Prezentare Thonet & Vander VERTRAG 2.0 – Boxe de birou cu Bluetooth si design minimalist

Thonet & Vander este cel mai nou brand de boxe disponibil in Romania pentru consum multimedia. VERTRAG BT este un set de boxe 2.0 pentru birou care se poate conecta prin RCA sau cu ajutorul conexiunii Bluetooth 4.1 la sursa de sunet.VERTRAG 2.0 vine cu o putere totala reala a celor 2 sateliti de 46W, o putere rezonabila pentru niste boxe de birou/raft pentru camere mici si mijlocii. VERTRAG 2.0 vine cu carcase din lemn pentru sateliti si control al volumului direct pe satelit-ul drept. Difuzoarele au un diametru de 4 inch, iar tweeterele vin cu diametru de 0.5 inch. Setul de boxe de la Thonet & Vander are multe de demonstrat si chiar sunt curios cum se va descurca pe partea de calitate a sunetului atat pe RCA si mai ales pe conexiunea Bluetooth.

 

 

VERTRAG 2.0 are ca principali competitori Microlab si Edifier pe rafturile magazinelor din Romania. Ramane de vazut cum se descurca in comparatie cu brandurile amintite.

 

Specificatii cheie
  • Tip Sistem: 2.0;
  • Putere totala: 46W ( 23W per satelit );
  • Difuzoare cu diametru de 10 cm;
  • Raport semnal/zgomot: 68 dB;
  • Controlul sunetului se face de pe satelit;
  • Carcasa din lemn;
  • Conectivitate wireless: Bluetooth 4.1;
  • Port RCA;
  • Frecventa de raspuns: 60 – 20.000 Hz;
  • Greutate sateliti: 7.5 kilograme.

 

Inspectie Vizuala

 

 

Cutia galbena are o dimensiune medie.

In cutie gasim: Telecomanda, Cabluri, Alimentator si Manualul.

 

Difuzoarele sunt acoperite de un material textil negru.

Baza Boxelor si picioarele din cauciuc.

Interfetele fiecarui difuzor.

Conectorii din spatele boxei principale.

Carcasa boxelor este realizata din material lemnos cu o textura exterioara care imita lemnul masiv.

Setul de boxe vine cu design simplu, dar destul de aratos pentru un set de boxe de ~500 lei.

 

Utilizare

 

 

Thonet & Vander VERTRAG este primul set de boxe 2.0 pentru birou cu Bluetooth folosite pana acum. Le-am folosit exclusiv prin conexiunea fara fir alaturi de Telefon ( Spotify Premium ) – Laptop ( Acer Swift 5 ) si conectate la modulul BT din Aorus Extreme X399 ( sistemul de lucru ). Pornirea si conectarea boxelor la sursele de mai sus amintite se face usor si fara prea mare efort. Boxele in sine sunt usor de pus in functionare, totul dureaza maxim 5 minute. VERTRAG 2.0 au fost pozitionate atat langa monitor cat si pe podea in camera de lucru de 5 x 5 metri. Pana acum ascultam muzica la un Ultimate Ears Megaboom 3 pentru portabilitate. Acum ca am mai multa putere pot da muzica cat de tare permit boxele fara sa raman fara baterie atat de rapid.

 

Ajustarea volumului/treble/bass se face rapid ci precis cu potentiometrele din sateliti.

Controlul de volum are pasi care se simt la ajustare.

 

Telecomanda setului de boxe adauga un plus de comoditate pentru utilizare. Aceasta nu este de o calitate desavarsita, dar exista si functioneaza bine de la 2-3 metri fata de sistem. As fi apreciat o telecomanda dedicata de calitate mai buna. Puterea de 46W RMS a boxelor este suficienta pentru camere de pana in 20-25 de metri patrati. Este un set de boxe echilibrat ca putere pentru cei care nu vor sa deranjeze vecinii prea tare. Dupa o utilizare de cateva saptamani pot sa zic ca este un sistem care merita atentia voastra. Calitatea audio perceputa de mine o voi discuta putin mai incolo.

 

 

Thonet & Vander VERTRAG 2.0 vin cu o constructie din lemn a carcasei ( HDDA Wood ). Lemnul folosit nu este masiv exact cum este de asteptat, dar pattern-ul lipit de jur imprejurul boxei ii ofera un aspect placut care se potriveste oricarui setup. Setul VERTRAG 2.0 se potriveste de minune oriunde trebuie sa existe un set de boxe care sa nu atraga atentia prea tare. Pentru a se potrivi cat mai mult in tema “incognito” peste difuzoare boxele au o panza neagra si branding minim. Setul de boxe are o greutate de 6 kilograme ( cam 3 kg pentru fiecare satelit ) si se simt solide in mana. Pentru un set de boxe la ~100 Euro acestea ofera un aspect placut si constructie solida.

 

 

 

Thonet & Vander VERTRAG 2.0 a stat pe biroul meu de lucru de la inceputul lunii Decembrie. Nu pot sa zic ca l-am folosit intens  sau la volum maxim constant, dar pentru momentele cand a mers ma bucur ca vine cu conectivitate bluetooth. Sunetul produs de cele 2 difuzoare este cat se poate de bun pentru urechea mea obisnuita cu boxe de consumer. Nu pretind ca as fi un expert audio, dar pot sa imi dau seama cand ceva se aude prost sau bine. Setul VERTRAG 2.0 vine cu un bass placut si deloc distorsionat la volum maxim. Cel putin nu am reusit sa aud ca ar suna rau in pasajele melodiilor cu bass din toate genurile. Nivelul de bass este suficient pentru o utilizare casnica la fel cum sunt si inaltele care nu inteapa la volum maxim. La fel se intampla si cu inaltele cand dai volumul la maxim, acestea nu sunt prea ascutite cat sa iti omoare timpanul, par echilibrate si in regula.

 

 

Puterea boxelor este cuprinzatoare pentru camerele mici si medii. Auditiile muzicale pe care le-am facut au fost pe muzica Intrumentala, Pop si ceva Rock Classic. Pe partea de utilizare in jocuri, boxele fac fata destul de bine in soundtrack-urile variate din Doom Eternal ( vezi articol ) si CyberPunk 2077 ( vezi review ). Nu am putut juca la volum maxim ambele jocuri, dar la volum 60% se aud cat se poate de in regula.

 

Concluzie

 

 

Thonet & Vander VERTRAG 2.0 este un set de boxe pentru birou echilibrat. Vin cu o constructie din lemn, design minimalist si o calitate a sunetului buna pentru un sistem de  sub 500 lei . Conexiunea Bluetooth reprezinta o dotare care va reprezenta un punct de achizitie pentru multi dintre voi. Faptul ca le alimentam si conectam wireless la sursa de sunet, reprezinta un lucru comod care ne scuteste de tras fire. Telecomanda sistemului ajuta si ea la utilizarea comoda a sistemului ( oprit/pornit – mut – volum si pairing ). Este o telecomanda cam ieftina, dar isi face treaba. Ar fi fost placut ca cei de la Thonet & Vander sa includa o telecomanda proprie nu un model intalnit la strip-urile RGB de 100 lei. Cam asta ar fi principala mea nemultumire la acest sistem.

 

 

Thonet & Vander VERTRAG 2.0 este disponibil in Romania la un pret mediu de ~450 lei. Acesta fiind disponibila la PC Garage ( vezi oferta ) alaturi de toata gama de boxe Thonet & Vander ( vezi toata gama ). Pretul acestui set este mai mare cam cu ~15% fata de concurenta Microlab si Edifier, in gama de pret existand trei variante alternative de putere ( vezi lista ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, achizitionand din ele ajutati la buna functionare a blogului. Va multumesc!

 Ghidul IT 2020 ©