeplinește cerințele platformei Intel Evo™ prin specificațiile hardware Intel și atingerea obiectivelor privind capacitatea de reacție, revenirea instantanee în starea activă, durata de viață a bateriei, încărcare rapidă și colaborarea inteligentă. Zenbook 17 Fold OLED va fi disponibil la mijlocul anului 2022.

 

 

Zenbook 14X OLED Space Edition (UX5401)

 


Zenbook 14X OLED Space Edition este ediția specială a unui laptop prestigios, marcând cea de-a 25-a aniversare a misiunii spațiale de 600 de zile a laptopului ASUS P6300 și întruchipând spiritul mărcii ASUS – “In Search of Incredible”. Având un design cu detalii unice cu tematică spațială și finisat într-o culoare specială Zero-G Titanium, Zenbook 14X OLED Space Edition celebrează o etapă importantă din istoria laptopurilor ASUS și încurajează utilizatorii să-și înceapă călătoria lor de descoperire și să exploreze dincolo de limite.

 

Space Edition beneficiază în mod exclusiv de ZenVision, un ecran OLED futurist, de 3,5 inchi, montat pe exteriorul capacului, care poate afișa mesaje și animații ușor de personalizat.

 

 

 

Construit să reziste rigorilor călătoriei în spațiu, Space Edition respectă protocoalele de testare ultra-rezistente US Space Systems Command Standard SMC-S-016A, astfel încât este capabil să reziste la temperaturi extreme (-24°C – 61°C) atunci când este operațional și la vibrații (20 – 2000Hz). Acest laptop ieșit din comun este construit pentru a oferi performanțe extraordinare, fiind bazat pe procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i9 din seria H de generația a 12-a, grafică Intel Iris Xe, 32 GB RAM, un SSD PCIe® 4.0 x4 și conectivitate Intel WiFi 6E. Ecranul tactil 16:10 2,8K 90 Hz OLED HDR validat PANTONE oferă imagini ultra-realiste certificate DisplayHDR™ True Black 500.

 

ASUS ProArt Display PA169CDV

 


ASUS ProArt Display PA169CDV este un ecran IPS 4K UHD de 15,6 inchi care include tehnologia Wacom EMR pentru compatibilitate cu stiloul digital ProArt Pen inclus în pachet. Construit pentru creatorii profesioniști, acesta oferă o rezoluție 4K uimitoare și vizează specificațiile pentru certificarea DisplayHDR 400. Designul său inovator include două suporturi pentru o utilizare versatilă – suportul superior înclină ușor PA169CDV pentru desen și schițare, în timp ce suportul inferior îl susține la un unghi ideal pentru utilizarea ca ecran secundar.

 

 

 

PA169CDV este PANTONE Validated și Calman Verified, fiind primul monitor portabil cu dublă certificare. Este precalibrat din fabrică la o diferență de culoare Delta E < 2 și dispune de culori pe 10 biți, gamut de culori 100% sRGB și 100% Rec.709. ProArt Pen utilizează tehnologia Wacom EMR pentru a oferi o senzație naturală de scriere de mână. Stiloul ușor nu necesită baterii și este compatibil cu ASUS Dial, oferind utilizatorilor comenzi rapide atunci când lucrează cu software-ul Adobe acceptat, pentru un flux de lucru mai fluid.

 

 

Toate modelele de laptopuri Asus sunt/vor fi disponibile la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti independenta blogului!

 Ghidul IT 2020 ©