Trust Zamak Mini-Review – Casti Over-Ear excelente pentru pasionati de jocuri cu buget accesibil

Trust Zamak este cel mai echilibrat set de casti pentru utilizarea in sesiunile de gaming si auditie muzicala. Zamak este pentru cei care pasesc de la castile In-Ear catre un set Over-Ear de buget. Acestea pot fi folosite pentru gaming pe console ( PS4, Xbox ), Smartphone si PC. Compatibilitatea multi-platforma ofera o flexibilitate excelenta pentru cei care vor un set de casti pentru TOT. Cupele generoase si banda de cap lata ofera un confort rezonabil, iar difuzoarele de 53 mm si microfonul ar trebui sa ofere o experienta decenta pentru gaming.  Microfonul si firul sunt detasabile pentru flexibilitatea de utilizare si transport usor. Daca unul din fire se rupe, poate fi inlocuit cu usurinta. Trust GXT Zamak isi propune sa fie o alternativa excelenta pentru pasionatii care vor o experienta audio rezonabila pentru sesiunile de jocuri ocazionale.

 

 

 

Specificatii cheie

 

  • Cupe cu difuzore dinamice cu diametru de 53 mm ( magneți neodim );
  • Frecvența de răspuns: 20Hz–20,000 Hz;
  • Sensibilitate casti: 110 dB/mW la 1kHz;
  • Microfon omni-directional pentru preluarea apelurilor;
  • Frecventa de raspuns microfon: 100 Hz – 10000 Hz ;
  • Interfata de conectare: Jack 3.5 mm;
  • Greutate: 340 g;
  • Cablu textil cu o lungime de 120 cm.

 

Inspectie Vizuala

 

 

 

Cutia lui Trust Zamak este solida si vine cu o experienta de unboxing decenta.

Trust Zamak vine cu 3 cabluri jack in pachet.

Cablul pentru microfon si casti este dotat cu mufe Jack de 3.5 mm ( cablu texturat ).

 

Microfonul este flexibil si detasabil.

Spuma din jurul cupelor are o grosime generoasa.

Banda de cap are o latime generoasa.

Mufa jack pentru casti si microfon.

Spuma cu memorie pare a fi ok, dar durabilitatea se va vedea in timp.

Fiind un set de casti de buget trebuie sa nu avem pretentii prea mari.

Asa arata difuzorul ascuns dupa cupa.

Ajustarea cupelor se face cu un sistem similat intalnit la seria de casti HyperX.

Au un profit lat datorita cupelor generoase.

Zamak arata bine pe standul de casti.

Zamak cu microfonul atasat.

 

 

Utilizare si Prima Impresie

 

 

Trust Zamak este o pereche de casti pentru cei cu buget mediu si ceva pretentii minime cand vine vorba de calitate audio. Castile vin cu fir si microfon detasabil cu lungime suficienta pentru a ajunge de la unitatea de sub/pe birou pana la nivelul utilizatorului fara sa restrictioneze miscarile capului. Trust Zamak este o pereche de casti orientata pentru cei care se joaca ocazional si atunci cand fac asta au nevoie de casti confortabile care sa nu irite portofelul. Am folosit cateva zile acest set de casti si pot sa spun ca ofera o experienta buna si echilibrata intre constructie, materiale si calitatea sunetului. In pachet fin cu destule cabluri textile, pentru a le folosi cum trebuie in orice setup.

 

 

 

Trust Zamak vine cu o constructie modesta, acestea imita seria HyperX Cloud ca forma forme si design, nu’s copii, dar se vede de unde s-au inspirat. Calitatea materialelor este rezonabila, plasticul este mat si destul de rigid, singura parte metalica a castilor fiind banda de ajustare si sustinere a cupelor. Greutatea setului Zamak este surprinzator de mica, acestea abia daca se simt pe cap, iar cupele nu pun presiune prea mare pe urechi. In sesiunile lungi de gaming setul s-a descurcat de minune. Nu am simtit disconfort pronuntat in utilizare, cupele fiind suficient de moi si izoleaza destul de bine utilizatorul fata de mediul inconjurator.  Trust Zamak au un design simplu si placut ochiului, imi place ruta pe care cei de la Trust au pornit cu acest set. Simplu, curat si cu constructie ok pentru cei ~200 lei pe care ii cer pe acest set.

 

 

Pentru a testa calitatea audio am facut o mica sesiune de gaming in Doom Eternal si cateva reprize de auditie muzicala. In jocuri cu soundtrack bun ( Doom Eternal fiind un bun exemplu ) castile se aud ok, dar nu cu volumul dat la peste 80%, pentru ca soundtrack-ul din Eternal este complex, iar difuzoarele lui Zamak nu sunt capabile sa tina pasul, dar nu se aud totusi rau. La auditia muzicala Zamak sta ceva mai bine, dar ii lipsesc basul profund si vibrant. Puterea difuzoarelor este acolo, doar ca lipsesc detaliile subtile. In rest pot sa spus ca Trust Zamak ofera sunet excelent in raportul cu pretul lor vazut prin magazinele de la noi.

 

 

 

Concluzie

 

 

 

Trust Zamak ofera un design curat, constructie decenta si performante audio decente. Confortul de utilizare este iarasi un aspect care surprinde pentru un set de casti de buget. Castile stau bine pe urechi, cupele generoase nu agata lobul urechii ( cel putin al meu ) si nu pun presiune pe acesta. Se pot utiliza in sesiuni de gaming de 3-4 ore fara probleme. Firele textile sunt lungi si au o calitate ok, microfonul este detasabil si are o calitate audio nu prea grozava, dar te astepti sa fie ceva mai putin ok cu Zamak.

 

 

Castile Trust Zamak sunt disponibile la un pret mediu de ~200-250 lei  in functie de oferta. La momentul redactarii acestui articol, acestea se pot achizitiona de la PC Garage ( vezi oferta ) eMAG  ( vezi oferta )evoMAG ( vezi oferta ) si CEL.ro ( vezi oferta ). Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul ( daca doriti ). Va multumesc!Ghidul IT 2024 ©