Prezentare Razer RIPSAW X – Placa de captura compacta pentru streaming si telemunca

RIPSAW X de la Razer este o placa de captura 4K compacta ( alternativa pentru Elgato CamLink 4K ).  Placa de captura permite camerelor cu port HDMI posibilitatea sa se transforme intr-un webcam pentru streaming si telemunca. RIPSAW X este compatibila cu aplicatiile OBS / Open Broadcaster Software si Streamlabs. O placa de captura reprezinta modalitatea simpla de a face streaming alaturi de laptop/desktop si aproape orice camera foto cu port HDMI. Fata de un WebCam standard, folosind o camera se intensifica calitatea imaginii.

 

Specificatii cheie Razer RIPSAW X

 

  • Interfata PC: USB 3.0;
  • Interfata Video/Audio: HDMI 2.0;
  • Rezolutii captura: 4K la 30 fps si 1080P la maxim 60 fps;
  • Functionalitate Plug;’n Play;
  • Compatibil cu OBS / Open Broadcaster Software si Streamlabs;
  • Greutate: ~50 grame;
  • Dimensiuni: 110 mm x 35 mm x 22 mm.

Inspectie Vizuala

 

Cutia placii Razer RIPSAW X ofera detalii minime despre produsul din interior.

In cutie se afla numai manuale si placa in sine.

Placa de captura este compacta si incape in buzunar.

Partea interioara a placii are cauciuc pentru plasarea pe birou.

Razer RIPSAW X vine cu 2 interfete ( USB 3.0 si HDMI 2.0 ).

 

 

Utilizare

 

Pentru a exemplifica usurinta de utilizare si compatibilitatea Plug’n Play am cuplat Razer RIPSAW X la o camera compacta Sony RXo. Aceasta camera vine cu senzor de 1 inch si port microHDMI. Am folosit un cablu HDMI la microHDMI pentru conectare si bine-cunoscuta aplicatie OBS pentru transmiterea datelor de la RX0 catre calculator. Conectarea s-a facut in aproximativ 2 minute si imaginile surprinse arata cam asa:

 

Setarile din OBS sunt usor de inteles.

 

 

 

Concluzie

 

Razer RIPSAW X este o placa potrivita pentru cei care vor sa aduca un plus exponential de calitate al imaginii. Cei care vor un webcam de calitate vor fi la fel de incantati de aceasta placa de captura. Se conecteaza usor la orice PC si este compatibila cu majoritatea camerelor care au port HDMI pe partea de conectivitate. Astfel avand orice tip de camera care este folosita ocazional ofera sansa pentru reutilizare. Constructia este solida si dimensiunile compacte o fac usor de transportat.

 

 

 

Toate bune si frumoasa, dar ca si in cazul altor produse Razer, aceasta placa vine cu un pret pe masura. Aceasta costa oficial ~130 Euro, pret destul de mare pentru o placa de captura 4K la doar 30 fps. In Romania urmeaza sa fie disponibila la ForIT ( vezi oferta )PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 Ghidul IT 2020 ©