Alloy Origins Core – Tastatura mecanica TKL cu switch-uri HyperX

Alloy Origins Core este prima tastatura TKL de la HyperX care vine cu switch-uri mecanice proprii. Ele se numesc HyperX Red Liniar si Aqua Tactile sunt integrate intr-un sasiu metalic cu dimensiuni compacte.Constructia este metalica asa cum ne-a obisnuit HyperX in ultimii ani. Motivele pentru care am ales sa incerc aceasta tastatura sunt formatul TKL si switch-urile HyperX. Am tot testat pana acum Cherry MX, iar un switch nou ar fi interesant de incercat. Odata cu aceasta miscare, cei de la HyperX isi intaresc pozitia pe piata producatorilor de periferice cu aceasta miscare.

 

 

Durabilitatea acestor HyperX este de 80 milioane de apasari, iar presiunea de apasare este de 45 grame. Iluminarea este RGB si controlabila din tastatura sau din aplicatia NGenuity. Conexiunea la calculator a tastaturii Alloy Origins Core se face printr-un port USB Type-C. HyperX Alloy Origins Core este o tastatura tentanta din specificatii, dar ramane de vazut cum se descurca in utilizare intensa de cateva luni.

 

 

Specificatii cheie

 

 • Tastatura mecanica cu switchuri HyperX Red Liniar si Aqua Tactile;
 • Rating Switch: 80 milioane de apasari;
 • Iluminare RGB individuala pe fiecare tasta si  6 moduri dinamice;
 • Aplicatia NGenuity permite personalizarea butoanelor;
 • Iluminarea RGB cu 16.7 milioane de culori si disponibila in 5 intensitati;
 • Conexiune Type-C cu cablu textil detasabil cu lungime de 180 cm;
 • Mod Gaming;
 • Pooling rate: 1000 Hz = 1 milisecunda ( detalii aici);
 • 100% Anti-ghoting;
 • N key rollover;
 • Compatibilitate: PC – Xbox si PS4;
 • Dimensiuni: 360 mm ( Lungime ) x 132.5 mm ( Inaltime )  x 34,5 mm ( Grosime );
 • Greutate: 900 grame.

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

HyperX Alloy Origins Core a venit la set alaturi de un mouse pad si un suport de incheieturi ( disponibile separat ).

Ambalajul tastaturii este compact si este prezent un sticker cu tipul de switch folosit.

Fury S in varianta de 90 x 42 cm ofera o suprafata excelenta pentru tastatura/mouse si alte periferice.

Suportul este moale, gros si ofera suport pt sesiunile lungi de gaming sau redactari.

Partea inferioara are un grip care previne alunecarea.

Pad-ul este gros si are o cusatura rosie de jur imprejur.

Revenind la tastatura HyperX Alloy Origins Core in cutie gasim doar cablul USB-C la USB A detasabil.

Acesta este texturat pentru rezistenta si detasabil.

HyperX Alloy Origins Core privita de sus si din partea inferioara pare o tastatura compacta.

Profilul tastaturii.

Conectorul USB Type-C accepta doar cabluri cu marginea ovala.

Inclinarea tastaturii se poate face la 3, 7 si 11 grade cu piciorusele inferioare.

Partea inferioara a tastei.

Switch-urile HyperX Red scoase la iveala.

Din sagetile sus/jos + F1/F2/F3 se poate opera iluminarea si intensitatea fara software instalat.

Setup-ul asezat si gata de treaba.

 

 

Utilizare

 

 

 

HyperX Alloy Origins Core vine cu o prezenta minima pe birou datorita dimensiunilor compacte. Este un bun exemplu de trecere la o tastatura mecanica pentru actuali utilizatori de taste cu membrana. Switch-urile proprii HyperX ofera o experienta de tastare usor tactila, dar liniara cu forta de apasare medie spre mare. Personal gasesc zgomotul de feedback al acestor switch-uri placut si nu cu mult diferit fata de Cherry MX Red. Am folosit tastatura cam 3 luni exclusiv pentru redactare text si gaming alaturi de titluri precum: Doom Eternal, Shadow of the Tomb Rider, Rocket League, Control si Ghost Recon Breakpoint. HyperX a reusit o implementare buna de switch-uri pe varianta RED.

 

Origins Core si ale sale switch-uri mecanice ofera feedback ferm si au o forta de apasare echilibrata pentru cei obisnuiti cu tastaturile mecanice. Pentru un utilizator nou, switch-urile HyperX vor fi mai greu de apasat consistent, dar satisfactia este garantata dupa acomodare. Formatul TKL ocupa putin loc, iar constructia este foarte solida. Origins Core este realizata din plastic rigid in partea inferioara, iar pe baza tastelor este prezinta o placa metalica de 2 mm pentru o rigiditate excelenta. Tastatura este solida si rezista fara probleme la scapari accidentale de pe birou. Picioarele de ajustare sunt si ele foarte solida, iar tastatura per total are o prezenta destul de compacta pe birou. Ergonomia este ok, dar ar fi fost placut sa includa suportul moale si inalt de incheietura in pachet. Pentru ca pe termen lung incheieturile vor avea de suferit.

 

 

 

 

 

Software si Iluminare

 

Aplicatia HyperX NGenuity este utilizata pentru programarea tastelor macro si a iluminarii. Iluminarea tastaturii este uniforma si este disponibila pentru individual pentru fiecare tasta, dar si selectabile pe multiple zone. Sunt disponibile 5 intensitati de iluminare, pentru fiecare din cele 6 moduri dinamice disponibile. Tastatura poate memora pana la 3 profile de iluminare programabile din software. Iata cum se prezinta HyperX NGenuity:

 

Meniul principal al aplicatiei…

Setarile disponibile din aplicatie.

Iluminarea se poate personaliza pe taste si cu layere de efecte unele peste altele cu opacitati diferite.

Se pot dezactiva taste pentru a evita apasarile accidentale in jocuri.

Functionarea tastelor poate fi modificata pentru lucrul in aplicatii specifice.

Este posibila si inregistrarea de macro-uri.

 

Aplicatia HyperX NGenuity este acum mai stabila, dar nu se poate descarca decat din Windows,  ceea ce mi se pare rusinos. Puteau sa lase link de download direct de pe site HyperX fara redirectionarea pe Windows Store. Ca functionalitate totul merge bine, iar optiunile de personalizare pot acoperi o gama larga de utilizatori.

 

 

 

 

 

Iluminarea tastaturii arata cam asa:

Iluminarea din interiorul tastelor este uniforma, iar fontul este unul standard placut.

Lumina tastelor se disipa pe sub acestea si le ofera un glow reflectat de suprafata metalica superioara a tastaturii.

Culorile sunt vii, iar calitatea iluminarii mi se pare foarte atragatoare si usor de personalizat.

 

 

 

 

Concluzie

 

 

HyperX Alloy Origins Core este o tastatura solid construita cu dimensiuni compacte si iluminare RGB fenomenala. Ma bucur sa vad ca vine cu mufa USB Type C si cu memorie integrata pentru trei profile. Aplicatia HyperX NGenuity ofera posibilitati de personalizare a iluminarii stufoase alaturi de reprogramari de butoane si dezactivare de taste. Acum poti avea o tastatura TKL personalizata dupa bunul plac cu 3 profile personalizate memorate intern. Switch-urile HyperX RED sunt placut de ascultat si folosit, ele ofera un feedback echilibrat cu o usoara urma de tactilitate. Cele 80 milioane de apasari vor tine orice utilizator normal 3-4 ani minimum fara probleme.

 

 

HyperX Alloy Origins Core este o tastatura echilibrata care ofera multe pentru pretul mediu de ~500 lei, dar ar fi putut totusi sa includa un suport de incheieturi la pachet la banii astia. In rest numai de bine, o recomand pentru gameri si celor care for sa se auda cand tasteaza texte lungi. Origins Core este disponibila in Romania alaturi de toata gama de periferice HyperX la PC Garage ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ).  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul!

 

 Ghidul IT 2020 ©