Prezentare Trust GXT 488 Forze – Casti certificate Sony pentru gaming pe consola

Dupa prezentarea setului de casti Zamak de la Trust ( vezi articol ), a sosit momentul sa va prezint un alt set pentru console. Trust GXT 488 Forze este un model certificat oficial pentru utilizarea cu consolele PS4 si poate chiar si cu PS5. GXT 488 este pentru cei care pasesc de la castile In-Ear catre un set Over-Ear de buget. Acestea pot fi folosite pentru gaming pe consolele PS4 / PS4 Slim si PS4 Pro. Ele sunt compatibile si cu orice alte dispozitive cu jack de 3.5 mm, dar sunt lansate catre posesorii de console. Cupele sunt generoase si au difuzoare cu un diametru de 50 mm. Banda de cap este ajustabila, microfonul este flexibil pentru o adaptare cat mai buna si ergonomica la fiecare utilizator.

 

Pernele din cupe sunt din spuma, iar padding-ul benzi de cap este generos si ofera o fixare destul de ergonomica. Daca este sa ma iau dupa experienta castilor Trust testate in trecut, ergonomia a fost mereu rezonabila. Pe partea de audio nu ma astept sa fie extraordinare, dar ca raport pret/calitate probabil vor fi mai mult decat ok pentru pasionatii de jocuri.

Specificatii cheie

 

 • Compatibil cu toata seria de console PS4;
 • Cupe cu difuzore dinamice cu diametru de 50 mm ( magneți neodim );
 • Frecvența de răspuns: 20Hz–20,000 Hz;
 • Impedanta: 32 Ohmi;
 • Sensibilitate casti: 115 dB/mW la 1kHz;
 • Microfon omni-directional pentru preluarea apelurilor;
 • Frecventa de raspuns microfon: 50 Hz – 10000 Hz ;
 • Interfata de conectare: Jack 3.5 mm;
 • Buton de mut si control de microfon pe fir;
 • Cablu textil cu o lungime de 120 cm.
 • Greutate: 300 g.

 

Inspectie Vizuala

 

 

Cutia produsului ofera specificatiile complete si cateva detalii estetice despre produs.

Spuma cu memorie pentru banda de cap este generoasa.

Design-ul exterior al castilor este simplu, prezent este logo-ul PS pe fiecare casca.

Cupele + Unitatea de difuzor privite din lateral.

Banda de cap se ajusteaza prin glisare.

Banda de cap privita de sus.

Pe fir sse gaseste controlul de volum si butonul de mute pentru microfon.

Unitatea de control al volumului are dimensiuni generoase.

Cablul este acoperit de nailon pentru extra rezistenta.

Unul din difuzoarele de 50 mm.

Pad-urile se prind de casca cu 5 clips-uri.

Cupele castilor au suficienta spuma pentru confort si pe interor prezinta un mesh textil.

Trust GXT 488 Forze surprinse din lateral.

Castile pe suport privite din fata.

 

Prima Impresie

 

 

Trust GXT 488 Forze reprezinta o alegere echilibrata,  fiind un set de casti pentru cei care prefera sa se joace pe consolele Sony sau pe PC. Avand jack de 3.5 mm se potrivesc si cu alte dispozitive nu sunt strict pentru seria PlayStation, dar asa sunt ele prezentate oficial. Trust a reusit sa obtina o recunoastere oficiala din partea celor de la Sony. Castile nu au microfon sau fir detasabil, dar nici nu te astepti la astfel de functionalitati la sub 199 lei. Este o pereche orientata pentru cei care se joaca ocazional  pe consola si au nevoie de casti confortabile care sa nu coste mai mult decat un joc de PS4 relativ nou.

 

 

 

Trust GXT 488 Forze au o constructie modesta din plastic formata din plastic si burete. Firul in sine este si el textil si suficient de lung cat  sa ajunga la controller de PS4 sau calculator. Calitatea materialelor este rezonabila, plasticul este mat si destul de rigid, singura parte metalica a castilor fiind banda de ajustare si sustinere a cupelor.  Cupele in sine au un burete rezonabil de mare care cuprind lobii urechi destul de bine, dar asta tine de constitutia lobilor a fiecaruia. Experienta de confort este similara cu setul Zamak. Cupele in sine sunt destul de mari si au suficienta spuma pentru a sta confortabil pe cap.

 

 

Pentru a testa calitatea audio am facut o mica sesiune de gaming in Doom Eternal si Ghost Recon Breakpoint timp de cateva ore. Calitatea este modesta la volum maxim, dar la jumatate din putere castile chiar se aud bine si inaltele nu sunt atat de ascutite. Joasele si mediile sunt prezente, cele din urma fiind destul de calitative la un volum putin peste jumatate. Puterea castilor este destul de mare, dar la volum maxim nu au cele mai bune calitati audio.

 

 

Concluzie

 

Trust GXT 488 Forze este o pereche de casti accesibila care livreaza sunet rezonabil si o constructie ok la un pret decent. Sunt numai bune pentru jucatorii ocazionali care isi scot consola din sertar pentru a se juca in weekend. Difuzoarele sunt generoase ca dimensiuni si cat de cat rezonabile ca si calitate/claritate a sunetului. Microfonul este flexibil si nu sta in cale cand te joci. Firul este suficient de lung si pare durabil.Ghidul IT 2024 ©