CompuCleaner Xpert Review – Suflanta pentru curatarea echipamentelor IT&C

CompuCleaner Xpert este o suflanta de 550W optima pentru curatarea calculatoarelor de praf. Are o putere echilibrata si doua trepte de suflare, pentru curatarea in siguranta a laptopurilor si a sistemelor de tip desktop. Aerul suflat de CompuCleaner Xpert este filtrat intern, pentru a oferi un flux de aer curat. Folosirea intensiva a unui CompuCleaner Xpert scuteste utilizatorul de folosirea tuburilor cu aer comprimat. CompuCleaner Xpert are un cost echivalent cu ~30-35 de tuburi de aer comprimat, astfel vei face economie si nu vei produce reziduri menajere ( o abordare mai ecologica ). CompuCleaner Xpert vine cu doua trepte de viteza pentru adaptarea puterii in functie de unde doriti sa indepartati praful. La pachet vine cu trei adaptoare pentru varf si cu 3 periute anti-statice, pentru a ajuta in timpul curatarii. Alimentarea se face de la priza cu un fir de 3 metri.

 

 

CompuCleaner produce un air-flow constant de aer curat, pentru o curatare rapida si precisa. Cu ajutorul acestuia se pot curata foarte usor gurile de aerisire ale laptopurilor si ventilatoarele carcaselor de calculator ( acestea fiind de cele mai multe ori dificil de curatat ). Curatarea calculatoarelor de praf  face parte dintr-o strategie buna de mentenanta, pentru a obtine o racire eficienta si o durabilitate extinsa a componentelor. CompuCleaner Xpert reprezinta un produs de nelipsit din trusa unui service de IT sau a celor pasionati de IT alaturi de un kit iFixIT ( vezi articol ).

 

 

 

Specificatii cheie CompuCleaner Xpert

 

  • Putere de 550W;
  • Doua viteze/puteri de operare;
  • In pachet vine cu trei duze si trei pensule anti-statice;
  • Lungime cablu: 300 cm;
  • Greutate: 1036 de grame ( fara ambalaj cu duza atasata ).

 

 

 

 

Inspectie Vizuala

 

 

Cutia este compacta si are prezenta pe ea informatiile cheie despre produs.

 

Pe laterala cutiei sunt enumerate cateva din scenariile de utilizare ale suflantei CompuCleaner Xpert.

CompuCleaner Xpert este o suflanta compacta si de calitate pentru uz caznic si intr-un service de calculatoare.

In cutie pe langa CompuCleaner Xpert se mai gasesc: 1 set de trei pensule ESD, 3 duze si un manual de utilizare rapida.

Asa arata si cele trei duze pentru controlul flow-ului de aer.

Kit-ul de pensule ESD care te pot ajuta la indepartarea prafului din locurile greu accesibile pentru a fi suflat cu CompuCleaner Xpert.

Cablul textil este gros si de buna calitate. Lungimea de 300 cm te scuteste de multe ori de folosirea unui prelungitor.

CompuCleaner Xpert are doua trepte de putere ( una pentru locurile sensibile, iar cea de a 2-a pentru putere maxima ).

La baza gasim un filtru din spuma care permite doar aerului curat sa treaca spre a fi redirectionat spre duza frontala.

Suflanta are la baza si doua picioruse din cauciuc anti-derapante.

 

 

 

Utilizare

 

 

Curatarea de praf a componentelor si a laptopurilor este esentiala pentru a le asigura o racire optima si performanta buna in timp. Atunci cand componentele ruleaza cat mai rece, durata lor de viata este extinsa. O curatare pe an pentru un desktop sau laptop exploatat la maxim ii va extinde durata de viata si mai mult. Suflanta CompuCleaner Xpert este compacta si ofera suficienta putere pentru a indeparta praful dintre radiatoarele fine ale unui laptop si va elimina si praful/parul fin de sub tastele de tip chiclet cu care vin echipate ultrabook-urile. Curatarea echipamentelor nu se opreste aici, Compu Cleaner este un produs universal de suflat praf din multe echipamente casnice nu doar cele de IT.

 

 

Curatarea unui sistem de calcul de tip Desktop cu CompuCleaner este floare la ureche, acesta eliminand praful din radiatoare si dintre headsink-urile placilor de baza rapid si eficient. Chiar si curatarea filtrelor de praf a devenit mai usoara, praful fin depus pe mesh-ul fin al filtrelor nu are sanse sa ramana agatat odata ce pornim suflanta la viteza a 2-a. Ultima viteza trebuie folosita cu atentie la obiectele delicate. De cele mai multe ori o combinatie de perie ESD cu prima viteza poate fi cea mai optima solutie.

 

 

Constructia lui CompuCleaner este realizata integral din plastic rigid cu finisaj mat. Manerul este ergonomic si suficient de bine dimensionat pentru a fi bine apucat. Dimensiunile compacte ale lui CompuCleaner il fac usor de manuit, iar greutatea scazuta il face potrivit si pentru includerea in orice kit de servisare a calculatoarelor.

 

Curatarea laptopurilor cu CompuCleaner.

Curatarea tastaturilor poate fi un cosmar, dar viteza a 2-a din CompuCleaner si o periuta ESD salveaza situatia.

 

Concluzie

 

 

CompuCleaner Xpert este o suflanta compacta cu suficienta putere pentru a indeparta praful din laptop-uri si calculatoare. Nu este nici prea puternica pentru a deteriora componentele, dar nici prea slaba pentru a nu fi eficienta. Inlocuieste cu succes tuburile de aer comprimat, iar renuntand la ele o sa fiti mai prietenosi cu mediul ( reducand deseurile ) si o sa faceti si economie pe termen lung. Cele doua trepte de putere permit alternarea intre putere si delicatete, iar periutele si duzele din pachet sunt accesoriile perfecte pentru a asista la o curatare eficienta a locurilor greu accesibile. Cu CompuCleaner Xpert se pot curata tastaturi, laptopuri, calculatoare de tip desktop si multe alte echipamente. Firul lung ofera posibilitatea de a ajunge la exterior, pentru a disipa praful in aer liber.

 

 

CompuCleaner Xpert este disponibil la un pret de ~300 lei pe site-ul oficial. Comenzile putand fi date de AICI ( vezi oferta completa ). Asteptam ziua cand va fi disponibil si in Romania. Nu trebuie sa lipseasca din trusa pasionatilor de IT&C.

 Ghidul IT 2020 ©