Prezentare Seasonic PRIME Fanless PX-450

Seasonic PRIME Fanless PX-450 este un model de sursa cu racire 100% pasiva si o putere de 450W. Cei de la Seasonic folosesc deja un mod de functionare Hybrid pe sursele Focus/Prime/SnowSilent, acesta permite rularea sursei in load de maxim 50% fara a porni ventilatorul. Seria Prime Fanless a fost creata din dorita inovatiei, dar pentru a reusi asta dupa cum este de asteptat puterile modelelor sunt mai mici. In materialul de astazi am sa va prezint pe scurt acest model inainte de integrarea intr-un proiect interesant care va fi sus curand.

 

NH-P1 si PX-450 vor fi un combo excelent intr-un proiect viitor.

Am ales sa prezint acest model abia acum pentru ca am asteptat racirea Noctua NH-P1

 

Familia Seasonic Prime Fanless vine in trei variante de putere ( 450 / 500  / 700W ) cu certificari  de eficienta Platinum si Titanium ( 700W ). PRIME Fanless PX-450 este o sursa orientata catre cei care vor ca silentiozitatea sitemului sa primeze, dar fara s afaca rabat la performanta si eficienta. Fiind o sursa din seria PRIME acest model vine cu garantie 12 ani, lucru care ofera o incredere mare a brandului in propria electronica. OPP, OVP, UVP, OCP, OTP, SCP sunt cele 6 protectii integrate printre circuite si acestea vor proteja sistemul de eventualele probleme care pot aparea cu reteaua locala de curent. Totusi pentru extra-siguranta va trebuie un stabilizator de tensiune.

 

PRIME Fanless PX-450 este modulara 100% si vine cu cabluri plate pentru un management mai bun al cablurilor. In randurile urmatoare am sa va prezint mai de aproape modelul, asadar ramane-ti aproape.

 

 

Specificatii cheie Prime Fanless PX 450W

 

 • Certificare 80 Plus Platinum ( eficienta 92% );
 • Format: ATX
 • Putere totala continua: 450W;
 • Racire 100% pasiva;
 • Full-Modulara;
 • Cablurile sunt plate;
 • Protectii: OPP, OVP, UVP, OCP, OTP, SCP;
 • Durata de viata: 150,000 ore;;
 • Temperatura de operare: 0 – 50 °C;
 • Dimensiuni: 140 mm (Lungime) x 150 mm (Latime) x 86 mm (Inaltime);
 • Garantie 12 ani de la producator.

 

Descrierea protectiilor prezente

 • OPP – Over-Current Protection
 • OVP/UVP- Over Voltage/Under Voltage Protection
 • OCP – Over Power Protection
 • OTP – Over Temperature Protection
 • SCP – Short Circuit Protection

 

 

Inspectie Vizuala

 

Pe cutie se gasesc specificatiile sursei si cele ale cablurilor.

In cutie se gasesc manuale de utilizare si soricei din plastic si textil pentru organizarea cablurilor.

Cam sa arata setul de cabluri plate si modulare.

Sunt putine pentru ca la o putere de 450W nr de conexiuni sunt mai limitate.

Doar cablul placii de baza este mai mare si acoperit cu sleeving.

Sursa vine ambalata intr-o husa de catifea ca totii membrii seriei Prime.

PRIME Fanless PX-450 se prezinta a fi o sursa compacta si grea pentru puterea ei.

Partea din spate vine cu conectorul de alimentare si butonul On/Off.

Ambele laterala vin cu un grilaj masiv care permite trecerea aerului printre componente.

Iata si partea cu conectorii pentru componente.

Eticheta lui PRIME Fanless PX-450.

Cam asta ar fi PRIME Fanless PX-450.

O sursa compacta si aratoasa.

 

Utilizare

 

Pe partea de scenarii de utilizare PRIME Fanless PX-450 nu este o sursa pentru toata lumea. Zic asta pentru ca nu totii vor o sursa care sa fie complet silentioasa ( el fiind de multe ori acoperit de zgomotul altor componente ).  Sunt totusi oamenii care prefera linistea absoluta ( sursa fiind fix pentru acesta categorie de oameni ). Vad sursa perfecta pentru sisteme compacte cu cat mai multe componente pasive si o carcasa de tipul Define 7 Compact ( vezi review ). Modularitatea sursei si cablurile plate ofera vor oferi o experienta optima in organizarea rutelor de alimentare catre componente.

 

Puterea de 450W ofera sufieienta putere pentru un combo Ryzen 5600X + RTX 3060 ( consum maxim total ~250W ) + alte componente din sistem. Un astfel de sistem va fi bun atat pentru jocuri cat si pentru productivitate cu o silentiozitate absoluta ( mai ales daca se integreaza si NH-P1 ).

 

 

Sursa este solida, aceasta avand o carcasa metalica cu puncte mari de ventilatie pentru racire optima din airflow-ul carcasei. Lipsa ventilatorului ofera privitorului o vedere fara restrictii la componentele de calitate de la interior. Sursa se simte solida in mana si la exterior are un design simplu si negru mat ( vopsit electrostatic ). Sursele de la Seasonic mereu m-au surprins prin calitatea constructie. Seria Prime Fanless mentine un echilibru inalt intre constructie, calitate si aspect.

 

Concluzie

 

Seasonic ofera prin modelul PRIME Fanless PX-450 o electronica 100% realizata in-house cu o racire complet pasiva. Silentiozitatea oferita se alatura calitatii de constructie si aspectului exterior. Toate acestea sunt acoperite de o garantie de 12 ani de zile pentru electronica, lucru care ofera sursei o durata de exploatare de cel putin 2-3 sisteme desktop. Toate aceste atribute au un cost pe masura pentru ca aceasta sursa face parte din categoria Premium si se adreseaza une nise foarte mici de entuziasti. Lucru pe care Seasonic il face cu seria Syncro ( vezi review ).

 

 

PRIME Fanless PX-450 de la Seasonic se mai gaseste disponibila in stoc limitat in Romania la un pret de ~750 lei. Pret pe masura pentru nisa entuziastilor. Varianta de 700W ajunge sa coste ~1400 lei, exact cat costa un Prime Platinum de 1300W/Titanium de 850/1000W. Sursele Seasonic sunt disponibile la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta )CEL.ro ( vezi oferta ) si evoMAG ( vezi oferta ). Toate link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar prin achizitia din ele ajutati functionarea blogului. Multumim!

 

 

 Ghidul IT 2020 ©