AMD Radeon au suport pentru Cycles X din Blender 3.0

Noua versiune a soft-ului Blender (dedicat randării 3D) este așteptată să sosească în decembrie. Pentru a permite utilizatorilor să teste această soluție software performantă, AMD a lansat un driver beta cu suport pentru versiunea beta Blender 3.0 pe cele mai recente GPU-uri AMD.

AMD a lucrat cu Blender în scopul îmbunătățiri suportului pentru randarea GPU în Blender, folosind API-ul de rulare  HIP (Heterogeneous-computing Interface for Portability) C++ și „kernel language”, care le permite utilizatorilor să profite din plin de toate îmbunătățirile din Blender. Ca motor de randare pentru GPU-urile AMD este folosit Cycles X.

 

 

Conceput pentru a permite dezvoltatorilor să creeze aplicații portabile pentru GPU-urile AMD și NVIDIA dintr-un singur cod sursă, HIP le permite dezvoltatorilor Cycles să scrie un singur set de nuclee de randare și să le ruleze pe mai multe dispozitive. De asemenea, oferă o migrare ușoară de la codul CUDA existent. AMD a colaborat cu Blender pentru a adăuga suport pentru dispozitivele HIP în Blender 3.0.

 

 

Puteți descărca driverul Radeon de aici și descărca Blender 3.0 Beta de aici. In 2022 ar urma sa vina si varianta stabila pentru Blender 3.0 care va oferi performanta solida. Am facut recent si un material despre ProRender 2.0 ( vezi material ). A iesit un material interesant si planuiesc sa mai fac ceva similar cu Cycles vs Cycles X vs Nvidia Optix. Placile video care se descurca cel mai bine in Blender si beneficiaza de optimizare buna sunt cele din seria Radeon Pro/Nvidia Quadro. Recent AMD a anuntat si placi video serioase cu arhitectura NAVI pentru viitoarele MAC Pro-uri.

 

 

Placile Video Radeon si Radeon Pro se pot achizitiona in Romania de la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!Ghidul IT 2024 ©