Asus ROG Zephyrus Duo 15 – Laptop de gaming si productivitate cu doua ecrane – Panou de 300 Hz

Republic of Gamers (ROG) anunță revoluționarul ROG Zephyrus Duo 15, care integrează două ecrane într-o formă ultra-subțire, dând o nouă dimensiune polivalenței, pe un laptop de gaming premium, fără a sacrifica niciuna dintre performanțele înalte care definesc seria ROG. Zephyrus Duo 15 dublează ecranul în partea inferioară cu elegantul design Active Aerodynamic System (AAS) Plus, transformă touchscreen-ul ROG ScreenPad Plus într-o parte integrantă a sistemului de răcire. Odată ce sistemul AAS Plus înclină laptopul, ecranul secundar se ridică, de asemenea, pentru o vizualizare confortabilă, dezvăluind o zonă largă de admisie pentru un flux de aer consistent.

 

 

Specificații ROG Zephyrus Duo 15

 

 

ProcesorIntel Comet Lake i9-10980HK generația a 10-a
Intel Comet Lake i7-10875H generația a 10-a
GraficăNVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER, 8GB memorie GDDR6 VRAM
NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER, 8GB memorie GDDR6 VRAM
Sistem de operareWindows 10 Home
Windows 10 Pro
EcranEcran principal: 15.6” Validat PANTONE, suportă Microsoft Hybrid Graphics /G-SYNC
– 4K UHD IPS 60Hz Adobe 100%, non-touchscreen
– FHD IPS 300Hz sRGB 100% 3 ms, non-touchscreen
ScreenPad Plus: 14.09”
– UHD (3840×1100) IPS 60Hz NTSC 72%, touchscreen
Memorie16 GB DDR4 3200MHz integrată, plus slot 1 x SODIMM până la 32 GB (suportă până la  48GB în total)
Stocare2x M.2 SSD (NVMe PCIe), PCIe 3.0 x4 512GB /1TB, suportă RAID 0
Tastaturăchiclet iluminată, suportă n-key, per-key cu cursa de 1,4 mm
SunetDouă difuzoare, certificare ESS + Hi-Res Audio (HRA), suportă amplificator inteligent, Nahimic Sonic Studio + ISST, Microsoft Cortana (matrice microfoane câmp îndepărtat)
Wi-Fi / Bluetooth2×2 multi-antene WiFi 6 (802.11ax)
Bluetooth 5.0
Porturi I/O 1 x USB3.2 Gen2 Type-C, DisplayPort 1.4, TBT, PD intrare 20V/3A;ieșire 5V/3A
2 x USB3.2 Gen1 Type-A (dreapta)
1 x USB3.2 Gen2 Type-A (jos)
1 x HDMI (suportă HDMI 2.0b)
2 x conectori audio: intrare microfon & căști, plus intrare microfon
1 x RJ45 LAN
Baterie90 Wh
Sursă alimentareAdaptor 240 W
Suportă alimentarea USB-C Power Delivery 3.0 până la 65 W
Dimensiune36 x 26,8 x 2,1 cm
Greutate2,4 Kg

 

 

Panoul secundar de 14,1 inchi al lui ROG Zephyrus Duo 15 este cel mai mare ecran secundar pus în producție pe un laptop de gaming. Panoul IPS afișează unghiuri largi de vizualizare pe toată lățimea carcasei și are o rezoluție de 3840 x 1100, cu o densitate mare de pixeli, care oferă detalii bogate, text clar și linii cursive la o rată de refresh fluidă de 60 Hz. Creatorii experimentați pot utiliza ScreenPad Plus pentru a afișa barele de instrumente, calendarul și materialele de referință la vedere, cu un spațiu de lucru mai aerisit pe ecranul principal. Touchscreen-ul suportă, de asemenea, stylus-ul activ ASUS Pen, ce face ca scrisul și schițele să arate perfect.

 

Originalul ROG Zephyrus a revoluționat răcirea laptopurilor ultra-rapide cu inovatorul Active Aerodynamic System (AAS) ce deschide un spațiu mare de admisie odată ce este ridicat capacul. Diferitele implementări ale acestui design îmbunătățesc fluxul de aer prin deschiderea ventilației de 7~10 mm, ce se extinde pe întreaga zonă inferioară a laptopului, însă Zephyrus Duo a oferit o oportunitate de a duce lucrurile într-o altă direcție. Ecranele determină modul în care lumile virtuale sunt experimentate. Nu există niciun înlocuitor pentru un ecran bun, motiv pentru care ROG colaborează îndeaproape cu partenerii pentru a se asigura că fiecare dispozitiv poate fi configurat în moduri care se potrivesc fiecărei necesități. Pentru Zephyrus Duo 15, utilizatorii pot alege între panoul ultrarapid de 300 Hz / 3 ms pentru gaming sau ecranul de 4K UHD de înaltă rezoluție.

 

 

Pasionații sportului electronic pot câștiga un avantaj competitiv la 300 Hz. Ratele de refresh ultra-înalte depășesc standardele pentru turnee și fac jocurile rapide să se simtă incredibil de fluid. Timpul de răspuns de 3 ms păstrează imaginile clare, fără blur, pentru urmărirea precisă a țintei. Pentru aceia care preferă rezoluțiile înalte, ecranul 4K UHD oferă efecte vizuale incredibile la cea mai înaltă fidelitate a detaliilor.

 

 

Ambele ecrane sunt calibrate din fabrică și validate PANTONE pentru a garanta acuratețea culorilor, dar acest panou în mod particular, acoperă, de asemenea, 100% din spațiul de culoare Adobe RGB. Gama largă și culorile precise le permit pasionaților de gaming care sunt și creatori de conținut să lucreze la un nivel profesional. Ambele opțiuni pentru ecran dispun de tehnologia NVIDIA G-SYNC pentru a permite o experiență unică. Performanța jocului tinde să varieze cu intensitatea scenei, însă ecranele tradiționale reîmprospătează imaginea afișată la o rată constantă. Această diferență poate provoca artefacte vizuale care perturbă experiența de joc. G-SYNC sincronizează viteza de reîmprospătare a ecranului cu rata acceleratorului grafic pentru a elimina ruperile, sacadările și latențele la intrare.

 

Zephyrus Duo 15 combină puterea și funcțiile premium într-un corp impresionant de subțire, ce are numai 20,9 mm grosime și cântărește 2,4 kg. Carcasa elegantă din aliaj de magneziu-aluminiu este rezistentă, cu linii curate, construcție integrală din metal și finisaj anodizat, care conferă o senzație profesională.Laptopul se poate încărca și prin USB Power Delivery, astfel încât utilizatorii să abordeze task-urile mai mai ușoare cu un adaptor USB-C de 65 W, care este mult mai mic decât adaptorul standard, necesar pentru performanțele complete. Dacă bateria este descărcată și nu este disponibilă o priză liberă, utilizatorii pot mări autonomia prin încărcarea de la o baterie externă compatibilă USB.

 

Conectivitatea cuprinzătoare permite acestui laptop de gaming să susțină o stație completă de luptă sau de lucru. Portul USB 3.2 Gen 2 cu Thunderbolt 3 suportă Power Delivery și DisplayPort 1.4, și poate fi utilizat pentru a conecta un monitor G-SYNC. Există, de asemenea, o ieșire HDMI 2.0b capabilă să furnizeze semnal la 60 Hz pentru monitoarele 4K UHD și televizoare. Rețeaua wireless este esențială pentru productivitatea de zi cu zi, de aceea Zephyrus Duo 15 oferă WiFi 6 (802.11ax). Doi conectori audio fac mai ușoară conectarea unui microfon de sine stătător și a unor căști pentru streaming sau discuții, în timp ce un DAC premium ESS Sabre îmbunătățește experiența pentru jucătorii cu căști high-end.

 

 

 

ROG Zephyrus Duo 15 va fi disponibil în România în luna iunie la prețuri ce vor fi comunicate ulterior. Laptopurile de gaming Asus sunt disponibile in Romania la la PC Garage eMAG evoMAG si CEL.ro.  Link-urile din acest articol sunt de afiliere, iar daca le folositit sustineti blogul ( daca doriti ). Va multumesc!Ghidul IT 2020 ©