Prezentare SPC Gear SM950T – Microfon de Streaming si Podcast cu USB

Nu prea am vorbit despre microfoane pe aici, dar asta este pe cale sa se schimbe. Cei de la SPC Gear au lansat/trimis noul lor microfon SM950T pentru prezentare si testare. Acesta este un microfon orientat catre streaming, jocuri si chiar unui  podcast aflat la inceput de drum. SPC Gear SM950T este un microfon cu interfata USB si care este realizat sa fie doar conectat si gata de inregistrat pentru cei care nu vor sa se complice.

 

Microfonul este compact si are doar ~800 grame cu tot cu shock-mount si trepied ajustabil. Nu are port jack de monitorizare si doar pattern de inregistrare Cardioid care ar trebui sa fie suficient pentru live-uri pe Youtube si inregistrari pe OBS. Sensibilitatea de 135 dB si frecventa de raspuns ( 18-21000 Hz ) sunt ceva mai mari ca ultimele modele microfoane Trust ( vezi material ), dar ramane de vazut cum se aude.

 

 

SPC Gear a mizat nu doar pe simplitate de utilizare ci si pe un design minimalist si dimensiuni compacte. La prima impresie microfonul pare calitate, compact si vine doar cu un buton extern, cel de mut. Mai multe despre SPC Gear SM950T in randurile urmatoare.

Specificatii cheie SPC Gear SM950T

 

 • Frecvența de răspuns: 18 Hz – 21000 Hz;
 • Sensibilitate: 135 dB;
 • Pattern-uri: Cardioid;
 • Rata Sampling: 16bit, 48kHz;
 • Interfata de conectare: USB;
 • Compatibil cu Windows, Mac OS;
 • Constructie metalica;
 • Shock-Mount si pop filter integrat;
 • Greutate: 800 grame;
 • Cablu detasabil textil cu o lungime de 180 cm;
 • Dimensiuni: 187 mm x 56 mm x 51 mm.

 

Inspectie Vizuala

 

Cutia microfonului este formata din 2 bucati.

In cutia lui SPC Gear SM950T se gaseste: cablul USB – Shock-mount – Burete – trepied si microfonul in sine.

Microfonul vine cu un cablu USB 2.0 de ~1.8 metri.

Mini-trepiedul este ajustabil pe inaltime si este realizat din plastic si metal.

Asa arata si buretele prezent in pachet.

In varful acestuia se gaseste un filet.

Filetul mini-trepiedului se insurubeaza pe shock-mount.

Shock-mount vine cu elastice si o ajustare de la 0 grade pana la 90 de grade in doua directii.

Microfonul intra pur si simplu in shock-mount prin alunecare.

Microfonul este compact, dar se simte solid in mana.

In varf SPC Gear SM950T vine cu un buton fizic de mute care este iluminat.

Asa arata si portul USB al lui SPC Gear SM950T, acesta vine cu filet pentru atasarea de brate de tip boom.

Microfonul este atasat de shock si trepied fiind gata de inregistrat.

SPC Gear SM950T cu buretele atasat.

Utilizare

 

SPC Gear SM950T este un microfon de birou care vine la pachet cu trepied, shock-mount si burete. Se prezinta ca fiind o optiune usor de folosit si orientat catre cei care vor un Microfon USB Cardioid la sub 400 lei optim si cu dimensiuni reduse. SM950T a fost proiectat sa fie folosit alaturi de OBS si pentru a inregistra voce de la orice dispozitiv dotat cu port USB. Acesta se alimenteaza strict de la interfata USB 2.0, iar din pacate pe el nu exista jack de monitorizare audio in timpul inregistrarii.

 

Butonul de mut este unul fizic si vine in ajutorul utilizatorului cand are nevoie sa opreasca inregistrarea rapid si comod. Acesta are si un led albastru ( on ) si rosu ( mute ) pentru a usura utilizarea. Popfilter-ul este integrat la 360 de grade in jurul microfonului pentru filtra variatiunile de voce datorate inconsistentei sonore al vocii umane.

 

Ajustabilitatea trepiedului pe inaltime si inclinarea ofera posibilitate de adaptare pe multe birouri. Totusi trepiedul ar fi putut avea picioare mai lungi putin, zic asta pentru ca microfonul tinde sa cada cand este orientat vertical.

 

 

Pe partea de constructie SPC Gear SM950T se prezinta peste medie. Microfonul in sine este compact si totusi vine cu o carcasa realizata din metal si cu un capac superior din plastic cu cauciuc. Microfonul se simte foarte rigid in mana si pare sa reziste si la cazaturi ocazionale de pe birou. Shock-Mount-ul este si el realizat din metalic cu 2 elastice solide care tin microfonul pe loc si absoarb socurile foarte bine. Mini-trepiedul vine si el cu picioare metalice la fel ca articulatia de ajustare.

 

Sunt placut surprins de calitatea constructiei oferita de cei de la SPC Gear. Nici asamblarea nu se lasa cu mult mai prejos, microfonul se simte solid in mana si nu are margini neslefuite.

 

Performanta audio urmeaza sa fie integrata in curand ….

Concluzie

 

 

SPC Gear SM950T pare sa fie un microfonul interesant pentru utilizarea la birou pentru productivitate ( inregistrare audio ) si distractie ( jocuri, stream ). Am testat si audio microfonul si voi reveni cu un update pe partea de sunet. Pana atunci tot ce spun este ca merita luat in considerare nu doar pentru sunet cat si pentru calitatea constructiei si usurinta de utilizare. Minusul  major ramane este lipsa unui port de monitorizare audio pentru casti. Trepiedul putea sa aiba picioare mai lungi, dar in rest totul este conform “asteptarilor”.

 

 

SPC Gear SM950T este deja disponibil in Romania la un pret mediu de ~450 lei, iar la oferta a fost zarit si pe eMAG la ~390 lei. Un pret decent pentru ceea ce ofera, iar pentru cei care vor varianta cu brat articulat, aceasta exista la un pret de ~580 lei. Produsele SPC Gear sunt disponibile in Romania la eMAG ( vezi oferta ) PC Garage ( vezi oferta )evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!Ghidul IT 2020 ©