QNAP anunta noul OS QTS 5.0 Beta pentru NAS-uri

QNAP a lansat QTS 5.0 Beta, cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru dispozitivele NAS. QTS 5.0 a fost actualizat cu Linux Kernel 5.10, oferă o securitate îmbunătățită, suport WireGuard VPN și performanțe îmbunătățite ale cache-ului pe NVMe SSD.
QNAP invită utilizatorii să participe la programul Beta și să ofere feedback în privința noii versiuni, în vederea îmbunătățirii continue a QTS pentru a oferi o experiență de utilizare mai completă și mai sigură. Aflați mai multe despre programul QTS 5.0 Beta la https://www.qnap.com/go/qts/5.0.

 

Principalele aplicații și caracteristici noi din QTS 5.0:

 

  • Interfața oferă o navigare mai fluidă, un design accesibil, un panou de anunțuri pentru simplificarea instalării inițiale a NAS-ului și bara de căutare din meniul principal pentru găsirea rapidă a aplicațiilor.
  • QTS 5.0 suportă TLS 1.3, poate actualiza automat sistemul și aplicațiile și oferă chei SSH pentru autentificare securizând accesul la NAS.
  • Noul QVPN 2.0 va integra WireGuard VPN, un instrument ușor și fiabil. QVPN 2.0 le oferă utilizatorilor o interfață ușor de utilizat pentru configurarea și securizarea conexiunii.
  • Noul kernel îmbunătățește performanța și utilizarea SSD-urilor NVMe. Atunci când este activată accelerarea cache-ului, stocarea SSD poate fi utilizată mai eficient, eliberând în același timp resursele de memorie.
  • Utilizând Edge TPU în QNAP AI Core (motorul cu AI pentru recunoașterea imaginilor), QuMagie poate efectua o recunoaștere mai rapidă a fețelor și a obiectelor, în timp ce QVR Face consolidează analiza video în timp real pentru recunoașterea instantanee a fețelor.
  • DA Drive Analyzer valorifică inteligența artificială bazată pe cloud pentru a estima durata de viață preconizată a unităților de stocare, ajutând utilizatorii să planifice în avans înlocuirea unităților pentru a se proteja împotriva timpilor de nefuncționare a serverului și a pierderilor de date.
  • QNAP NAS poate funcționa ca un server FTP, oferind conexiune SSL/TLS criptată, controlul lățimii de bandă QoS, setarea limitărilor de transfer FTP sau a limitărilor de viteză pentru utilizatori și grupuri de utilizatori. QuFTP suportă, de asemenea, FTP Client.

 

QTS 5.0 Beta poate fi descărcat de la adresa https://www.qnap.com/go/qts/5.0. Utilizatorii trebuie să verifice în prealabil compatibilitatea versiunii QTS 5.0 Beta cu dispozitivul NAS. Anul 2021 pare sa fie un an al OS-urilor noi pentru NAS-uri ( recent si Synology a lansat o noua varianta ). Produsele Qnap sunt disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!Ghidul IT 2020 ©