SSD-uri de mining Plotripper si Plotripper Pro de la Sabrent – Anduranta dusa la extrem

Despre Sabrent am tot vorbit in ultima vreme, asta pentru ca produc  o gama de SSD-uri diversificata si performanta. Acestia au anuntat astazi modelele Plotripper si Plotripper Pro pentru Chia Plotting ( minare chia ). Acest proces nu este destinat pentru SSD-urile consumer, pentru ca le poate consuma durata de scriere in cateva saptamani/luni.

 

 

Principalele diferente intre varianta Pro si non-Pro sunt cifrele TBW ( Total Bits Written ) care dicteaza defapt rezitenta la scrieri a cipurilor NAND. Implementarea LifeXtension oferita de Sabrent este o functie de over-provisioning dus la extrem. Asta inseamna ca variantele de 1 si 2 TB disponibile in cazul ambelor modele sunt defapt modele de 8 TB. Pretul acestora va fi si el pe masura.

 

Cifrele TBW pentru variantele de 2 TB sunt de ~10.000 pentru Plotripper si respectiv ~54.000 pentru varianta Pro.

De aici si declaratia Sabrent ca viitoarele modele vor fi de ~18 ori mai durabile ca cele din seria Rocket.

 

Ambele modele vin in format M.2 si ar putea fi instalate in orice sistem de tip Chia Mining sau Workstation-uri pentru exploatare extrema. Faptul ca sunt de mining nu inseamna ca un pasionat de hardware nu le poate folosi la alte activitati. Plotripper si Plotripper Pro vin in capacitati de 1 si 2 TB in acest moment. Capacitatile sunt suficiente pentru mining si la SSD-urile consumer, dar le lipseau anduranta.

In acest moment nu se stiu prea multe despre controller-ul folosit, dar sigur va fi un Phison de noua generatie.

 

Despre preturi si disponibilitate nu se stie nimic momentan, dar am sa updatez articolul pe masura ce se afla. Pretul va fi cel mai probabil unul mare, dar ramane de vazut cum se va scala in raport cu TBW oferit de modelele consumer. Pana atunci va invit sa cititi review-ul cu Sabrent 4 Plus ( vezi material ), acesta fiind cel mai rapid SSD de consumer din gama lor. Curand sper sa vad Sabrent si la  PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).

Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 

 

 

 

 



Ghidul IT 2024 ©