TP-Link Tapo C200 Review – Camera de supraveghere potrivita pentru acasa

TP-Link produce de cativa ani echipamente inteligente controlabile prin Wi-Fi. Luna trecuta am vorbit despre priza HS110 ( vezi articol ), acum a sosit randul unei camere de supraveghere prin Wi-Fi. Mai exact este vorba despre Tapo C200, o camera de supraveghere pentru interior cu rezolutie 1080P. Filmarile se inregistreaza atat diurn cat si nocturn cu ajutorul senzorului cu infrarosu care are o raza de eficacitate de 9 metri. Filmarile se inregistreaza la 15 fps pe un card microSD UHS-I. Controlul camerei sa face cu ajutorul aplicatiei Kasa care este compatibila cu sistemele Android si iOS. Securitatea conexiunii intre smartphone si camera este asigurata de o criptare AES pe 128 biti.

 

Tapo C200 vine cu two-way audio, puteti comunica cu “intrusul” prin intermediul aplicatiei. Controlul vocal este posibil cu Google Assistant si Amazon Alexa. Camera poate fi rotita la 360 de grade si inclinata la 110 grade, pentru un plus de flexibilitate in operare. In acest fel aveti nevoie de o singura camera de supraveghere intr-o incapere. Camera este capabila sa detecteze miscarile dintr-o incapere si trimite notificari in aplicatie. Camera Tapo C200 este accesibila si pare sa ofere o multime de dotari, acum ramane de vazut in randurile urmatoare cat de buna este.

 

 

Specificatii cheie

 

  • Rezolutie inregistrare: 1080P la 15 fps ( H.264);
  • Senzor: 1/2.9 inch;
  • Mod Infrarosu: 850 nm IR LED pana la 9 metri;
  • Wireless IEEE 802.11 b/g/n ( 2.4 Ghz );
  • Controlabila prin intermediul aplicatiei Kasa;
  • Compatibila cu Android si iOS;
  • Slot Card: microSD UHS-I;
  • Securitate: Criptare AES pe 128 biti;
  • Dimensiuni: 86.6 x 85 x 117.7 mm;
  • Greutate: 132 grame.

 

Inspectie Vizuala

 

 

Ambalajul este compact si pe acesta se gasesc toate specificatiile camerei.

Manualele de punere in functiune.

Accesoriile de prindere in perete a camerei.

Incarcatorul de retea.

Tapo C200 are dimensiuni compacte si vine dotat cu motoras pentru rotire la 360 de grade si tilt la 110 grade.

Alimentarea si difuzorul pentru two-way audio.

Butonul de reset si slotul microSD.

 

Obiectivul are un status de activitate.

 

 

Utilizare

 

 

Tapo C200 de la TP-Link este o camera de supraveghere accesibila si usor de folosit. Camera este capabila de o rotatie de 360 grade si o inclinatie de 110 grade pe verticala. Aceasta miscare este controlabila din aplicatia Tapo, poti face log-in in aceasta aplicatie cu datele existente de la aplicatia Kasa ( un mare plus ). Posibilitatea de prindere in perete a camerei si culoare alba o fac sa fie o integrare discreta la usa de la intrare sau pe holul casei. Functia Two-Way audio poate lua locul unui nani-cam ocazional si ofera flexibilitate extinsa datorita senzorului de IR cu raza de maxim 9 metri.

 

 

Calitatea constructiei este decenta, Tapo C200 fiind realizata integral din plastic. Greutatea de 132 de grame permite atasarea acesteia intr-un perete de rigips fara a pune in tensiune zona de fixare. C200 are o constructie ok si cel mai probabil va supravietui unei cazaturi de la 2 metri pe covor, dar cam atat. Motorasul de la interior este relativ silentios in operare si ramane de vazut cat va tine.

 

 

Ziua imaginile nu au o calitatea prea buna, se pot observa si multe aberatii cromatice peste tot.

Imaginea nocturna este destul de clara si utila. Raza senzorului IR este de maxim 9 metri.

 

 

Software

 

TP-Link a implementat aplicatia KASA pentru toata seria sa de echipamente inteligente pentru acasa. Pe langa aceasta aplicatie a mai dezvoltat aplicatia Tapo pentru camera de mai sus si alte accesorii din ecosistem. Seria Tapo se vrea a fi o seria mai accesibila fata de dispozitivele compatibile cu Kasa. Iata ce setari am gasit in aplicatia Tapo:

 

 

 

Selectarea camerei in aplicatia Tapo.

Alimentarea camerei. Odata alimentata se poate gasi in reteaua locala de Wi-Fi pentru configurare usoara.

Setarea locatiei unde va fi amplasata cu widget.

Configurarea este completa.

Camera este acum vizibila in prima pagina a aplicatiei Tapo.

Camera suporta carduri microSD de pana la 128 GB.

Setarile camerei includ: Pornirea/Oprirea led-ului de activitate si semnalizarea miscarii cu sau fara alarma.

 

Setarile avansate.

Controlul capului motorizat. Se poate salva si o pozitie prestabilita de revenire.

Zonele de activitate pentru sensibilitatea miscarii. O optiune flexibila pentru selectarea ferestrelor sau a altor zone de monitorizat.

Inregistrarea dupa un program prestabilit este posibila, astfel faceti economie de memorie si evitati inregistrarile cand sunteti acasa.

 

 

 

Concluzie

 

 

Tapo C200 de la TP-Link este o camera de supraveghere versatila care vine cu o multime de dotari la un pret corect. Motorasul integrat permite rotirea camerei pentru a supreveghea o camera doar cu apasarea unui buton. Tapo C200 a reusit sa impresioneze si prin dotarile disponibile in aplicatia Tapo. Posibilitatea de two-way call ii ofera posibilitatea de a o folosi ca nanny-cam pentru camera copilului. Prinderea in perete reprezinta un alt avantaj al camerei alaturi de senzorul infrarosu care isi face treaba pe distante scurte. Nu aveam mari asteptari la o camera de supraveghere pentru acasa de sub 200 lei, dar iata ca Tapo C200 m-a impresionat.

 

 

 

Tp-link Tapo C200 are un pret mediu de 160 lei si poate fi achitionata de la PC Garage  ( vezi oferta )eMAG ( vezi oferta ) evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul. Va multumesc!

 

 Ghidul IT 2024 ©