Radeon RX6700 XT este aici – O noua placa video pentru gaming in 1440P

Noua placa AMD Radeon RX 6700 XT este realizată pe arhitectura inovatoare AMD RDNA 2 cu 12GB memorie GDDR6, RX6700 XT oferă cu până la de 2 ori mai multă performanță în gaming față de generațiile precedente de plăci grafice. Tot la capitolul diferențe, Radeon RX 6700 depășește pragul de 165 FPS obținut de predecesorii săi în jocurile consacrate la rezoluție 1440p. Astfel, noua placă video reprezintă un upgrade considerabil pentru posesorii plăciilor video care au fost lansate în urmă cu doi-trei ani.

 

 

Caracteristicile  cheie AMD Radeon RX6700 XT:

 

  • AMD Infinity Cache – memoria cache de ultimă generație este de 96MB, oferă o lățime de bandă de până la 2,5 ori mai mare față de o arhitectură tradițională, la același nivel de consum, pentru performanțe ridicate în jocuri

 

  • AMD Smart Access Memory    oferă performanțe mai mari la combinarea plăcilor grafice din seria AMD Radeon 6000 cu noile procesoare AMD Ryzen 5000 ori cu AMD Ryzen 3000 și cu plăcile de bază din seria AMD 500, combo ce produce un boost de performanță de 16%.

 

  • 12GB de mare viteză GDDR6 VRAM – Proiectată pentru a oferi performanță în cele mai complexe jocuri din prezent, dar și pentru viitoarele jocuri AAA la rezoluții mari și setări maxime.

 

  • AMD Radeon Software Adrenalin – reprezintă ecosistemul AMD Radeon ce facilitează experiența în jocuri. Variabile Rate Shating oferă suport Radeon Boost pentru a crește performanța cu până la 27% în jocuri și împreună cu suportul DirectX12 pentru Radeon Anti-Lag va reduce input-lag-ul și va oferi un avantaj competitiv în gaming.

 

  • DirectX Raytracing (DXR) – plăcile grafice bazate AMD RDNA 2 sunt optimizate pentru o oferi efecte de lumină, umbre și reflexii în timp real cu DXR, iar în momentul când sunt asociate cu AMD FidelityFX oferă cea mai bună claritate chiar și pentru cele mai mici detalii, iar performanța va rămâne la cele înalte cote,  fiind un echilibru ideal între performanță și calitatea imaginii.

 

 

Acum ramane de vazut la ce pret gasim RX6700 XT pe rafturile din Romania pentru ca MSRP nu va f respectat. Pana la disponibilitatea acestora pe ~17 Martie va invit sa cititi articolul cu RX6800 si 6900XR ( vezi articol ).Placile video din actuala seria RX6000 mai pot fi gasite ocazional la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 Ghidul IT 2020 ©