Gigabyte anunta Aorus Gen4 Extreme – SSD cu citire de 7Gbps

Aorus Gen4 Extreme este cel mai nou SSD PCIe 4.0 anuntat de Gigabyte. Fata de actuala generatie Aorus Gen 4 ( vezi review ) care ofera maxim 5000 MB/s la citire. Noua generatie ofera citiri pana la 7000 MB/s in timp ce scrierea se face la 6850 MB/s pentru varianta de 2 TB. Varianta de 1TB scrie cu maxim 5800 MB/s. Pentru performanta asta este responsabil controller-ul Phison PS5018-E18. Principalul rival pentru acest SSD este Sabrent 4 Plus si Samsung 980 Pro.

 

 

Specificatii complete pentru variantele de 1 si 2 TB.

 

Alaturi de controller pe SSD sunt prezente module DDR4 de 1 si 2 GB pe post de buffer pentru atingerea vitezelor de scriere si citire atat de mari. Memoria folosita de Gigabyte este NAND 3D cu 96 de straturi si este de tip TLC. Durabilitatea scrierilor este garantata la maxim 1400TB pentru modelul de 2 TB sau garantie de 5 ani. Pe partea de racire Gigabyte ofera o racire pasiva cu 2 heatpipe-uri.

 

 

Aranjarea interna a componentelor.

 

Aorus Gen4 Extreme este un model promitator care profita de interfata PCIe 4.0 adusa de AMD pe paltforma X570/B550. Este genul de SSD care poate fi utilizat de catre editorii video si cei care au nevoie de un mediu de stocare rapid pentru masini virtuale. Disponibilitatea unitatilor si pretul acestora nu este inca cunoscut, dar ma astept la niste preturi pe masura performantelor. Toate SSD-uril Aorus sunt disponibile in Romania la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) CEL.ro ( vezi oferta ) si evoMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 Ghidul IT 2020 ©