Prezentare ASUS ZenBook Duo 15 – Un laptop portabil si puternic cu ecran OLED

Multe laptopuri își imaginează că poartă în raniță bastonul de flagship, dar în realitate doar câteva ajung să respire atmosfera rarefiată din vârf.  ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED are tot ce-i trebuie, acolo unde-i trebuie pentru a ocupa această poziție de flagship pentru ceva vreme de acum înainte. De la puterea de calcul impresionantă, la performanțele grafice de excepție și aspectul atrăgător împletit cu o funcționalitate pe alocuri surprinzătoare, acest laptop este un demn urmaș al primei generații de Pro Duo și o evoluție a designului industrial ZenBook.

 

Designul  ZenBook se bazează pe un șasiul și un capac care sunt realizate din aliaj de aluminiu cu magneziu și aliaj de aluminiu, completând perfect finisajul Celestial Blue. Modelul ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED vine de la greutatea de doar 2,4 kg și grosimea de 21,5 mm, ceea ce-l face cu 100 g mai ușor și cu 2,5 mm mai subțire decât predecesorul ZenBook Pro Duo 15 UX581.

 

Textura capacului.

 

 

Pentru a ajuta creatorii să accelereze fluxurile de lucru cu ScreenPad Plus, ASUS a adăugat o nouă aplicație Control Panel pentru ScreenXpert 2.0. Această funcție este compatibilă în prezent cu Adobe Premiere, After Effects, Photoshop și Lightroom Clasic. Atunci când utilizatorul deschide oricare dintre aceste aplicații, Control Panel deschide un panou corespunzător potrivit pentru a fiecare software, permițând funcții utilizate în mod obișnuit, cum ar fi zoom, luminozitate și contrast prin intermediul cursoarelor, butoane și cadrane. Creatorii pot personaliza complet funcțiile și poziționarea pictogramelor pentru fiecare dintre aplicații.

 

Balamalele ecranelor sunt facute sa reziste.

 

ZenBook Pro Duo 15 OLED dispune, de asemenea, de un nou design termic cu două ventilatoare foarte eficiente, fiecare dintre ele având 97 de pale, față de generația anterioară, care avea 71 de pale. În plus, șase conducte termice lucrează pentru a îmbunătăți considerabil disiparea globală a căldurii, permițând lui ZenBook Pro Duo 15 OLED să-și mențină performanțele ridicate. Una dintre conductele de căldură (Ø5) este plasată pe partea din spate a MOSFET-ului de pe placa de bază, pentru a spori eficiența disipării căldurii modulului de alimentare.

 

 

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED are un ecran 4K OLED tactil care ajunge până la 15,6 inchi, suportând o rezoluție 3.840 x 2.160 și un timp de răspuns de 0,2 ms. Ecranul oferă o gamă de culori ultra-wide care acoperă 100 % spațiul de culoare DCI-P3, utilizat pe scară largă în industria cinematografică, și este validat PANTONE pentru a oferi cea mai bună acuratețe a culorilor. Panourile ASUS OLED sunt calibrate pentru a reproduce cu acuratețe culorile

 

. Acest lucru asigură că tot conținutul este afișat cu acuratețe și așa cum a fost intenționat de creatorii săi, nu doar cu luminozitate la intensitate maximă, ci la orice setare de luminozitate. Acest lucru este deosebit de important pentru conținutul HDR.  Ecranul OLED ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED dispune, de asemenea, de un raport de contrast de 1.000.000:1 și este certificat VESA DisplayHDR 500 True Black

 

Ecranele ofera o prezenta pe birou impresionanta a acestui laptop.

 

 

Cu un format subțire și ușor, ZenBook Pro Duo 15 OLED este echipat cu procesoare care urcă în gamă până la Intel Core i9. De asemenea, fiecare model suportă până la 32 GB de memorie DDR4 la 2.933 MHz și o unitate PCIe 3.0 de până la 1 TB, SSD NVMe, precum și porturi Thunderbolt 3, HDMI 1.4 și USB 3.2 Gen 2 Type-A, împreună cu un port audio de 3,5 mm. Toate aceste opțiuni asigură o conectivitate cuprinzătoare. ZenBook Pro Duo 15 OLED dispune de GeForce RTX 3070 ( vezi review ). Acest GPU este bazat pe arhitectura NVIDIA Ampere cu nuclee CUDA, nuclee RT și nuclee Tensor.

 

Pe lângă faptul că oferă performanțe grafice puternice, nucleele RT și Tensor Cores. De asemenea, funcționează fără probleme cu tehnologia NVIDIA Optimus pentru a oferi un echilibru perfect între durata de viață lungă a bateriei și performanță. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED are o baterie de 92 de wați-oră cu un design cu două straturi stivuite, crescând capacitatea cu 29,5% pentru o autonomie de până la 6,2 ore, o îmbunătățire de 22% față de ZenBook Pro Duo UX581.

 

 

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED dispune de două porturi Thunderbolt 3 USB-C. Fiecare port Thunderbolt poate suporta o lățime de bandă de date de până la 40 Gbps și o ieșire de afișare de până la 8K. ZenBook Pro Duo 15 OLED este echipat cu tehnologia ASUS WiFi Master, care nu numai că are încorporată o rețea wireless Intel WiFi 6 pentru performanțe de transmisie mai rapide, dar adaugă și tehnologia ASUS exclusivă WiFi SmartConnect, care oferă o acoperire și stabilitate mai mari și o conexiune wireless fără întreruperi.

 

 

 

ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este un laptop impresionant care se gaseste in configuratia prezentata mai sus si in Romania. Pe raft pretul unui exemplar este de ~16500 lei. Insa pe langa acesta mai exista o intreaga familie de configuratii pentru toate buzunarele. toate variantele sunt disponibile pentru achizitie la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 

 

 

 

 Ghidul IT 2020 ©