Digi FiberLink de 2.5 GBps si 10 GBps acopera Romania din 2022.

Pe 30 Setembrie Digi lanseaza doua abonamente FiberLink noi, unul cu viteza de 10 Gbps si unul cu viteza de 2.5 Gbps. Deocamta doar in Bucuresti, urmand ca din 2022 sa vina si in restul tarii. Abia din 2022 va ajunge in resedintele de judet din tara, si se va incepe cu: Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Timișoara. Ambele abonamente vor fi disponibile pentru inceput in Sectorul 1 din Bucuresti in acest moment, iar in Decembrie in toata capitala. Tot vorbeam zilele trecute despre un switch 2.5/10 GbE ( vezi review ). Pe langa asta urmeaza si un val de lansari de routere pentru aceste standarde.

 

 

Costul pentru internetul de 10 Gbps este de 50 lei, iar pentru cel de 2.5 Gbps este de 45 lei. O nimica toata. Precomenzile se pot face din contul de client. Aceste doua noi abonamente vor avea preturi foarte mici, dar de retinut ca ele nu vor oferi viteze promise. Aceste cifre garantate vor fi disponibile pentru abonamentele de business. Totusi este laudabila integrarea in randul consumatorilor a acestor abonamente FiberLink. Performantele extra vor depasi FiberLink 1000, iar acestea ar putea ajunge sa asigure download-uri de maxim 1 GB/s.

 

 

Pentru a beneficia de toate performantele acestor noi abonamente multi dintre noi va trebui sa schimbam placile de baza/placi de retea sau chiar laptopurile. Cei care au optat pentru noile B550 ( vezi review ) si X570S ( vezi review ) deja vor avea porturi rapide. Posesorii de laptopuri cu USB 3.1/3.2 pot lua adaptorul Qnap de 5 GbE ( vezi review ). Abia astept sa incerc noile abonamente FiberLink. Echipamentele de retea pentru noile abonamente vor incepe sa fie disponibile la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 Ghidul IT 2020 ©