Prima Impresie alaturi de ASUS ZenBook Flip S UX371

Cei mai mulți dintre noi se adaptează la calculatorul pe care îl folosesc, așteptând  încărcarea sistemului de operare sau executarea unor comenzi ce iau în mod tradițional mai mult timp. Pe nimeni nu deranjează să lucreze pe un calculator mai nou, mai bun, mai rapid și puternic, însă acest lucru nu este întotdeuna posibil.  ASUS ZenBook Flip S UX371 este un laptop convertibil, de generație nouă, ce ne oferă cele mai noi îmbunatatiri. Dacă ați lucrat până acum pe laptopuri vechi, cu ecran a carei matrice LCD este de tip TN sau VA veți simți o schimbare majoră de calitate. Imaginile afișate pe ecranul OLED 4K UHD sunt mai vii, mult mai clare. Panoul este validat Pantone, acoperă în proporție de 100% spectrul de culoare DCI-P3, iar timpul de răspuns este extrem de mic, de numai 0,2 milisecunde.

 

Specificatii cheie

 

 • Sistem de operare: Windows 10 Pro (64bit);
 • Intel Core i7-1165G7 de genrația a 11-a ( stock 2.8 GHz cu Turbo pana la 4.7 GHz și 12 MB cache );
 • Grafică: Intel Iris Xe;
 • Memorie RAM: 16 GB 4266MHz LPDDR4X integrată;
 • Stocare: SSD M.2 PCIe 1TB
 • Ecran 13.3” tactil cu margini subțiri, OLED 4K UHD 3840 x 2160 16:9, luminozitate 400 niți, DCI-P3 100%;
 • Conectivitate: 2 x USB-C cu suport Thunderbolt 4 (până la 40 Gbps), 1 x USB 3.2 Gen 1 Tip A, HDMI 1.4;
 • WiFi Intel WiFi 6 cu performante Gig+ (802.11ax), Bluetooth® 5.0;
 • Baterie litiu-polimer de 67Wh cu 4 celule;
 • Adaptor de alimentare de 65;
 • Dimensiuni: grosime 1,39cm x lungime 30,5cm x lățime 21,1 cm;
 • Greutate: aprox. 1,2 Kg (cu baterie).

 

Laptopul vine la pachet cu Husa, Pen, Adaptor de retea si audio ( USB A la RJ 45 si USB-C la Jack ).

 

Ecranul montat pe ZenBook Flip S UX371 are diagonala de 13,3 inchi, este sensibil la atingere și este acoperit cu sticlă. Ecranul suportă stylusul activ ASUS Pen ce poate fi folosit cel mai bine în modul tabletă. Panoul este articulat de corpul laptopului cu o balama dublă, numită 360° ErgoLift. Atunci când rotiți ecranul la 360°, UX371 devine o tabletă de 13,3 inchi ce poate fi utilizată în pat, pe canapea sau când stați comod în fotoliu și citiți presa online. Graficienii vor profita din plin de aceste posibilități. Bineînțeles, butoanele și porturile sunt mutate pe lateralul portabilului pentru a fi ușor de accesat în orice situație. În momentul în care rotiți ecranul, tastatura și touchpadul se dezactivează.

 

UX371 are un profil subtire in care reuseste totusi sa integreze un USB A + HDMI mare.

Tastatura este fara NumPad si vine cu sageti inghesuite din pacate.

Trackpad-ul este iluminat si dubleaza ca si NumPad. O integrare ingenioasa.

 

Gurile de aerisire sunt in spate, ceea ce ofera o cale libera aerului cald sa iasa din laptop.

 

Laptopul dispune de un set bogat de conectori. Porturile USB Thunderbolt 4 sunt cele mai rapide în transferul datelor, însă acele viteze maxime teoretice se pot atinge doar în prezența unor SSD-uri de ultimă generație, lucru care nu se întâmplă întotdeauna.Pe lângă porturile USB 4 există și o ieșire HDMI, preferată de cei care obișnuiesc să conecteze videoproiectoare sau televizoare cu diagonală mare. ASUS ZenBook Flip S UX371 poate funcționa până la 15 ore grație unui acumulator litiu-polimer și a optimizărilor aduse de procesorul Intel Core din generația a 11-a. În momentul în care bateria este descărcată, aceasta poate fi adusă de la 0 la 60%  în numai 49 de minute. Încărcarea se realizează prin portul USB-C, UX371 acceptând o mulțime de surse de curent care respectă acest standard.

 

 

Asus UX371 este disponibil in configuratia prezentata pe rafturile magazinelor online din Romania la un pret mediu de ~8000 lei. La momentul redactarii acestui articol am gasit laptopul la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) si evoMAG ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!Ghidul IT 2020 ©